AaB fritstiller Lars Søndergaard

15. december 2016 kl. 08:48

Efter fire vellykkede sæsoner i SønderjyskE vendte Lars Søndergaard i sommeren 2015 tilbage til AaB efter 15 års fravær.

lars2Efter sin første AaB-tid blev det til ni år i østrigsk fodbold i forskellige roller hos klubberne FC Red Bull Salzburg, FK Austria Wien, Grazer AK og FC Wacker Innsbruck.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Vi vil gerne takke Lars for sit meget loyale og dedikerede arbejde som cheftræner for AaB, men vi har vurderet, at vi har brug for nye øjne og nye værktøjer i forhold til truppen.

- Vi er bevidste om, at vi har gennemgået en stor udskiftning i vores trup, men vi finder det bekymrende, at vi i 36 Superligakampe henover kalenderåret 2016 blot har opnået et pointgennemsnit på 1,17, ligesom vi også rent spillemæssigt har haft udfordringer og bevæget os i den forkerte retning, siger Allan Gaarde.

- Samlet set har vi evalueret situationen, og konklusionen er, at vi har brug for nye kompetencer, og vi vil fra i dag påbegynde sonderingerne i forhold til at finde en ny cheftræner, der i den ideelle verden står klar, når træningen genoptages 4. januar.

- Samtidig ønsker vi Lars Søndergaard alt det bedste fremover i sin videre trænerkarriere, slutter Allan Gaarde.

Lars Søndergaard er ærgerlig over ikke at fortsætte i jobbet som cheftræner i AaB:

- Jeg er naturligvis skuffet over, at jeg ikke kan få lov til at fortsætte i AaB, men må acceptere ledelsens beslutning.

- I sommer havde vi en usædvanlig stor udskiftning i vores trup, hvilket som forventet har givet nogle bump i præstationerne, siger Lars Søndergaard.

- Traditionelt har det vist sig at være vanskeligt at efterfølge en mestertræner i AaB, men jeg vidste, hvad jeg gik ind til og har ikke et sekund fortrudt, at jeg påtog mig opgaven.

- Jeg vil nu bruge den kommende tid på at finde ud af, hvad fremtiden skal bringe, og vil gerne takke alle i AaB for et godt samarbejde, lyder det fra Lars Søndergaard.

Lars Søndergaard har i alt stået i spidsen for AaB i 72 officielle kampe.