Dyrebare fejl i generalprøve

25. februar 2012 kl. 16:24

01Som følge af sygdom og skavanker matte AaB undvære Kasper Bøgelund og Jakob Ahlmann til dagens kamp, hvorfor Anders Due tog plads på venstre back, mens Patrick Kristensen vikarierede på højre back. Det gav samtidig plads til Lucas Andersen på venstre kant.

AaB tog teten fra start og fik hurtigt sikret sig grebet om taktstokken, illustreret i to omgange ved Lucas Andersens tekniske lækkerier.

Man havde således succes med at skabe overtalssituationer højt oppe på banen, takket være et højt pres og god støtte fra de to backs. Dette forhindrede i kampens åbning gæsterne fra Stockholm i at have større boldbesiddelse, mens AaB viste hurtighed i omstillingsspillet når man havde erobret bolden.

Gæsterne fik alligevel kampens første forsøg, da Ricardo Santos på kanten af en tvivlsom offside afsluttede forbi Nicolai Larsens mål efter et kvarters spil.

Fem minutter senere måtte målmanden også have hænderne i brug for at parere en ny afslutning fra gæsterne tæt under mål, men tredje gang gik den dog ikke, da en fejlaflevering fra Kenneth Emil Petersen foran eget felt omgående blev omsat til 0-1 scoring efter en ripost fra en sagesløs Nicolai Larsen.

Initiativet var nu på svenske fødder, mens et par nordjyske frisparksindlæg i feltet ikke kastede chancer af sig.

04Langsomt fik AaB tilbageerobret initiativet, og kun et hovedstød på stregen forhindrede efter 37 minutter Chris Rolfe i at bringe balance i kampen, efter et indlæg i feltet var blevet headet ned for fødderne af amerikaneren.

Momentum blev dog spoleret kort efter, da Anders Due missede et hovedstød på en lang svensk fremlægning, hvilket gav Ricardo Santos frit løb mod Nicolai Larsen med 0-2 scoring til følge.

Fra anden halvlegs start kom Mathias Wichmann, Jeppe Curth og Kayke alle på banen. Curth var efter minutter få minutter af anden omgang tæt på at heade en reducering i nettet, men fik ikke styret bolden forbi ex-AaB’eren Kasper Jensen i gæsternes mål.

Herefter fulgte en periode, hvor det var småt med chancer i begge ender. AaB pressede højt og forsøgte sig fortsat med omstillingsspillet, mens gæsterne indtog en mere afventende rolle.

Med 25 minutter tilbage i opgøret fik Mathias Wichmann i to omgange muligheder for scoring. Først efter oplæg fra Henrik Dalsgaard, hvor det efterfølgende lob endte over mål, og igen kort efter hvor Wichmann desværre ikke fik ramt bolden rent.

Defensivt lukkede AaB-mandskabet godt af, men i modsatte ende blev det trods god boldbesiddelse og flere indlæg i feltet kun til sporadiske tilløb til chancer, samt et frisparksforsøg fra Kayke i resten af kampen. Slutfacit blev derfor 2-0 til svenskerne

Om otte dage er det alvor når det gælder forårspremieren i Superligaen på hjemmebane mod FC København.