Fint spansk punktum for AaB

21. februar 2011 kl. 20:46
Udfordringerne på spansk grund blev dermed afsluttet på glimrende vis mod en modstander, der nøjagtig ligesom AaB havde besejret ukrainske FC Metalurh Zaporizhya med 3-2.

Fra lægterne på La Cala Golf Resort i Mijas kunne de forhenværende AaB-profiler Michael Jakobsen og Henning Munk Jensen følge det nuværende AaB-mandskab i kontrol fra start til slut.

Ikke alting fungerede, men både defensivt og offensivt var der struktur over tingene, og første farlige tilløb til en scoring kom efter 11 minutter, hvor Nicklas Helenius afsluttede fra en spids vinkel efter et godt opbygget angreb med Morten Duncan Rasmussen, Mathias Wichmann, Thomas Augustinussen og Kasper Bøgelund som stationer.

Minuttet senere var AaB-målmand Karim Zaza på plads ved et direkte frispark, mens Michael Lumb i det 14. minut testede FK Akranas-keeper Tadas Kauneckas med et udmærket langskudsforsøg.

Første reelle chance opstod til AaB efter 17 minutter, hvor Michael Lumbs indlæg fra venstre endte hos en fri Mathias Wichmann ved den bageste stolpe, men desværre fik Wichmann ikke fart nok i sit hovedstød.

Rasmus Würtz nåede at forsøge sig fra distancen, før Nicklas Helenus igen afsluttede forbi fra en spids vinkel.

I anden halvleg blev AaB-dominansen endnu mere udtalt, og AaB var igen nærgående i det 54. minut, hvor Anders Due sendte et indlæg til det bageste område, hvor Nicklas Helenius i fri position fik tæmmet læderet, som efterfølgende blev hamret over tværribben.

Indskiftede Ronnie Schwartz var den næste til at førsøge sig med et langskud, og både Schwartz og ligeledes indskiftede Jeppe Curth følte sig med rette snydt for straffespark, inden Tadas Kauneckas måtte redde fra Louay Chanko.

Med seks minutter igen sendte Kayke et oplæg fra Jeppe Curth og Ronnie Schwartz i sidenettet, men omsider kom den forløsende scoring, da Kaykes pasning overspillede den litauiske bagkæde, så Louay Chanko kunne afdrible den fremstormende Kauneckas og sende bolden i mål.

Få øjeblikke senere blev AaB’s sejr cementeret, da Jeppe Curths dybdebold fandt vej til Kayke, der sikkert scorede til slutresultatet 2-0.

Tirsdag er der morgenløb og styrketræning, inden kursen sættes mod Danmark.

Og lørdag venter så den sidste testkamp, når norske Start Kristiansand gæster Aalborg.

Matctsfacts – testkamp på La Cala Golf Resort i Mijas
AaB-FK Ekranas  2-0 (0-0)
85. min 1-0 Louay Chanko, 87. min 2-0 Kayke.

AaB (4-4-2): Karim Zaza, Kasper Bøgelund (86: Patrick Kristensen), Lasse Nielsen, Kjetil Wæhler (82: Jens-Kristian Sørensen), Michael Lumb (46: Dennis Marshall), Mathias Wichmann (65: Ronnie Schwartz), Rasmus Würtz (78: Louay Chanko), Thomas Augustinussen (86: Lucas Andersen), Chris Rolfe (52: Anders Due), Morten Duncan Rasmussen (65: Jeppe Curth), Nicklas Helenius (65: Kayke).