Helenius matchvinder mod Brøndby

6. maj 2012 kl. 18:23

Nicklas Helenius afgjorde 18 minutter før tid den begivenhedsfattige duel, hvor Kenneth Emil Petersen og i særdeleshed Lasse Nielsen leverede en stærk præstation i AaB’s midterforsvar.

AaB-BIF10I forhold til torsdag aftens opgør i Odense mod OB havde AaB to ændringer i startformationen, hvor Kasper Kusk og Jeppe Curth afløste Lucas Andersen og Kayke.

Efter en ganske lige indledning fik AaB kampens første chance, da Jeppe Curth i det sjette minut nåede højest til en indadskruet frisparksbold fra Anders Due, men bolden blev snittet tæt forbi den fjerneste stolpe.

AaB tiltvang sig efterhånden initiativet, men Brøndbys første forsøg opstod dog efter 11 minutter, hvor Mikkel Thygesen forsøgte sig dog uden at volde AaB-keeper Nicolai Larsen problemer.

Resten af halvlegen bød på rodet og usammenhængende spil fra begge sider, men stadig var AaB toneangivende.

En række indlæg havde imidlertid forkert adresse, og i stedet var gæsterne nærgående i halvlegens sidste minut, da Nicolaj Agger sendte sin afslutning fra kanten af straffesparksfeltet over mål.

AaB-BIF5I anden halvlegs første kvarter var billedet stort set det samme rent spillemæssigt, og det mest opsigtsvækkende var, at Patrik Olsen efter en meget sen forseelse undgik at modtage sit andet gule kort fra dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen.

Efter 72 minutter var der omsider belønning til det fremmødte hjemmepublikum, da indskiftede Lucas Andersen brød bolden og driblede mod Brøndbys mål, hvor Clarence Goodson i feltet fik tacklet læderet videre til Nicklas Helenius, der med en kølig inderside udplacerede Brøndby-keeper Michael Tørnes.

Herfra var ingen tvivl om pointfordelingen, og det var igen tæt på, da Lucas Andersen seks minutter før tid frispillede Anders Due, hvis forsøg fra en spids vinkel blev reddet af Tørnes.

2-0 træfferen kunne også være kommet i tillægstiden, da Lucas Andersen igen var på spil, men Rolf Toft nåede lige nøjagtig ikke frem til afleveringen, hvorfor pletskuddet fra Helenius blev afgørende.

Sæsonens tredjesidste udfordring for AaB er udekampen på søndag mod Lyngby Boldklub.

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen).

Matchfacts – Superliga, 30. spillerunde
AaB-Brøndby I.F.  1-0 (0-0)
72. min 1-0 Nicklas Helenius.
Advarsel AaB: Patrick Kristensen (88).
Advarsler Brøndby I.F.: Patrik Olsen (12), Mike Jensen (48), Jannik Hansen (87).
8.534 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Lasse Nielsen, Jakob Ahlmann (24: Patrick Kristensen), Kasper Kusk, Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen, Anders Due, Jeppe Curth (65: Lucas Andersen), Nicklas Helenius (81: Rolf Toft).

Brøndby I.F. (4-4-1-1): Michael Tørnes, Anders Randrup, Clarence Goodson, Daniel Stenderup, Jan Frederiksen, Jens Stryger Larsen, Patrik Olsen (81: Dario Dumic), Mike Jensen, Jan Kristiansen (82: Jannik Hansen), Mikkel Thygesen, Nicolaj Agger (65: Oluwafemi Ajilore).

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen.