Risgård matchvinder i fantastisk AaB-comeback

26. april 2014 kl. 18:58

Dermed fastholder AaB med blot fire spillerunder tilbage Superligaens førsteplads.

OB-AaB7I forhold til opgøret i søndags mod Randers FC havde AaB en enkelt ændring i startformationen, hvor Kasper Pedersen afløste Rasmus Thelander.

Efter en optimistisk OB-indledning tog AaB hurtigt over, og gæsterne var første gang nærgående i det sjette minut, hvor Patrick Kristensen med et fladt indlæg fandt Anders K. Jacobsen ved den forreste stang, men hjemmeholdets keeper Mads Toppel fik afværget sitautionen.

Bare to minutter senere kom AaB imidlertid i front, da Kasper Kusk forlængede et indlæg fra højre, hvorefter Lukas Spalvis tørt halvflugtede læderet i netmaskerne.

Herfra dominerede AaB spillet, og føringen burde være fordoblet efter 11 minutter, da Kasper Kusk sendte Patrick Kristensen alene igennem, men afslutningen gik fladt forbi fjerneste stolpe.

OB-AaB1Bare et halvt minut senere var chancen lige så stor, men Lukas Spalvis sparkede sin friløber fladt forbi forreste opstander.

Martin Spelmann truede i det 17. minut med et ufarligt saksespark for OB, men generelt havde AaB godt styr på defensiven, ligesom man konstant fandt masser af spillerum i offensiven.

Således var AaB på ny nærgående midtvejs i halvlegen, hvor Nicolaj Thomsen efter et glimrende angreb afleverede til en fri Kasper Kusk, hvis skudforsøg fra kanten af straffesparksfeltet ramte en en OB-forsvarer.

Den særdeles velspillende Kasper Kusk var igen tæt på i det 27.minut, da han med en overraskende afslutning forsøgte sig, men Mads Toppel præsterede en god redning ved roden af stolpen.

OB-AaB2Første reelle mulighed til fynboerne opstod to minutter senere, da Rasmus Falk med en nydelig pasning frispillede Emil Larsen i venstre side af straffesparksfeltet, men OB-spillerens skud gik både over AaB-målmand Nicolai Larsen og tværribben.

Odenseanerne kom bedre med mod halvlegens slutning, og Kenneth Emil Petersen fik i sidste øjeblik sparket væk tæt under mål, mens Anders K. Jacobsen få øjeblikke senere var lige ved at snyde Mads Toppel med en overrumplende afslutning fra en spids vinkel i den modsatte ende af banen.

To minutter før pausen fik AaB-forsvaret blokeret et giftigt skud fra Ari Skulason, men udligningen kom i stedet straks i anden halvleg, da Kasper Risgård var uheldig at rette et hjørnespark af og ind i eget net.

OB-AaB9Meget uventet var OB i det 48. minut også allerede i front, da Emil Larsen i et kvikt kontraløb spillede Bashkim Kadrii fri, og indskifteren tordnede kuglen højt i mål hos Nicolai Larsen.

I den efterfølgende fase var der tale om regulært indianer-fodbold med et hav af muligheder og forsøg i begge ender af banen.

Kasper Kusk og Kasper Risgård kunne have scoret for AaB, mens Bashkim Kadrii missede to gange for værterne.

I det 65. minut lignede det unægteligt et straffespark til AaB, da Anders K. Jacobsen blev holdt nede, men 2-2 scoringen kom i stedet syv minutter senere, da Lukas Spalvis elegant drejede Jakob Ahlmanns fine indlæg over mållinien.

AaB jagtede sultent en afgørende træffer, og Rasmus Würtz forsøgte sig, mens indskiftede Jeppe Curth tilsyneladende blev nedlagt på en friløber, men dommer Dennis Mogensens fløjte var tavs.

OB-AaB6Den forløsende scoring kom ti minutter før tid, da et præcist indadskruet frispark fra Anders Due ved bageste stolpe blev headet over stregen af Kasper Risgård.

I slutfasen bølgede slagets gang fortsat, og i næstsidste minut var AaB heldige, da Dennis Mogensen overså, at Rasmus Würtz med en refleks med hånden skubbede bolden op på egen overligger, hvorfor AaB kunne hive tre vigtige point med hjem til Aalborg.

Næste udfordring er hjemmekampen om en uge mod Esbjerg, hvortil der allerede er 11.300 billetter ude. Køb i forsalg din billet til den spændende duel på Nordjyske Arena her.

Matchfacts – Superligaen, 29. spillerunde
OB-AaB  2-3 (0-1)
8. min 0-1 Lukas Spalvis, 47. min 1-1 selvmål Kasper Risgård, 48. min 2-1 Bashkim Kadrii, 72. min 2-2 Lukas Spalvis, 80. min 2-3 Kasper Risgård.
Advarsler OB: Anders Møller Christensen (30), Ari Skulason (90), Darko Bodul (90).
Advarsler AaB: Rasmus Würtz (49), Jakob Ahlmann (70).
8.495 tilskuere på TRE-FOR Park.

OB (4-4-1-1): Mads Toppel, Espen Ruud, Anders Møller Christensen, Daniel Høegh, Mohamed Diarra, Martin Spelmann, Ari Skulason, Jacob Schoop (85: Darko Bodul), Emil Larsen (67: Conor O’Brien), Rasmus Falk (46: Bashkim Kadrii), Mustafa Abdellaoue.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen (78: Anders Due), Kenneth Emil Petersen, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Anders K. Jacobsen (73: Jeppe Curth), Lukas Spalvis (85: Thomas Augustinussen).

Dommer: Dennis Mogensen.