AaB ude efter nyt pokaldrama i Viborg

31. august 2011 kl. 21:46

Således blev det til tidligt pokal-exit for AaB, for hvem Thomas Augustinussen blev skurken med et misbrugt forsøg fra straffesparkspletten.

I forhold til Superliga-mødet med HB Køge i lørdags havde AaB fem ændringer i startformationen, hvor Kasper Bøgelund, Jakob Ahlmann, Lucas Andersen, Mathias Wichmann og Henrik Dalsgaard således afløste Kjetil Wæhler, Patrick Kristensen, Chris Rolfe, Anders Due og Jeppe Curth.

For Jakob Ahlmann og Lucas Andersen var der hermed tale om den første startplads nogensinde for AaB, og efter en lidt tøvende indledning fik cheftræner Kent Nielsens tropper hurtigt greb om kampen.

Efter et flot AaB-angreb sendte Nicklas Helenius i det sjette minut sit forsøg lige på Viborg-keeper Robert Veselovsky, og også Henrik Dalsgaard var nærgående, inden Jesper Kjærulff efter 13 minutter sendte værternes første forsøg i sidenettet.

Thomas Augustinussen nåede at true for AaB, før Viborg F.F. i det 18. minut tog føringen, da Dennis Høegh fra hjørnet af straffesparksfeltet sendte sin afslutning tæt under mål, så Mads Hvilsom kunne snitte læderet over stregen.

I de efterfølgende minutter var der gode muligheder til både Henrik Dalsgaard og Nicklas Helenius, men også værternes Jonas Thorsen headede et tilbud forbi mål.

To minutter før pausen truede også den velspillende Ken Fagerberg, men AaB stod for første halvlegs sidste mulighed, som tilfaldt Nicklas Helenius.

Anden halvleg startede med et tungt AaB-pres, men farlige blev man ikke, hvorimod Dennis Høegh efter 57 minutter hamrede bolden på tværribben for hjemmeholdet.

AaB dominerede stadig spillemæssigt, men efter 63 minutter måtte målmand Nicolai Larsen forhindre Ken Fagerberg i at udnytte et glimrende kontrastød.

Især indskiftningen af Chris Rolfe satte dog for alvor AaB i gang, og både amerikaneren og Henrik Dalsgaard var nærgående for gæsterne.

Med ti minutter igen kunne det dog være blevet 2-0 til værterne, men i fri position sendte Mads Hvilsom sit forsøg både forbi Nicolai Larsen og den fjerneste målstolpe.

Straks efter fik AaB en stor mulighed efter hjørnespark, men Lasse Nielsens flugter blev afværget på mållinien.

Således kom AaB’s udlignende mål først et minut inde i dommer Henning Jensens tillægstid, da Nicklas Helenius let kunne udnytte fint forarbejde fra Henrik Dalsgaard og Jakob Ahlmann.

I den forlængede spilletid blev AaB-dominansen endnu mere udtalt, og både Nicklas Helenius, Rolf Rolfe og Henrik Dalsgaard med en friløber var tæt på scoring.

Det samme var hjemmeholdet efter 103 minutter, hvor Mads Hvilsom på en kæmpe mulighed mistimede sit hovedstød efter oplæg fra Eduardo Delani.

I stedet tog AaB føringen i sidste minut af første halvleg af den forlængede spilletid, da Kenneth Emil Petersen i to omgange udplacerede Robert Veselovsky.

I fortsættelsen lignede AaB et mandskab i total kontrol, men to minutter før slutfløjtet måtte man unødvendigt indkassere scoringen til 2-2, da Mads Hvilsom headede Eduardo Delanis indlæg i mål.

Dermed skulle dramaet fuldendes fra straffesparkspletten, hvor Thomas Augustinussen var eneste mand blandt 12 sparkere, der svigtede.

Næste opgave for hele Nordjyllands hold er hjemmekampen på Energi Nord Arena mod FC Nordsjælland 11. september.

En passende lejlighed til at revanchere sig.

Matchfacts – DBU Pokalen, 2. runde
Viborg F.F.-AaB  8-7 (ordinær kamp 1-1 (1-0), forlænget spilletid 1-1 (0-1), straffespark 6-5).
18. min 1-0 Mads Hvilsom, 90. min 1-1 Nicklas Helenius, 105. min 1-2 Kenneth Emil Petersen, 118. min 2-2 Mads Hvilsom.