Sjældent nederlag til AaB's reserver

26. april 2011 kl. 18:28

Patrick KristensenTirsdagens opgør i Reserveholdsturneringen var som et led i AaB’s Optur henlagt til Arden, hvor 400-500 tilskuere og et fint græstæppe skabte en glimrende ramme om de 90 minutter.

Allerede i det tredje minut kunne gæsterne bringe sig i spidsen, da sløvt forsvarsspil af AaB gav plads til Danny Amankwaa, der kunne udplacere Nicolai Larsen i AaB-målet.

Blot tre minutter senere faldt dog udligningen, da Nicolaj Thomsen alene med FCK-keeper Kim Christensen valgte en tværaflevering til Ronnie Schwartz, men inden Schwartz kunne sende sidste fod på bolden, havde FCK’s Lasse Lindbjerg i forsøget på at afværge situationen kastet sig og skubbet læderet i eget net.

De følgende minutter blev rent spillemæssigt AaB’s bedste periode i kampen, og midtvejs i halvlegen havde Patrick Kristensen efter et sololøb en god mulighed, men kuglen gik snert forbi stolpen, og i stedet kunne Andreas Cornelius resolut firsttime FC København i front på ny i det 27. minut.

Herfra havde AaB qua utallige lette boldtab svært ved at få flow i spillet, og desværre måtte Patrick Kristensen syv minutter før pausen udgå, da det begyndte at stramme til i lyske og baglår.

Seks minutter inde i anden halvleg sparkede Andreas Cornelius et udmærket tilbud i sidenettet, hvilket var det sidste, man så til gæsternes offensiv.

I stedet tilspillede AaB sig fire store muligheder, men Kim Christensen forhindrede både Lucas Andersen, Kasper Kusk og i to tilfælde Ronnie Schwartz i at komme på måltavlen.

I matchens sidste ti minutter fik AaB for alvor lagt tryk på FCK, og Michael Sten headede på indersiden af stolpen i det 83. minut.

Med et minut igen afsluttede Mathias Wichmann et nydeligt AaB-angreb med via et følt spark at sende bolden på overliggeren, hvorfor AaB måtte konstatere årets første nederlag.

Stadig kan AaB selv afgøre mesterskabet i Reserveholdsturneringen, men det kræver givetvis sejre i begge de sidste kampe mod FC Midtjylland og AC Horsens.

FC Midtjylland er om en uge modstanderen på udebane.

Matchfacts – Reserveholdsturneringen
AaB-FC København  1-2 (1-2)
3. min 0-1 Danny Amankwaa, 6. min 1-1 selvmål Lasse Lindbjerg, 27. min 1-2 Andreas Cornelius.