Helenius matchvinder mod FCM

1. august 2011 kl. 22:35

Flere end 9.000 tilskuere skabte igen en fornem kulisse og opbakning til hele Nordjyllands hold, der nu har høstet syv point i sæsonens første tre kampe.

14 Aab fcm15I forhold til dysten mod AGF var AaB i samme startformation, og igen blev det således med et positivt udfald.

Første halvleg bød på 45 jævnbyrdige og intense minutter, hvor intet af holdene for alvor formåede at sætte sig på spillet.

Stillingskrigen indebar et fåtal af scoringschancer, og man skulle hen til midtvejs i første halvleg, før man så det første farlige forsøg, da den på ny velspillende AaB-keeper Nicolai Larsen var vågen ved et giftigt langskud fra Izunna Uzochukwu.

Et par minutter senere truede Nicklas Helenius i dybden, men AaB-angriberen tøvede i sit løb, hvorfor FCM-forsvarer Kristian Ipsa kunne afværge situationen.

Snart efter fulgte AaB’s første farlige forsøg, da Jeppe Curth headede en frisparksbold fra Anders Due snert over tværribben.

I det 28. minut opstod så opgørets første reelle chance, da Tim Janssen midt for mål sendte læderet forbi den ene opstander.

4 Aab fcm5Der blev givet og taget i duellerne, men begge mandskaber havde svært ved at åbne modstanderen op, men da tilbuddet i første halvlegs tillægstid opstod til AaB, så var Nicklas Helenius kølig, så han fra kanten af straffesparksfeltet snedigt og med en hård inderside udplacerede FCM-målmand Kasper Jensen. En nydelig scoring.

Fra anden halvlegs begyndelse kom der meget mere fart over begivenhederne, og AaB var tæt på at fordoble føringen, da en hjørnesparkskombination bragte Chris Rolfe på skudhold, men Kasper Jensen fik afværget.

Efter 54 minutter var heldet til gengæld med AaB, da et hovedstød fra Sylvester Igboun tog stolpen, hvorefter Nicolai Larsen tog sig af riposten.

15 Aab fcm16Øjeblikket efter hamrede Nicklas Helenius i den modsatte ende fremragende kuglen mod det øverste målhjørne, men Kasper Jensen fik fistet til hjørnespark, som AaB efter et gigantisk klumpspil var tæt på at udnytte i flere omgange.

Jeppe Curth tvang Kasper Jensen til en ny god aktion, inden Nicolai Larsen afværgede et tørt hug fra Kristian Bak Nielsen.

I dystens sidste 15-20 minutter blev AaB periodevis sat under pres, men hele tiden forsvarede man sig godt.

Dog var chancen stor seks minutter før tid, da AaB blev fanget i en FCM-kontra, men Jude Nworuh sparkede ufarligt forbi, og tætttere på kom udeholdet ikke i slutfasen.

Umindelige tider er det siden, at AaB har haft seks point ned til nedrykningsstregen, og lørdag står der pludselig tidlig topkamp på programmet, når det gælder den spændende udekamp mod AC Horsens.

Matchfacts – Superligaen, tredje spillerunde
AaB-FC Midtjylland  1-0 (1-0)
45. min 1-0 Nicklas Helenius.
Advarsel AaB: Anders Due (39).
Advarsler FC Midtjylland: Izunna Uzochukwu (19), Rilwan Hassan (70).
9.313 tilskuere på Energi Nord Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Lasse Nielsen, Kenneth Emil Petersen, Kjetil Wæhler, Patrick Kristensen, Chris Rolfe (80: Louay Chanko), Thomas Augustinussen, Mathias Wichmann, Anders Due, Jeppe Curth (88: Lucas Andersen), Nicklas Helenius (61: Henrik Dalsgaard).

FC Midtjylland (4-4-2): Kasper Jensen, Kolja Afriyie, Kristian Bak Nielsen, Kristian Ipsa, Jesper Juelsgård, Danny Olsen (64: Rilwan Hassan), Izunna Uzochukwu (80: Mads Albæk), Jakob Poulsen, Jonas Borring, Tim Janssen (64: Jude Nworuh), Sylvester Igboun.

Dommer: Kenn Hansen.