3-1 sejr i sidste test

8. juli 2011 kl. 17:17

VBK4Kampen på Kolding Stadion var således knap fløjtet i gang inden AaB var bagud.

Et fladt indlæg fra højre side fik lov at passere forbi tre mand i feltet inden Eduardo Delani ved fjerneste stolpe uhindret kunne prikke bolden i mål bag en sagesløs Nicolai Larsen.

Blot fire minutter senere burde der havde været balance i regnskabet, men Thomas Augustinussen missede fra nært hold en fri hovedstødschance efter godt oplæg fra Chris Rolfe.

Gradvist kom AaB sig over chokstarten og overtog mere og mere af spillet, hvor især Nicklas Helenius, der ofte søgte ud i højre side, voldte værterne problemer. Det første kvarter bragte således afslutninger fra Chris Rolfe og Anders Due, dog begge udenfor rammen.

Vejle Boldklub Kolding (VBK) var dog fortsat farlige på dødbolde, hvor man efter små 20 minutters spil havde to nærgående bolde i AaB-feltet, begge blev dog ekspederet væk.

Få minutter senere førte Chris Rolfe bolden godt frem i venstrekanten, hvorfra den via Jeppe Curth som mellemstation endte hos en velspillende Anders Due i højre side af straffesparksfeltet, men afslutningen fra Due endte i sidenettet.

VBK6Mønstret fra indledende 20 minutter fortsatte, hvor AaB pressede højt på banen og var meget på bolden, mens VBK kun viste sig farlige på kontrastød og dødbolde.

Efter 35 minutter viste Anders Due smarte detaljer og snød to modstandere inden bolden blev serveret for Kasper Bøgelund på kanten af feltet, men det efterfølgende indlæg lod en del tilbage at ønske.

I stedet var det VBK der pludselig var nærgående i modsatte ende, hvor Nicolai Larsen tæt under mål måtte bokse et truende indlæg væk.

Kort før pausen kom den ikke ufortjente udligning dog, da Rasmus Würtz efter et hjørnespark fik headet bolden i nettet til 1-1 via en VBK-spiller.

Anden halvleg indledte med Anders Due i hopla, og et godt indlæg fra kantspilleren blev akkurat ikke ramt af Thomas Augustinussen.

AaB’s kombinationsspil viste sig mere og mere slagkraftigt og efter 53 minutter var AaB i to omgange tæt på scoring, først ved Rasmus Würtz, der sendte bolden i sidenettet efter oplæg fra Nicklas Helenius, hvorefter sidstnævnte sekunder senere fik tacklet sig fri til afslutning fra kanten af feltet, hvor skuddet dog blev blokeret af Kristian Fæste i VBK-målet.

Efter en time sendte Kent Nielsen Louay Chanko, Jens-Kristian Sørensen, Mathias Wichmann og Henrik Dalsgaard på banen til fordel for Kjetil Wæhler, Chris Rolfe, Jeppe Curth og Rasmus Würtz.

Omkring de 65 minutter viste Nicolai Larsen i to omgange godt overblik, først med et sikkert indgreb på et indlæg, inden målmanden kom godt ud af sit mål og snuppede bolden for fødderne af en VBK-angriber.

VBK3AaB var fortsat mest på bolden, men kampen blev mere og mere rodet og ingen af holdene fik for alvor spillet til at flyde.

VBK viste sporadisk tænder på kontrastød, hvilket man så med et kvarter tilbage, da Andreas Moos med et skud fra distancen var tæt på at sende værterne i front.

AaB’erne virkede mod slutfasen lidt slidte, hvorfor der blev længere mellem snapsene, men alligevel fik indskiftede Ronnie Schwartz med fem minutter tilbage af kampen prikket AaB i front 2-1.

Forarbejdet stod Mathis Wichmann og Patrick Kristensen for, og efter lidt småspil på kanten af feltet endte bolden hos Schwartz, der med en kontrolleret inderside sendte læderet i mål.

Og blot to minutter senere kunne Thomas Augustinussen lukke og slukke, da han udnyttede en ripost fra Kristian Fæste til at glide bolden i mål til 3-1.

Derved blev det, og AaB tog dermed den fjerde testsejr af fire mulige som optakt til Superligasæsonen 2011/2012.

Om ni dage er det alvor i Brøndby.

Matchfacts testkamp

Vejle Boldklub Kolding – AaB

1. minut 1-0 Eduardo Delani

44. minut 1-1 Rasmus Würtz

85. minut 1-2 Ronnie Schwartz

87. minut 1-3 Thomas Augustinussen

AaB: Nicolai Larsen, Kasper Bøgelund, Kenneth Emil Petersen, Kjetil Wæhler (60. Jens-Kristian Sørensen), Patrick Kristensen (85. Lucho), Chris Rolfe (60. Mathias Wichmann), Thomas Augustinussen, Rasmus Würtz (60. Louay Chanko), Anders Due, Nicklas Helenius (75. Ronnie Schwartz), Jeppe Curth (60. Henrik Dalsgaard)