AaB fortsætter opturen

30. april 2011 kl. 16:40

Dermed tog AaB endnu et skridt i bestræbelserne på at sikre overlevelse i Superligaen, og med fem spillerunder igen er AaB placeret over nedrykningsstregen – uagtet udfaldet af rundens øvrige opgør.

4FCMI forhold til dysten i søndags mod FC Nordsjælland havde AaB to ændringer i startformationen, hvor Chris Rolfe og Jeppe Curth afløste Kayke og Nicklas Helenius.

Gæsterne fra FC Midtjylland var tæt på en chokstart, da en hurtig omstilling gav plads til fra mållinien i højre side af straffesparksfeltet at sende bolden skråt bagud til Mads Albæk, der på forunderlig vis og fra en fri position syv-otte meter midt for mål skrabede den gigantiske mulighed et pænt stykke forbi den ene opstander.

Spillemæssigt havde AaB ellers indledt glimrende, men i det syvende minut måtte målmand Karim Zaza redde, da Christian Sivebæk headede mod mål.

Efter 13 minutter havde AaB større held, da en indadskruet frisparksbold fra Anders Due havnede i panden på Lasse Nielsen, der headede AaB i front.

10FCMDe efterfølgende 20-25 minutter viste AaB sig fra sin bedste side, og FCM-keeper Jonas Lössl måtte i det 20. minut redde et glimrende langskud fra Chris Rolfe til hjørnespark.

Fra hjørneflaget sendte Anders Due læderet ind mod Jeppe Curth, der kastede sig bagud og fornemt fik headet mod mål, men desværre på overliggeren.

AaB fastholdt fuldstændig initiativet, og efter 28 minutter blev en smukt angreb smart afsluttet i mål af Morten Duncan Rasmussen, men scoringen blev korrekt annuleret for offside.

Øjeblikket efter var ”Duncan” på ny nærgående, og i det 34. minut testede AaB’s nummer 11 igen Jonas Lössl – denne gang med et saksespark.

Mod slutningen af halvlegen kom udeholdet bedre med spillemæssigt, men farlige blev man ikke.

Den endnu engang imponerende ramme på Energi Nord Arena blev fra anden halvlegs begyndelse vidner til regulær stillingskrig, men Kenneth Emil Petersen var efter 53 minutter første mand til at sende et farligt forsøg afsted, da en returbold fra Jonas Lössl blev flugtet over mål.

12FCMFC Midtjylland havde i den følgende fase bolden mest, men AaB var igen tæt på at score, da Morten Duncan Rasmussen efter en time frispillede Jeppe Curth, hvis halvkiksede afslutning sneg sig forbi den fjerneste stolpe.

Tre minutter senere sendte gæsternes Alexander Ludwig et hovedstød ufarligt i favnen på Karim Zaza.

I stedet kunne AaB fordoble føringen to minutter senere, hvor Jeppe Curth blev revet omkuld af Christian Sivebæk, så Morten Duncan Rasmussen sikkert kunne eksekvere fra straffesparkspletten.

Herefter trak AaB sig længere tilbage på banen, men bortset fra et indadskruet frispark fra Jakob Poulsen henover hovedet på Thomas Augustinussen, så Karim Zaza var tæt på at blive overrumplet, så tilspillede gæsterne sig ingenting mod en stærk AaB-defensiv.

AaB er ubesejret i fem kampe på stribe, og næste skridt skal tages, når Lyngby Boldklub på fredag aften gæster Energi Nord Arena til endnu et brag.

Køb allerede nu i forsalg din billet enten i AaB Shoppen i Friis Citycenter eller online via dette link: https://billetter.aabsport.dk/

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen).

Matchfacts – Superligaen
AaB-FC Midtjylland  2-0 (1-0)
13. min 1-0 Lasse Nielsen, 65. min 2-0 Morten Duncan Rasmussen.
Advarsler AaB: Ingen.
Advarsler FC Midtjylland: Jonas Borring (55), Christian Sivebæk (64), Izunna Uzochukwu (84).
8.459 tilskuere på Energi Nord Arena.

AaB (4-4-2): Karim Zaza, Lasse Nielsen (46: Patrick Kristensen), Kenneth Emil Petersen, Kjetil Wæhler, Michael Lumb, Chris Rolfe (69: Lucas Andersen), Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen, Anders Due, Jeppe Curth, Morten Duncan Rasmussen (86: Nicklas Helenius).

FC Midtjylland (4-1-4-1): Jonas Lössl, Christian Sivebæk (84: Kasper Hansen), Jesper Juelsgård, Alexander Ludwig, Jesper Lauridsen, Izunna Uzochukwu, Jakob Poulsen, Mikkel Thygesen, Mads Albæk (69: Rilwan Hassan), Jonas Borring (69: Mads Hvilsom), Sylvester Igboun.

Dommer: Claus Bo Larsen.