AaB nedkæmpet i Slagelse (1)

18. april 2015 kl. 16:57

Dermed mistede AaB igen et skridt i jagten på tredje- og fjerdepladsen, mens der med otte spillerunder igen er ti point ned til dagens modstander, der stadig indtager Alka Superligaens næstsidsteplads.

FCV1I forhold til det seneste opgør for seks dage siden mod FC Midtjylland havde AaB to ændringer i startformationen, hvor Jakob Blåbjerg og Nicklas Helenius afløste de karantæneramte Henrik Dalsgaard og Thomas Enevoldsen.

I en lige indledning fik AaB i det tredje minut opgørets første store chance, da Kasper Risgård med et hurtigt taget frispark frispillede Nicolaj Thomsen, men afslutningen fra sidstnævnte gik lige på FC Vestsjælland-keeper Thomas Mikkelsen.

Jævnbyrdigheden fortsatte, men det var igen AaB, som i det tiende minut med en glimrende hjørnesparkskombination tilspillede sig en perfekt skudchance til Patrick Kristensen, men denne gang fik en FCV-forsvarer afværget på selve mållinjen.

Efterhånden overtog AaB også spillemæssigt, og belønningen kom i det 18. minut, hvor et smukt gennemspillet angreb i højre side med flere stationer gjorde forarbejdet til Nicklas Helenius, der sikkert eksekverede fra tæt hold.

FCV3I de følgende minutter var AaB’s dominans massiv, og anfører Thomas Augustinussen var i det 25.minut centimeter fra at nå frem til et frisparksindlæg fra Kasper Risgård, mens Rasmus Jönsson i næste sekvens fik sit skudforsøg fra tæt hold blokeret.

AaB fastholdt imidlertid angrebet, og det var igen tæt på en fordobling af føringen, da Nicolaj Thomsens kvalificerede afslutning tvang Thomas Mikkelsen til en god redning.

Første forsøg til værterne lod vente på sig til den halve time, hvor Henrik Madsens spark fra distancen passerede fladt forbi fjerneste stang.

FC Vestsjælland lykkedes nu med at lægge et fysisk tryk, og et hårdt og fint fladt indlæg fra den tidligere AaB’er Michael Lumb dirigerede Osama Akharraz læderet forbi fjerneste stolpe.

Straks efter fik AaB dog igen en gylden mulighed for at øge føringen, da Rasmus Jönsson med en eminent detalje fandt Nicolaj Thomsen, hvis aflevering på tværs blev skovlet over mål fra få meter af Nicklas Helenius.

FCV06Pauseføringen var således velfortjent, men der skulle blot gå to minutter af anden halvleg, før holdene var på omgangshøjde; Henrik Madsen kunne pludselig i helt fri position heade et indlæg fra venstre mod mål, hvor AaB-målmand Nicolai Larsen dog i første omgang fik afværget med en stærk refleks, men desværre for AaB faldt returbolden for fødderne af Osama Akharraz, der tordnede kuglen utageligt op i nettaget til 1-1.

Momentum var dermed for alvor skiftet med et aggressivt hjemmehold i teten, og Nicolai Larsen måtte efter 53 minutter redde et afrettet skudforsøg med en fodparade.

FC Vestsjælland vandt i denne fase næsten samtlige dueller, og Nicolai Larsen var i det 62. minut vågen over for en farlig tværbold fra Henrik Madsen, mens et skudforsøg fra Rasmus Festersen tre minutter senere ikke gav problemer for AaB’s bageste skanse.

FCV04AaB fik en anelse bedre fat, men stadig blev der lavet alt for mange uprovokerede fejl, hvorfor det på en eller anden måde virkede som en logisk konsekvens, da Anders Kure med et kvarter igen udnyttede en vellykket standardsituation til at heade FC Vestsjælland foran 2-1.

To minutter sendte Michael Lumb et direkte frispark tæt forbi det ene målhjørne, mens Kenneth Emil Petersen i sidste minuts offensiv fandt sin forsvarskollega Kasper Pedersen foran FCV’s mål, men Thomas Mikkelsen fik afværget.

I tillægstiden kastede AaB også Nicolai Larsen frem på et hjørnespark, og faktisk fik AaB-målmanden afsluttet i to omgange, men mirakuløst fik værterne holdt bolden ude af eget net.

Dermed var den skuffende udgang en realitet, og næste forsøg til at hente en sejr venter i Haderslev om otte dage mod SønderjyskE.

Matchfacts – Alka Superligaen, 25. spillerunde
FC Vestsjælland-AaB  2-1 (0-1)
18. min 0-1 Nicklas Helenius, 47. min 1-1 Osama Akharraz, 75. min 2-1 Anders Kure.
Advarsler FC Vestsjælland: Eggert Jónsson (63), Michael Lumb (88).
Advarsler AaB: Patrick Kristensen (54), Kasper Risgård (63), Frederik Børsting (67), Kenneth Emil Petersen (87).
1.854 tilskuere på Harboe Arena Slagelse.

FC Vestsjælland (4-4-2): Thomas Mikkelsen, Jukka Raitala, Anders Østli, Anders Kure, Michael Lumb, Peter Nymann (79: Jan Kristiansen), Henrik Madsen, Eggert Jónsson, Osama Akharraz (90: Jean-Claude Bozga), Rasmus Festersen, Apostolos Vellios (84: Dennis Sørensen).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Kenneth Emil Petersen, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Nicolaj Thomsen, Thomas Augustinussen, Kasper Risgård, Frederik Børsting (72: Andreas Bruhn), Rasmus Jönsson (83: Lukas Spalvis), Nicklas Helenius (72: Anders K. Jacobsen).

Dommer: Peter Kjærsgaard-Andersen.