18. april 2016 kl. 10:00

U/19

U/19 Ligaholdet tog lørdag imod Vejle på hjemmebanen på Hornevej. Her skulle holdet forsøge at komme tilbage på sporet efter to kampe i træk med godt spil, men uden pointmæssigt udbytte.

Marco Harboe RAmkilde

I de to tidligere opgør havde holdet bragt sig foran i starten af kampen, og den statistik blev fulgt op i lørdagens opgør.

Efter tolv minutter kom Rasmus Thellufsen fri på kanten af feltet, og han fik tid og plads til at sende bolden ind i det korte hjørne.

Det skulle også blive 2-0 otte minutter efter, hvor en velspillende Marco Ramkilde (billedet) snød sin direkte modspiller og driblede forbi han på kanten af feltet. Derefter sparkede han bolden sikkert ind med venstre pote.

Inden pausen blev der yderligere øget til 3-0. Marco Ramkilde var denne gang i oplæggerens rolle, da han med en fin stikning fik sat Sebastian Grønning i en favorabel position. Grønning kvitterede med at sparke bolden over i det lange hjørne.

Lige efter pausen fik Sebastian Grønning muligheden for at fordoble sin egen målscore fra kanten af feltet. Det lykkedes i første omgang ikke, da skuddet blev blokeret, men på returen kunne han hamre bolden fladt ind til 4-0.

Gæsterne fra Vejle kom til et enkelt skud fra kanten af feltet, men det tog AaB-målmand Nicolaj Jørgensen sig godt af.

Inden slutfløjt fik Morten Rokkedal bidraget på scoringstavlen, da han flot pandende et hjørnespark ind ved forreste stolpe til slutresultatet 5-0.

Cheftræner Anders Damgaard udtaler efter kampen:

- Det var fint pointmæssigt at komme tilbage på sporet efter et par kampe, hvor det spillemæssigt har set godt ud uden udbytte. I dag spiller vi en fin kamp igen, og spillerne præsterer på et rigtig højt niveau hele vejen rundt. Vi fulgte vores gameplan, hvor fokus var på at variere mellem at holde på bolden og spille den rundt.

- Hele holdet gjorde det rigtig godt, og især Marco Ramkilde, Anders Østergaard og Joakim Mæhle var prikken over i’et i dag, lyder det fra Anders Damgaard.

Holdet spiller næste gang ude mod FC Midtjylland lørdag den 23. april kl. 13.00.

U/17

Vejle var også modstanderen for U/17, der lørdag på hjemmebane skulle forsøge at følge op på sidste uges kamp mod Lyngby.

Jonathan Stæhr Larsen

Begge hold forsøgte fra kampens start at tage fat i spillet, dog uden at skabe de store chancer. Dog kom Jonatan Stæhr (billedet) frem til en friløber, men gæsternes forsvar fik afværget situationen.

Til gengæld fik hjemmeholdet udnyttet en mulighed midt i første halvleg, hvor Nicklas Aagaard uselvisk afleverede på tværs foran kassen, så Wessam Abou Ali kunne skubbe bolden ind i et næsten tomt mål.

Wessam Abou Ali var tæt på at at score sit andet mål i kampen, da han blev alene med målmanden. Sidstnævnte trak sig bedst ud af situationen, og det forblev ved 1-0 indtil pausen.

I anden halvleg fik AaB hurtigt bragt sig på 2-0, da Jonatan Stæhr koldblodigt fik sendt bolden i mål med venstre fod.

Herefter kom gæsterne mere på bolden og kørte den rundt foran kæderne hos AaB, der ved bolderobringer forsøgte sig på hurtige omstillinger.

Gæsternes spil med bolden gav en enkelt stor mulighed i form af et indlæg til bageste stolpe, men angriberen nåede ikke frem til bolden, og den endte i stedet bag baglinjen.

Hjemmeholdet var også farlige med et angreb, der blev startet fra de bageste rækker. Nicklas Aagaard fik sendt Jonatan Stæhr af sted på højrekanten, hvorfra han lagde bolden på tværs til Wessam Abou Ali, der kom foran sin markeringsspiller. Med sit andet mål i kampen bragte han AaB på 3-0.

Til sidst i kampen fik gæsterne et frispark på kanten af feltet, som AaB fik afværget, og det blev derfor ved 3-0.

Cheftræner Adam Harell siger efter kampen:

- Det var dejligt at holde nullet i dag, og vi har nu kun lukket ét mål ind i løbet af de første fem kampe her i foråret på grund af vores stærke defensiv. Samtidig får vi scoret tre mål, og vi viser generelt gode offensive takter. Vi spiller med en solid rygrad op gennem kæderne, og det kan vi være tilfredse med i dag.

Nu kan holdet se frem til næste uges udfordring mod FC Midtjylland, der ligesom AaB ligger godt til i toppen. Kampen spilles lørdag den 23. april kl. 15.15 i Herning.

Danmarksserie

Fredag aften skulle holdet op imod rækkens tophold Kjellerup på udebane. Allerede efter to minutter fik hjemmeholdet bragt sig foran. En forsvarsfejl gav plads på kanten af feltet, og Kjellerup bragte sig på 1-0.

AaB måtte kæmpe sig tilbage i kampen, og det lykkedes midtvejs i første halvleg. Først fik Morten Thomsen efter hjørnespark gjort det til 1-1. Kun tre minutter efter kunne Morten Thomsen gøre det til 1-2 på en omstilling, og AaB havde momentum.

To gode muligheder til Christian Bassogog kunne have bragt AaB yderligere foran. Første ramte camerouneren stolpen med en afslutning i feltet, og dernæst var han tæt på med en friløber.

I stedet fik Kjellerup udlignet to minutter før pausen.

I anden halvleg var AaB godt med, men tyve minutter før tid scorede Kjellerup to mål på tre minutter, og det knækkede AaB. To yderligere scoringer inden slutfløjt betød et samlet resultat på 6-2 til Kjellerup.

Cheftræner Kenneth Cortsen siger om kampen:

- Kjellerup er et stærkt hold og spiller det bedste fodbold i puljen, men vi var foran og havde momentum. Vi fik ikke lukreret på vores muligheder, og de sidste tyve minutter taber vi mentalt og fysisk.

- I kølvandet på kampen var der plusser, og offensiven gjorde det godt. Der var dog nogle fadæser i forsvaret, og det skabte frustration. Vi udviser dårlig rygrad, og vi falder sammen til sidst. Nu må vi tage arbejdet op på træningsbanen.

Næste kamp spilles lørdag den 23. april kl. 13.00 hjemme mod Nørresundby FB.