Augo sender AaB i ottendedelsfinalerne

30. oktober 2014 kl. 20:32

Trods forskrækkelser undervejs endte det således med en fortjent 1-0 gevinst på Vejle Stadion til de forsvarende pokalvindere.

Udebane7, Nicklas HeleniusI forhold til Superligakampen i mandags i Farum mod FC Nordsjælland havde AaB hele syv ændringer i startformationen, hvor Patrick Kristensen, Kasper Pedersen, Donny Gorter, Mathias Wichmann, Thomas Augustinussen, Nicklas Helenius og Viktor Ahlmann afløste Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Jakob Blåbjerg, Nicolaj Thomsen, Rasmus Würtz, Søren Frederiksen og Anders K. Jacobsen.

Mod et tændt Vejle-mandskab var der fra første fløjt tale om klassisk pokalfight, men efter en jævnbyrdig indledning overtog AaB dog efterhånden styringen.

En skidt og for kort tilbagelægning fra Rasmus Thelander skabte imidlertid efter et kvarter kampens første mulighed til værterne, men AaB-keeper Nicolai Larsen fik reddet en ellers resolut afslutning fra Jonas Hebo Rasmussen.

AaB nøjedes med sporadiske forsøg indtil det 24. minut, hvor en lidt tilfældig mulighed dumpede ned til en fri Viktor Ahlmann, hvis halvkiksede flugter midt for mål ikke gav Vejle-målmand Morten H. Jensen problemer.

Udebane14, Thomas AugustinussenAaB’s spillemæssige dominans blev mere og mere udtalt, men det var alligevel hjemmeholdet, der efter 32 minutter fik halvlegens sidste tilbud, da et kontrastød og indlæg med den forhenværende AaB’er Jacob ”Taz” Sørensen som ophavsmand af Nicolai Larsen blev bokset ud i fødderne på Jonas Hebo Rasmussen, der fra kanten af straffesparksfeltet helkiksede sit skudforsøg.

Spillemæssigt var billedet det samme i anden halvleg, men på ny var det vejlenserne, der fik den første mulighed, da Patrick Rasmussen tæt under mål udnyttede tøven fra Kasper Pedersen og Rasmus Thelander, men Nicolai Larsen fik afværget med en stor redning.

Få øjeblikke senere truede AaB i den modsatte ende, hvor Patrick Kristensens indlæg fra højre fandt en stærkt spillende Donny Gorter, hvis afslutning fik forbi fjerneste stolpe.

Blot to minutter senere var AaB igen nærgående, da Viktor Ahlmann gjorde forarbejdet i et kvikt kontraløb, som Thomas Augustinussen fik afsluttet.

Efter en ellers mere lige periode var AaB ikke langt fra at afgøre duellen 12 minutter før tid, hvor Mathias Wichmann med en fin bold fandt Kasper Risgård, der slog indlægget første gang mod Nicklas Helenius, som desværre få meter fra mål ikke fik ordentligt træf på sin afslutning.

Endnu tættere på var det i det 84. minut, hvor Andreas Bruhn leverede et fantastisk sololøb, men alene med Morten H. Jensen trak Vejles bageste skanse det længste strå.

En afgørelse kom der således ikke den ordinære spilletid, men ti minutter inde i denne Thomas Augustinussen matchvinder, da den tidligere angriber klinisk sendte en nedfaldsbold i netmaskerne.

I anden halvleg af den forlængede spilletid kunne både Nicklas Helenius og Anders K. Jacobsen have udbygget føringen, mens Kim Elgaard var tæt på udligning, men afslutningen blev for yderlig.

I slutfasen var der igen tilbud til Anders K. Jacobsen og Nicklas Helenius, men ingen af AaB-angriberne havde held med afslutningerne, hvilket altså heller ikke fik betydning for AaB’s avancement.

Næste udfordring for AaB venter i Superligaen mandag aften på Nordjyske Arena mod Silkeborg I.F. Køb i forsalg din billet til opgøret her.

Matchfacts – DBU Pokalen, 3. runde
Vejle Boldklub-AaB  0-1 – ordinær spilletid 0-0 – forlænget spilletid 0-1 (0-1)
100. min 0-1 Thomas Augustinussen.
Advarsel Vejle Boldklub: Ole Bisp (56).
Advarsler AaB: Andreas Bruhn (60), Rasmus Thelander (78).
2.244 tilskuere på Vejle Stadion.

Vejle Boldklub (4-4-2): Morten H. Jensen, Ole Bisp, Jonatan Neftali, Niels Bisp, Daniel Norouzi, Kim Elgaard, Henrik Bødker, Simon Nagel, Jacob Sørensen (66: Christian Sivebæk), Jonas Hebo Rasmussen (79: Hakan Redzep), Patrick Rasmussen (66: Andreas Albers).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen (69: Henrik Dalsgaard), Kasper Pedersen, Rasmus Thelander, Donny Gorter, Mathias Wichmann, Thomas Augustinussen, Kasper Risgård, Andreas Bruhn (99: Søren Frederiksen), Nicklas Helenius, Viktor Ahlmann (59: Anders K. Jacobsen).

Dommer: Dennis Mogensen.