AaB satte tomåls-føring over styr

15. november 2011 kl. 20:20

Således tabte AaB – unødvendigt og ærgerligt, men alligevel i sidste ende ikke ufortjent – det direkte opgør om førstepladsen i Pulje Nord med 3-2.

Efter at have overstået et indledende FCM-pres tog AaB føringen i det niende minut, da Lucas Andersens hjørnesparksbold blev forlænget af Jeppe Curth til Kjetil Wæhler, hvis hovedstød blev bugseret det sidste stykke over stregen af Nicolaj Thomsen.

Bare tre minutter senere var det værterne til at være farlige på en dødbold, da Morten Koch headede på overliggeren.

I den sidste halve time af første halvleg tilspillede AaB sig imidlertid flere fine scoringstilbud, men FCM-målmand Kasper Jensen reddede fra en velspillende Kasper Kusk, ligesom Rolf Tofts hovedstød blev afværget af en forsvarer på selve mållinien.

Fem minutter før pausen var det Jeppe Curth til at få serveret en kæmpe mulighed af Rolf Toft, men afslutningen fra den tilbagevendte AaB-angriber gik forbi den ene opstander, og muligheden var få minutter senere af samme kaliber, da Kasper Kusk fra få meter afsluttede lige på Kasper Jensen.

Den fortjente 2-0 scoring blev dog alligevel en realitet i det 42. minut, da Lucas Andersens skudforsøg blev drejet i mål med hovedet af Jeppe Curth.

På første halvlegs sidste aktion fik hjemmeholdet imidlertid bragt sig tilbage i dysten, da Jacob Ogunleye headede i nettet ved den forreste stolpe.

Føringen var således i underkanten af det fortjente, men Rolf Toft var efter 49 minutter igen mand for at true FC Midtjyllands bageste bastioner med et godt forsøg, som Kasper Jensen fik afværget til hjørnespark.

Kjetil Wæhler var som aftalt på forhånd udgået i pausen, og AaB-keeper Carsten Christensen måtte i det 58. minut levere en flot fodparade på et forsøg fra Jacob Ogunleye - efterhånden havde AaB svært ved at modstå FC Midtjyllands aggressive og tempofyldte pres.

Carsten Christensen reddede på ny efter 63 minutter, men bare to minutter senere var værterne alligevel på omgangshøjde, da Nicholas Gotfredsen var uheldig at heade en hjørnesparksbold i eget net.

Dermed fik FCM-spillerne for alvor mod på tilværelsen, og AaB haltede i denne fase gevaldigt efter.

Med 17 minutter igen kom også den ikke uventede 3-2 træffer, da Denis Dedovic tabte en direkte duel mod Jude Nworuh, der øjeblikket senere udplacerede Carsten Christensen.

På forunderlig vis fik AaB i opgørets sidste otte-ni minutter igen tiltvunget sig initiativet, og både Kasper Kusk og Lucas Andersen var nærgående, før førstnævnte fra en position inde i straffesparksfeltet to minutter inde i dommerens tillægstid flugtede bolden centimeter over det fjerneste målhjørne.

AaB indtager stadig førstepladsen i puljen, men FC Midtjylland kan med bare uafgjort i holdets sidste kamp på udebane mod Silkeborg I.F. overhale AaB.

Det er dog en realitet, at AaB i foråret 2012 i en pulje med FC Midtjylland og fire øvrige klubber skal forsvare sidste sæsons DM-sølv i Reserveholdsturneringen.

Matchfacts – Reserveholdsturneringen, Pulje Nord, 10. spillerunde
FC Midtjylland-AaB  3-2 (1-2)
9. min 0-1 Nicolaj Thomsen, 42. min 0-2 Jeppe Curth, 45. min 1-2 Jacob Ogunleye, 65. min 2-2 selvmål Nicholas Gotfredsen, 73. min 3-2 Jude Nworuh.