Frustrerende aften for AaB

26. september 2011 kl. 21:18

Dermed har AaB nu tabt de seneste tre Superliga-kampe, og efter den udmærkede indsats i forrige weekend mod FC København hørte aftenens præstation mod Lyngby Boldklub til i kategorien ”ikke godkendt”.

AaB-Lyngby2I forhold til dysten for otte dage siden mod FCK havde AaB tre ændringer i startformationen, hvor Lucas Andersen, Thomas Augustinussen og Jeppe Curth således afløste Chris Rolfe, Mathias Wichmann og Henrik Dalsgaard.

17-årige Lucas Andersen startede dermed inde for første gang i Superligaen, og efter en tålmodig indledning fra begge mandskaber fik AaB en drømmestart, da Rasmus Würtz i det sjette minut samlede bolden op uden for straffesparksfeltet og efterfølgende passerede Lyngby-målmand Rune Pedersen med en velplaceret inderside.

Bare to minutter senere burde føringen være blevet fordoblet, da et smukt og kvikt gennemført angreb gav en skudchance til Anders Due, hvis forsøg blev blokeret hen til Jeppe Curth, som fra få meter headede mod mål, hvor en enlig Lyngby-forsvarer på stregen kom i vejen.

Gæsternes første forsøg kom efter 14 minutter fra Anders Christiansen, og efterhånden virkede det til, at AaB måske foranlediget af den hurtige føringstræffer blev lullet i søvn.

AaB-Lyngby6Alt for mange upressede og dermed også unødvendige boldtab gjorde pasningsspillet urytmisk, og netop en teknisk fejl – i dette tilfælde af Thomas Augustinussen – blev indirekte oplægget til Lyngbys udligning, da læderet resolut blev slået mod venstre til den lynhurtige Emil Larsen, som sprintede fra Lasse Nielsen og elegant chippede bolden over AaB-keeper Nicolai Larsen.

Efterfølgende var Jeppe Curth nærgående, inden Kenneth Emil Petersens hovedstød blev headet væk på selve mållinien.

Ti minutter før pausen var gæsterne imidlertid endnu tættere på, da Emil Larsen efter endnu en seværdig detalje krøllede kuglen på den ene opstander.

Fra anden halvlegs begyndelse kom AaB dog fint fra land, og allerede i det 47. minut kunne det være blevet 2-1, da en smart pasning fra Nicklas Helenius fandt vej til Lucas Andersen, men det følte lob over Rune Pedersen gik snert forbi den fjerneste målstolpe.

Lucas Andersen stod efterfølgende for forarbejdet til et blokeret forsøg tæt under mål fra Thomas Augustinussen, men gæsterne var desværre mere effektive, da man efter en times spil udnyttede det første besøg på AaB’s banehalvdel i anden halvleg.

Kim Aabech kunne således uhindret heade en hjørnesparksbold i netmaskerne til en overraskende føring.

AaB-Lyngby1I resten af matchen blev AaB’s spillemæssige overtag endnu mere udtalt, men initiativerne resulterede aldrig i et reelt farligt pres, hvorfor det kun blev til sporadiske forsøg fra Jeppe Curth, Chris Rolfe, Henrik Dalsgaard og Lasse Nielsen.

Med tre minutter igen headede Henrik Dalsgaard Anders Dues indlæg få centimeter forbi stangen, og i stedet kunne Bajram Fetai i tillægstiden have slukket lyset definitivt på en stor kontra-mulighed, men Nicolai Larsen viste fint målmandsspil.

AaB kom dog aldrig selv tættere på scoring, hvorfor det første Superliga-nederlag i 11 år til Lyngby Boldklub var en realitet.

Næste chance for at få point er allerede på lørdag, hvor Silkeborg I.F. er modstanderen på fremmed græs.

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen).

Matchfacts – Superligaen, 10. spillerunde
AaB-Lyngby Boldklub  1-2 (1-1)
6. min 1-0 Rasmus Würtz, 21. min 1-1 Emil Larsen, 60. min 1-2 Kim Aabech.
Advarsler AaB: Rasmus Würtz (63), Kjetil Wæhler (70).
Advarsler Lyngby Boldklub: Anders Christiansen (31), Jeppe Brandrup (57), Patrice Bernier (90).
7.435 tilskuere på Energi Nord Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Lasse Nielsen, Kenneth Emil Petersen, Kjetil Wæhler, Patrick Kristensen, Lucas Andersen (68: Chris Rolfe), Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen, Anders Due, Jeppe Curth (78: Kayke), Nicklas Helenius (68: Henrik Dalsgaard).

Lyngby Boldklub (4-2 3-1): Rune Pedersen, Christian Traore, Jakob Bresemann, Frederik Helstrup, Jeppe Brandrup, Morten Bertolt, Patrice Bernier, David Boysen (79: Bajram Fetai), Anders Christiansen (66: Rasmus Nielsen), Emil Larsen (88: Jonas Henriksen), Kim Aabech.

Dommer: Jakob Kehlet.