Lars Søndergaard ny cheftræner i AaB

9. april 2015 kl. 09:46

Lars Søndergaard vender efter 15 års fravær tilbage til AaB efter senest snart fire succesfulde sæsoner som cheftræner for SønderjyskE, hvor en semifinaleplads i DBU Pokalen og en sjetteplads i Alka Superligaen er de foreløbige højdepunkter.

Lars Søndergaard1Som aktiv spiller opnåede Lars Søndergaard 40 officielle kampe for AaB, mens det i efteråret 1997 også blev til otte kampe som midlertidig cheftræner med fem sejre, én uafgjort og to nederlag som resultat.

Efter AaB-tiden hvor Lars Søndergaard også var assistenttræner og ungdomstræner, blev det til hele ni år i østrigsk fodbold, hvor nordjyden stod i spidsen for topklubberne FC Red Bull Salzburg, FK Austria Wien, Grazer AK og FC Wacker Innsbruck.

Lars Søndergaard startede og sluttede tiden i Østrig hos FC Red Bull Salzburg, hvor han således både nåede at bestride jobbet som assistenttræner, cheftræner og talentchef.

I 2009 vendte Lars Søndergaard retur til Danmark og jobbet i Viborg F.F., inden han tiltrådte hos SønderjyskE i sommeren 2011.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Vi har i ansættelsesforløbet af en ny cheftræner været igennem en lang og grundig proces, hvor vi vel indledningsvis havde 15-20 mand på en bruttoliste. Herfra har vi efterfølgende gennemført én eller flere samtaler og tests med syv kvalificerede træneremner, og blandt disse navne var Lars Søndergaard den første mand, vi havde samtale med, og i hele forløbet har Lars været blandt vores absolutte topkandidater til jobbet.

- Derfor er vi naturligvis meget glade for, at det er lykkedes at tilknytte Lars Søndergaard, der med sin fodboldfaglighed, sin store erfaring og sine menneskelige egenskaber er et ideelt match med AaB og vores klubs værdier, siger Allan Gaarde.  

- I sagens natur håber vi, at samarbejdet bliver frugtbart for alle parter, og vi glæder os til, at Lars skal stå i spidsen for vores sportslige projekt, hvor vores ambitioner og fokus på talentudvikling er intakte, fastslår Allan Gaarde.

Lars Søndergaard, som bliver ansat i AaB på en fortløbende aftale, der er uopsigelig indtil 30. juni 2017, udtaler:

- Jeg vil gerne understrege, hvor glad jeg er og har været for mine snart fire år i SønderjyskE, og jeg ser frem til at gøre arbejdet færdigt med dem her i foråret.

- Når det er sagt, så er det klart, at jeg er stolt af og glæder mig til mine nye udfordringer som cheftræner i AaB, som er et drømmejob for mig, konstaterer Lars Søndergaard.

- Jeg ser frem til sammen med den øvrige stab at være med til at tage AaB videre til næste step, og forhåbentlig kan vi sammen bygge videre på de seneste års dygtige arbejde, slutter Lars Søndergaard.  

Lars Søndergaard starter sin nye periode i AaB, når optaktsfasen til sæsonen 2015/2016 indledes i slutningen af juni.