AaB sælger Thomsen til FC Nantes

16. juni 2016 kl. 15:01

Den hurtige, løbestærke, kreative og alsidige midtbaneprofil skiftede til AaB som juniorspiller via samarbejdsklubberne Skagen I.K. og Frederikshavn f.i.

Thomsen_hummel2- Nicolajs vej mod toppen af fodboldpyramiden er nærmest en eventyragtig fortælling, og han er et skoleeksempel over for vores unge spillere på, hvad seriøsitet, målrettethed og vilje kan bringe, siger AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde.

- Samtidig har Nicolaj selvfølgelig været begunstiget af sit fodboldtalent samt et optimalt udviklingsmiljø i AaB, og vi er stolte af at kunne sende ham videre til en etableret fransk klub, hvor han bliver spændende at følge.

- De menneskelige egenskaber har Nicolaj også på plads; han har altid været en fortrinlig repræsentant for AaB såvel på som uden for banen, og vi ønsker ham al mulig held og lykke fremover. Han vil altid være velkommen tilbage i AaB, konstaterer Allan Gaarde.

Nicolaj Thomsen, der forrige uge var med det danske A-landshold ved Kirin Cup i Japan, glæder sig til opholdet i FC Nantes, hvor Alka Superligaens assistkonge har underskrevet en fireårig kontrakt:

- Allerede for et år siden var det tæt på en aftale med Nantes, men klubben har fastholdt sin interesse, og jeg er glad for, at det hele nu er faldet på plads.

- Jeg ser virkelig frem til min nye udfordring i Frankrig, men det betyder også meget for mig, at AaB dermed tjener penge på mig. Jeg har haft en fantastisk tid i klubben, og jeg kan ikke takke trænere, ledere og alle øvrige ansatte nok for altid at have bakket mig op, siger 23-årige Nicolaj Thomsen.

- Der findes ikke et bedre sted at udvikle sig end i AaB, og for mig har højdepunktet selvfølgelig udover min debut været The Double-sæsonen i 2014 samt senere gruppespilskampene i UEFA Europa League.

- AaB vil altid være min klub, og jeg håber at vende tilbage en dag. En særlig tak skal lyde til supporterne for deres altid loyale støtte, og jeg ønsker meget, at de sammen med holdet vil få masser af gode oplevelser fremover, slutter Nicolaj Thomsen.       

Nicolaj Thomsen er noteret for 151 officielle kampe og 19 scoringer for Hele Nordjyllands Hold, mens det i landsholdssammenhæng foreløbig er blevet til én A-landskamp og 32 U-landskampe for Danmark.

I forbindelse med salget af Nicolaj Thomsen, der havde et halvt år tilbage af sin kontrakt, opjusterer AaB resultatforventningerne for regnskabsåret 2016 fra et overskud før skat i niveauet 2 - 7 mio. kr. til et overskud før skat i niveauet 5 – 10 mio. kr. Heri er indeholdt yderligere strategiske investeringer i både kommerciel udvikling, faciliteter og spillere som følge af både dette salg samt tidligere realiseret overskud. Investeringer der vil fortsætte i 2017 og 2018.

Der er i ovenstående ikke indeholdt yderligere transferindtægter, end dem der er realiseret.

AaB’s mission er igennem fodbold at underholde og skabe oplevelser på et økonomisk bæredygtigt grundlag.

AaB’s vision er at være samlingspunkt for hele Nordjylland og til stadighed være en del af toppen af dansk fodbold – både på og uden for banen.