Stærk AaB-moral sikrer point i Farum

24. april 2011 kl. 20:09

I mere end en time lignede det en dag til glemmebogen for AaB, som qua afslutningen kunne forlade grønsværen med oprejst pande.

I forhold til opgøret i onsdags mod Randers FC havde AaB en enkelt ændring i startformationen, hvor Nicklas Helenius afløste Jeppe Curth, der i løbet af lørdag eftermiddag måtte melde fra, da han endnu ikke var blevet sin lårskade helt kvit.

Første halvleg blev en trist affære med to hold, der ikke lige frem sprudlede af kræfter.

For AaB’s vedkommende var beslutsomhed, tempo og energi en mangelvare, og selvom Kayke efter 11 minutter havde opgørets første afslutning, så savnede man den nødvendige aggressivitet.

Nicklas Helenius forsøgte sig for AaB, mens Andreas Laudrup og Tobias Mikkelsen havde tilløb i den modsatte ende af banen.

Tøvende forsvarsspil af AaB gav i det 32. minut FC Nordsjælland plads til et indlæg fra højre, som blev mødt i luften af Tobias Mikkelsen, der headede mod mål, hvor AaB-keeper Karim Zaza i første omgang fik reageret fint, men Matti Lund Nielsen var hurtigst over returbolden, der fra tæt hold blev skubbet i netmaskerne.

Scoringen gav værterne luft, og betingelserne blev ikke bedre for AaB, da anfører Kjetil Wæhler måtte udgå fem minutter før pausen.

Kayke drillede efter 43 minutter FCN-målmand Jesper Hansen med et direkte frisparksforsøg, men det var i stedet tæt på 2-0 på det efterfølgende angreb, hvor indskiftede Dennis Marshall fik kastet sig og blokeret for Tobias Mikkelsens gode skudmulighed.

Den håbede opblomstring i anden halvleg fik efter blot 45 sekunder det værst tænkelige udgangspunkt, da Lasse Nielsen upresset sendte bolden i fødderne på en blank Christian Gytkjær, der sikkert udplacerede Karim Zaza til 2-0.

Dermed var det alt eller intet for AaB, der endnu engang i dette forår fik fornem opbakning fra lægterne.

Der skulle gå en time, før man så AaB’s første reelle chance, da Thomas Augustinussen fik tacklet bolden hen til Morten Duncan Rasmussen, hvis forsøg fra en lidt spids vinkel blev afværget af en fodparade af Jesper Hansen.

Blot to minutter senere kom i stedet reduceringen, da Kaykes skudforsøg blot blev halvklaret af Jesper Hansen, så Morten Duncan Rasmussen som en slange kunne hugge til og kanonere returbolden i mål.

Dette gav fornyet tro på tilværelsen, og udligningen var en realitet efter 66 minutter, da indskiftede Chris Rolfe efter en eminent dribling og et fremragende langskud hamrede AaB på omgangshøjde.

Nu var AaB pludselig ovenpå, og Kayke forsøgte sig, inden FC Nordsjælland i det 76. minut igen tog føringen, da passivt forsvarsspil igen gav plads til hjemmeholdet, hvilket Matti Lund Nielsen udnyttede til at score fra kanten af straffesparksfeltet.

AaB fortsatte dog ufortrødent jagten på point, og på et kontrastød otte minutter før tid frispillede Nicklas Helenius angrebsmakker Morten Duncan Rasmussen, men Jesper Hansen fik reddet det gyldne tilbud med en fodparade.

Minuttet senere blev det alligevel 3-3, da Lucas Andersen, Nicklas Helenius og Michael Lumb alle var involveret i et smukt AaB-angreb, hvor sidstnævnte sendte læderet mod den bageste stolpe, hvorfra Thomas Augustinussen headede på tværs til Morten Duncan Rasmussen, der tørt dunkede sin fjerde AaB-træffer i netmaskerne.

I det 85. minut måtte Nicklas Helenius redde på egen mållinie og heade til hjørnespark, mens Chris Rolfe på det efterfølgende angreb var nærgående med et nyt langskud.

Mere blev det dog ikke til i den hæsblæsende afslutning, der trods alt sikrede AaB point for fjerde kamp på stribe.

På lørdag eftermiddag venter næste spændende udfordring, når rivalerne fra FC Midtjylland gæster Energi Nord Arena.

Matchfacts – Superligaen
FC Nordsjælland-AaB  3-3 (1-0)
32. min 1-0 Matti Lund Nielsen, 46. min 2-0 Christian Gytkjær, 62. min 2-1 Morten Duncan Rasmussen, 66. min 2-2 Chris Rolfe, 76. min 3-2 Matti Lund Nielsen, 83. min 3-3 Morten Duncan Rasmussen.
Advarsler FC Nordsjælland: Ingen.
Advarsel AaB: Anders Due (39).
4.702 tilskuere i Farum Park.

FC Nordsjælland (4-2-3-1): Jesper Hansen, Daniel Jensen, Jores Okore, Andreas Bjelland, Bryan Oviedo, Enoch Adu, Patrice Bernier (78: Søren Christensen), Andreas Laudrup, Matti Lund Nielsen, Tobias Mikkelsen (81: Rawez Lawan), Christian Gytkjær (74: Andreas Granskov).

AaB (4-4-2): Karim Zaza, Lasse Nielsen, Kenneth Emil Petersen, Kjetil Wæhler (40: Dennis Marshall), Michael Lumb, Kayke (79: Lucas Andersen), Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen, Anders Due (61: Chris Rolfe), Morten Duncan Rasmussen, Nicklas Helenius.

Dommer: Michael Tykgaard.