31. marts 2012 kl. 18:52

Med udfaldet i Horsens måtte AaB konstatere det andet nederlag i træk.

I forhold til den seneste spillerundes møde med SønderjyskE havde AaB to ændringer i startformationen, hvor Mathias Wichmann og Henrik Dalsgaard erstattede Lasse Nielsen og Lucas Andersen.

AaB var dermed for fjerde kamp i træk i en ren dansk opstilling, og i bidende kulde indledte de 22 kombattanter en hård fight om herredømmet.

Værterne startede bedst, men efter 10-15 minutter fik AaB bedre greb om tingene, og Jeppe Curth sendte hårdt presset dystens første mulighed forbi efter forarbejde fra Nicklas Helenius.

I det 17. minut var AaB igen nærgående, da et skabelon-angreb i højre side, som cheftræner Kent Nielsens mandskab målrettet havde trænet i ugens løb, var tæt på at give pote, men Nicklas Helenius flugtede et godt stykke forbi.

AC Horsens havde flere udmærkede tilløb, men AaB-defensiven stod godt imod, indtil det 36. minut, hvor Henrik Toft fandt Martin Spelmann, hvis forsøg fra en spids vinkel AaB-keeper Nicolai Larsen fik afværget.

Bare minuttet senere var det Henrik Toft, der testede Nicolai Larsen, mens AaB få øjeblikke senere var tæt på, da Mathias Wichmanns aflevering fra venstre side af straffesparksfeltet blev rettet af op på overliggeren.

Fem minutter før pausen kom opgørets hidtil største chance, da Martin Retovs hjørnesparksbold passerede til en helt fri Jeppe Mehl, der fra 10-12 meter kanonerede en flugter forbi målrammen.

Hjemmeholdet fik dog alligevel bonus ud af anstrengelserne efter 44 minutter, da en returbold havnede hos Janus Drachmann, som fra kanten af straffesparksfeltet hamrede læderet utageligt i netmaskerne.

I anden halvleg havde AaB vinden i ryggen, og allerede i det 48. minut tilspillede man sig en kæmpe chance, da oplæg fra Henrik Dalsgaard og Anders Due gav muligheden til Nicklas Helenius, der alene i feltet med AC Horsens-målmand Frederik Rønnow afsluttede fladt forbi mål.

Straks efter måtte Kenneth Emil Petersen imidlertid redde på egen mållinie, og efter 52 minutter var Henrik Toft nærgående, men Nicolai Larsen reddede flot hovedstødet.

Alle AaB’s indskiftere – Lucas Andersen, Kasper Kusk og Chris Rolfe – gjorde en positiv forskel, og førstnævnte forsøgte sig på mål straks efter sit indhop.

AaB fik efterhånden større og større overtag i spillet, og et Thomas Augustinussen-forsøg blev blokeret af Horsens-forsvaret.

I den modsatte ende måtte Nicolai Larsen dog redde fra Lasse Kryger efter et uheldigt boldtab af Lucas Andersen.

Ni minutter før tid var AaB særdeles tæt på udligning, da et nydeligt gennembrud fra Kasper Kusk  af samme spiller blev afsluttet forbi Frederik Rønnow, men en Horsens-forsvarer kom i vejen.

Også Jeppe Curth forsøgte sig, inden opgørets dramatiske højdepunkt i det 91. minut, da Chris Rolfe angiveligt fik rødt kort for en forseelse mod Martin Spelmann.

Samme Spelmann fik i 94. minut en friløber til definitivt at afgøre affæren, men en velspillende Nicolai Larsen reddede afslutningen, før der kort efter blev fløjtet af.

Næste udfordring venter allerede onsdag aften, når FC Midtjylland gæster Nordjyske Arena.

Matchfacts – Superligaen, 23. spillerunde
AC Horsens-AaB  1-0 (1-0)
44. min 1-0 Janus Drachmann.
Udvisning AaB: Chris Rolfe (90).
Advarsler AC Horsens: Ingen.
Advarsler AaB: Thomas Augustinussen (43), Kenneth Emil Petersen (51).
3.705 tilskuere på Casa Arena.

AC Horsens (4-4-2): Frederik Rønnow, Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen (78: Mads Agesen), Nabil Aslam, Anders Nøhr, Janus Drachmann, Martin Retov, Martin Spelmann, Jeppe Mehl, Ken Fagerberg (78: Kenan Hajdarevic), Henrik Toft (67: Lasse Kryger).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Kenneth Emil Petersen, Thomas Augustinussen, Jakob Ahlmann, Anders Due (72: Kasper Kusk), Rasmus Würtz, Mathias Wichmann (56: Lucas Andersen), Henrik Dalsgaard (72: Chris Rolfe), Jeppe Curth, Nicklas Helenius.

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen.