AaB marginaler fra sejr i Brøndby

30. oktober 2011 kl. 19:09

AaB’s plan blev spoleret få minutter efter føringsmålet, da anfører Kjetil Wæhler diskutabelt fik rødt kort efter en forseelse mod Jens Stryger Larsen.

I forhold til opgøret for en uge siden mod OB havde AaB tre ændringer i startformationen, hvor Nicolai Larsen, Kasper Bøgelund og Anders Due afløste Carsten Christensen, Kenneth Emil Petersen og Jeppe Curth.

Udebane 5, Kjetil WæhlerDe indledende minutter blev AaB mødt af det forventede Brøndby-pres, men det var udeholdet, der havde opgørets første forsøg, da Henrik Dalsgaard i det fjerde minut efter et kvikt kontrastød afsluttede i sidenettet.

Især Mikkel Thygesen var aktiv for værterne, men en stærk AaB-defensiv holdt generelt Brøndby fra fadet.

Langsomt begyndte AaB også at få fodfæste offensivt, og kampens første store chance kom efter 24 minutter, da Chris Rolfe tørrede to-tre mand, inden et følt skudforsøg blev sendt fladt forbi fjerneste opstander.

Hjemmeholdet virkede rådvilde i boldbesiddelse, men efter den halve time måtte Lasse Nielsen blokere en flugter fra tæt hold af Mikkel Thygesen.

Blot to minutter senere tog AaB i stedet føringen, da Lasse Nielsen fornemt headede Chris Rolfes blændende forarbejde i netmaskerne.

Tre minutter efter blev betingelserne imidlertid ændret radikalt, da dommer Michael Tykgaard vurderede, at Kjetil Wæhler trak i nødbremsen, da Jens Stryger Larsens krydsede kaptajnens løbebane. En særdeles tvivlsom kendelse.

Det røde kort betød, at AaB på taktikkens alter ofrede Kayke til fordel for debutanten Nicholas Gotfredsen.

Før pausen kom Jakob Ahlmann i vejen for et forsøg fra Mikkel Thygesen, ligesom AaB-keeper Nicolai Larsen afværgede et skudforsøg fra Michael Krohn-Dehli.

Udebane13, Lasse NielsenSåledes var AaB stadig i førerposition, da anden halvleg gik i gang med den taktiske ændring, at Chris Rolfe nu lå alene på toppen i en 4-4-1 opstilling, mens Henrik Dalsgaard var flyttet til venstrekanten.

AaB havde stadig også godt styr på begivenhederne, indtil hjemmeholdet ud af ingenting fik udlignet ved Mikkel Thygesen, da Lasse Nielsen for engangs skyld mistimede sit indgreb.

I de efterfølgende 15-20 minutter så AaB ikke meget til bolden, men Nicholas Gotfredsen fik blokeret for Femi Ajilore, Nicolai Larsen reddede fra distancen et skudforsøg fra Michael Krohn-Dehli og indskiftede Dennis Rommedahl sendte sin afslutning forbi målrammen.

I slutfasen blev der imidlertid plads den modsatte vej, og med otte minutter igen sendte Anders Due perfekt Nicklas Helenius af sted med en friløber, men Brøndby-målmand Michael Tørnes reddede den udmærkede afslutning i det lange hjørne fra AaB-angriberen.

Fire minutter før tid testede Nicklas Helenius med et kvalificeret skudforsøg igen Michael Tørnes, og chancen var i sidste minut kæmpe stor, da flot oplæg af Henrik Dalsgaard og Thomas Augustinussen bragte Helenius fri midt foran mål, men desværre sendte den normalt så træfsikre AaB’er bolden centimeter forbi den ene målstolpe.

En ny flot præstation var således marginaler fra igen at give tre point – næste udfordring venter om seks dage, når AC Horsens gæster Energi Nord Arena.

Matchfacts – Superligaen, 14. spillerunde
Brøndby I.F.-AaB  1-1 (0-1)
32. min 0-1 Lasse Nielsen, 52. min 1-1 Mikkel Thygesen.
Udvisning AaB: Kjetil Wæhler (35).
Advarsler Brøndby I.F.: Jan Kristiansen (42), Martin Bernburg (45)
Advarsel AaB: Nicolai Larsen (74)
11.584 tilskuere på Brøndby Stadion.

Brøndby I.F. (4-4-2): Michael Tørnes, Mikael Nilsson (46: Mikael Nilsson), Clarence Goodson, Daniel Stenderup, Jan Frederiksen, Jens Stryger Larsen (64: Dennis Rommedahl), Femi Ajilore, Jan Kristiansen, Michael Krohn-Dehli, Mikkel Thygesen, Martin Bernburg.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Kasper Bøgelund, Lasse Nielsen, Kjetil Wæhler, Jakob Ahlmann, Anders Due, Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen, Chris Rolfe (67: Nicklas Helenius), Henrik Dalsgaard, Kayke (39: Nicholas Gotfredsen).

Dommer: Michael Tykgaard.