Ny AaB-sejr

20. april 2011 kl. 23:57

Det stank simpelthen af en god fodboldaften på Energi Nord Arena, hvor de flere end ni og et halvt tusinde tilskuere blev vidner til AaB-træffere af Kayke, Jeppe Curth, Anders Due og Morten Duncan Rasmussen.

Med gevinsten er AaB nu ubesejret i tre kampe i træk, og den forløsende sejr var den blot anden på eget græs i indeværende sæson.

AaB var i samme opstilling som i dysten mod Brøndby I.F. i søndags, og allerede i det tredje minut var en drømmestart en realitet, da en afslutning fra Morten Duncan Rasmussen blev blokeret hen til Kayke, der med en kølig inderside passerede Randers-målmand David Ousted.

Efter seks minutter var ”Duncan” igen på spil med et oplæg til Jeppe Curth, der fra kanten af straffesparksfeltet sendte bolden over mål.

Spillemæssigt var der hele vejen tale om en meget jævnbyrdig affære, og hele seks (6!) gange i første halvleg hamrede Randers FC giftige afslutninger af sted fra distancen.

Jonas Kamper var på et direkte frispark første mand til at teste AaB-keeper Karim Zaza, mens AaB i den modsatte ende truede i feltet, hvor Morten Duncan Rasmussens afgørende pasning til fremstormende Michael Lumb manglede den sidste præcision.

En velspillende Mikkel Beckmann var næste mand til at forsøge sig mod AaB-målet, mens David Ousted var vågen over for et forsøg fra en spids vinkel fra Morten Duncan Rasmussen.

Randers FC viste igen langskudsevner, inden AaB efter 29 minutter fordoblede føringen, da en lårskadet Jeppe Curth som sidste aktion headede Michael Lumbs fornemme forarbejde i netmaskerne.

Indskiftede Lucas Andersen var tæt på at snyde David Ousted i det 34. minut, før det var gæsternes Søren Jensen, Søren Pedersen og Jonas Kampers tur til at sende drønende langskudsforsøg mod mål.

Karim Zaza havde dog styr på det hele, og således kunne Anders Due fra kanten af straffesparksfeltet i stedet i første halvlegs tillægstid score med sit højreben.

Dermed var AaB i en ønskeposition inden anden halvleg, hvor der imidlertid blev indledt en anelse for afventende.

Et indlæg fra Ousmane Sarr tog overliggeren, mens Karim Zaza måtte redde et hovedstødsforsøg fra Issah Ahmed.

AaB forsømte i denne fase at true offensivt, og den ikke uventede reducering kom efter 63 minutter, hvor Lasse Rise fangede Kjetil Wæhler, inden læderet blev skubbet på tværs til en fri Mikkel Beckmann, der kunne score i et tomt mål.

Spændingen varede imidlertid kun i tre minutter, da Morten Duncan Rasmussen blev fældet i feltet, hvorefter ”Duncan” selv eksekverede sikkert til 4-1 fra 11 meterpletten.

Hermed mistede udeholdet den sidste tro, og Morten Duncan Rasmussen var to gange tæt på at udnytte fine oplæg fra Lucas Andersen, mens også Nicklas Helenius inden dommer Henrik Nystrup Kraghs slutfløjt fik sendt et kvalificeret forsøg snert over målrammen.

I hvert fald knap et døgn befinder AaB sig for første gang siden september på den rigtige side af nedrykningsstregen.

Et nyt skridt skal tages allerede på søndag på udebane mod FC Nordsjælland.

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen).

Matchfacts – Superligaen
AaB-Randers FC  4-1 (3-0)
3. min 1-0 Kayke, 29. min 2-0 Jeppe Curth, 45 min 3-0 Anders Due, 63. min 3-1 Mikkel Beckmann, 66. min 4-1 Morten Duncan Rasmussen.
Advarsel AaB: Rasmus Würtz (45)
Advarsler Randers FC: Anders Egholm (36), Mikkel Beckmann (38)
9.559 tilskuere på Energi Nord Arena.

AaB (4-4-2): Karim Zaza, Lasse Nielsen, Kenneth Emil Petersen, Kjetil Wæhler, Michael Lumb, Kayke (65: Nicklas Helenius), Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen, Anders Due, Jeppe Curth (30: Lucas Andersen), Morten Duncan Rasmussen (81: Mathias Wichmann).

Randers FC (4-2-3-1): David Ousted, Søren Pedersen, Christian Traoré, Anders Egholm (46: Issah Ahmed), Søren Jensen, Tijan Jaiteh (82: Erton Fejzullahu), Kasper Lorentzen, Jonas Kamper (73: Rasmus Hansen), Mikkel Beckmann, Ousmane Sarr, Lasse Rise.

Dommer: Henrik Nystrup Kragh.