Blåbjerg mentor for AaB-talenterne

27. april 2015 kl. 15:37

- Jeg har selv været igennem talentsystemet og føler jeg har en masse jeg kan bidrage med i forhold til at strukturere en hverdag med både fodbold og skolegang. Jeg er sikker på, at der er nogle talenter der i tidens løb kunne have nydt godt af, at der var nogen der kunne fortælle dem, hvordan man kunne planlægge og koordinere dette i visse situationer, forklarer Jakob Blåbjerg og uddyber:

- For eksempel var vi for et par år siden med U/19-holdet til en turnering i USA, der dog faldt sammen med en større opgave i skolen. Her er det vigtigt at man kan strukturere sin tid og få tingene til at gå op, så man ikke pludselig er nødt til at vælge mellem det ene eller det andet.

Blåbjerg_zagreb1- Det er sådan nogle ting som jeg gerne vil give nogle råd og vejledning omkring til de unge AaB-talenter, ligesom jeg også vil stå til rådighed for de personer der har ansvaret for klasserne på gymnasiet, HTX og I-klasserne, hvis de altså føler der er noget de kan bruge min hjælp til, afslutter Jakob Blåbjerg.

Talentchef i AaB Jacob Larsen er meget glad for Blåbjergs tilbud om at støtte op om de unge talenter og deres uddannelse både på og udenfor banen.

- Jakob har selv været igennem talentsystemet og har på egen krop oplevet hvor hårdt det kan være at køre en elitesatsning på fodbolden og have et fuldtidsstudie samtidig. Derfor vil han uden tvivl kunne give de drenge, der står i en udfordrende situation, et godt råd.

- Vi er rigtig glade for at have mulighed for at trække på Jakobs erfaring, for han står for mange af de værdier vi har i AaB, og har altid evnet at have 100 procent styr på sin skolegang og sin fodbold samtidig, afrunder Jacob Larsen.

Jakob Blåbjerg har selv taget en studentereksamen fra Aalborghus Gymnasium og rykkede i sommeren 2013 op i AaB’s Alka Superliga-trup, hvor han foreløbig er noteret for 22 officielle kampe. Ved siden af fodbolden studerer ham på halv tid på energiuddannelsen på Aalborg Universitet.

Han er dog langt fra den eneste spiller i Alka Superliga-truppen der uddanner sig i fritiden, i det adskillige af kollegerne også tager videregående uddannelser på blandt andet Aalborg Universitet og University College Nordjylland.