Helenius og Dalsgaard på tavlen i klar AaB-sejr

14. februar 2012 kl. 19:25

Ganske vist lagde portugiserne aggressivt ud, men efter en lidt tøvende AaB-start kom der relativt hurtigt styr på begivenhederne.

por1Første AaB-mulighed kom i det sjette minut, hvor Henrik Dalsgaard modtog en pasning i dybden fra Rasmus Würtz; Dalsgaard fik afdriblet den portugisiske målmand, men kom ud i en lidt for spids vinkel, hvorfor læderet blev spillet skråt bagud til Nicklas Helenius, hvis afslutning på vej mod mål desværre ramte en forsvarer.

I en generelt chancefattig kamp havde AaB forsøg fra distancen fra både Nicklas Helenius og Chris Rolfe, inden føringsmålet kom fire minutter før pausen, hvor forarbejde fra Mathias Wichmann og Kasper Bøgelund gav muligheden til Henrik Dalsgaard, der køligt udplacerede keeperen.

Og bare to minutter senere blev det 2-0 til AaB, da Pól Jóhannus Justinussens glimrende fremlægning fandt vej til Nicklas Helenius, der headede videre til Henrik Dalsgaard, som trillede på tværs tilbage til Nicklas Helenius, der kunne score i et tomt mål.

por4I anden halvleg gik der ni minutter, før man så første nærgående AaB-forsøg, da Nicholas Gotfredsen headede Chris Rolfes hjørnesparksbold snert forbi.

3-0 målet blev i stedet en realitet efter godt en times spil, da Anders Due med en smart berøring frispillede Henrik Dalsgaard, der fra en spids vinkel leverede en lige så kynisk afslutning som ved det første mål.

Henrik Dalsgaard nåede efterfølgende at misse en god chance, inden Portimonense med 20 minutter igen fik reduceret, da AaB-målmand Nicolai Larsen i sit forsøg på at sparke bolden væk var uheldig at sende bolden ind på kroppen af en modstander, hvorfra læderet dumpede ind i det tomme bur.

Resten af affæren var der aldrig tvivl om udfaldet, og det kunne også være blevet 4-1, da Nicolaj Thomsens drøn fra distancen i sidste minut blev halvklaret ud til Kayke, der sendte sit forsøg forbi målrammen.

por10Udover de to målscorere som leverede flere fine momenter, er det især værd at fremhæve de to backs Kasper Bøgelund og Jakob Ahlmann for en stærk præstation.

AaB’s næste testkamp under opholdet i Portugal spilles på lørdag mod svenske GAIS.

Matchfacts – testkamp
Portimonense-AaB  1-3 (0-2)
41. min 0-1 Henrik Dalsgaard, 43. min 0-2 Nicklas Helenius, 61. min 0-3 Henrik Dalsgaard, 65. min 1-3.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Kasper Bøgelund, Nicholas Gotfredsen, Pól Jóhannus Justinussen, Jakob Ahlmann, Anders Due (81: Kasper Kusk), Rasmus Würtz, Mathias Wichmann (46: Lucas Andersen), Chris Rolfe (64: Nicolaj Thomsen), Nicklas Helenius (64: Jeppe Curth), Henrik Dalsgaard (64: Kayke).