AaB sejrede sikkert i vandkamp

27. august 2011 kl. 18:54

AaB mødte frem med samme opstilling som i den seneste kamp mod SønderjyskE, og fra første minut demonstrerede cheftræner Kent Nielsens tropper også de samme fornemme takter, som man så i Haderslev.

Massivt nedbør både før og under kampen betød umulige forhold på den smattede bane, hvor der flere steder stod blankt vand.

Dette lod AaB dog hånt op, og allerede i det andet minut havde Nicklas Helenius opgørets første afslutning.

AaB vandt i den indledende fase alle dueller, og blot tre minutter senere lavede Rasmus Würtz smart tunnel på Marcel Rømer, hvorefter læderet fra 25 meter via en HB-Køge-fod blev hamret op i det ene målhjørne.

I matchens efterfølgende 10-15 minutter dominerede AaB stort, og såvel Chris Rolfe, Jeppe Curth som Anders Due var nærgående.

Fra omtrent midtvejs i halvlegen kom værterne dog bedre med, og en farlig mulighed opstod i det 23. minut, men Kenneth Emil Petersen fik heroisk blokeret for Simon Christoffersen.

Samme Simon Christoffersen forsøgte sig få øjeblikke senere på hovedstød, hvilket dog ikke gav problemer for AaB-keeper Nicolai Larsen.

I stedet fordoblede AaB føringen i det 28. minut, da Kenneth Emil Petersen smed en lang bold frem mod indskiftede Henrik Dalsgaard, og da kuglen stoppede i en vandpytte og snød både en HB Køge-forsvarer og målmand Morten Haastrup kunne Dalsgaard med et hurtigt træk og en konsekvent afslutning bringe AaB på 2-0.

AaB genfandt efter scoringen kontrollen, men i slutminutterne af første halvleg var hurtige Adeola Runsewe to gange nærgående.

Anden halvleg åbnede meget rodet, og første reelle forsøg kom efter 57 minutter, hvor Bo Storm testede Nicolai Larsen.

Minuttet senere var reduceringen imidlertid en kendsgerning, da Brad Rusin nåede højest på et hjørnespark.

Fuldtræfferen bragte selvsagt ny energi til HB Køge-mandskabet, men relativt hurtigt fik AaB dog igen tiltvunget sig taktstokken.

Og midtvejs i halvlegen var AaB igen foran med to mål, da en ellers lidt usynlig Nicklas Helenius afsluttede en flot solotur med at dunke bolden utageligt op i det fjerneste målhjørne.

Dette tog ikke unaturligt modet fra hjemmeholdet, og både Anders Due og Henrik Dalsgaard forpassede gode muligheder for at bringe AaB yderligere i front.

I stedet holdt Nicolai Larsen otte minutter før tid med en fantastisk redning ved roden af den ene målstolpe spændingen ude af opgøret.

Rasmus Würtz havde kort efter muligheden for at blive målscorer for anden gang i kampen, men Morten Haastrup fik reddet til hjørnespark.

4-1 træfferen kom alligevel tre minutter før tid, da Anders Due smukt satte sidste fod på Henrik Dalsgaards forarbejde på en skarp kontra.

15 point for syv kampe var dermed en realitet, og næste opgave i Superligaen kommer om 15 dage, når FC Nordsjælland gæster Energi Nord Arena.

Allerede førstkommende onsdag venter dog næste vigtige udfordring, når Viborg F.F. på udebane er modstanderen i DBU Pokalen.

Matchfacts – Superligaen, 7. spillerunde
HB Køge-AaB  1-4 (0-2)
5. min 0-1 Rasmus Würtz, 28. min 0-2 Henrik Dalsgaard, 58. min 1-2 Brad Rusin, 68. min 1-3 Nicklas Helenius, 87. min 1-4 Anders Due.
Advarsler HB Køge: Marcel Rømer (45), Nicolaj Madsen (80).
Advarsel AaB: Lasse Nielsen (73).
2.021 tilskuere på SEAS-NVE Park.

HB Køge (4-4-2): Morten Haastrup, Thomas Sørensen, Thomas Guldborg, Brad Rusin, Simon Richter, Bo Storm, Nicolaj Madsen, Marcel Rømer (61: Lasse Kronborg), Martin Christensen (46: Marc Rochester), Simon Christoffersen, Adeola Runsewe.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Lasse Nielsen, Kenneth Emil Petersen, Kjetil Wæhler, Patrick Kristensen, Chris Rolfe (67: Louay Chanko), Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen, Anders Due, Jeppe Curth (25: Henrik Dalsgaard), Nicklas Helenius (81: Mathias Wichmann).

Dommer: Peter Rasmussen.