2-0 testsejr over AC Horsens

4. juli 2011 kl. 18:09

ACH9I forhold til seneste testkamp mod OB havde cheftræner Kent Nielsen foretaget tre ændringer i startopstillingen, hvor Patrick Kristensen, Lasse Nielsen og Anders Due alle var nye, mens Kenneth Emil Petersen, Mathias Wichmann og Jakob Ahlmann alle måtte tage plads på bænken.

Indledningen på kampen blev tæt og jævnbyrdig, hvilket var toneangivende for især de første 90 minutter.

Man skulle således frem til kampens niende minut for at finde første chance, et godt slået indlæg fra Anders Due på venstrekanten fandt Jeppe Curth ved fjerneste stolpe, men Curths hovedstød gik snert forbi stolpen.

AaB leverede i de første 45 minutter godt opspil frem ad banen med flere gode kombinationer, hvor man især bed mærke i Kasper Bøgelunds overlap, Anders Dues arbejde på kanterne og Rasmus Würtz som energisk midtbanemotor.

Efter 21 minutter kom AC Horsens frem på AaB’s venstrekant, men i feltet viste Nicolai Larsen stor styrke i luftrummet, hvor han kom godt ud af sit mål og sikrede sig indlægget. Generelt var målmanden også denne dag en sikker og rolig sidste skanse.

To minutter senere var gæsterne dog nærgående, da et fladt indlæg fra Martin Spelmann måtte cleares til hjørnespark tæt under mål. Efter dødbolden endte bolden på kanten af AaB’s straffesparksfelt, hvor Søren Jensen forsøgte sig, men sendte bolden akkurat forbi fjerneste opstander.

Nær den halve time var det så AaB der kunne notere endnu en chance, efter Thomas Augustinussen fikst fik stukket Patrick Kristensen fri på baglinjen, men det efterfølgende indlæg resulterede i klumpspil for mål, hvor gæsterne sluttelig fik clearet.

Et par lignende situationer opstod uden scoring til følge, inden et boldtab af Patrick Kristensen gav en farlig kontra til Gilberto Macena, der dog måtte se en tilbageløbende Kasper Bøgelund afværge den store mulighed.

ACH2Fra anden halvlegs start sendte AC Horsens en lille håndfuld friske spillere på banen, mens Kent Nielsen valgte at fortsætte uændret.

Om det var de friske ben eller en taktisk justering der gjorde udslaget vides ikke, men gæsterne kom mere aggressivt ud efter første pause og fik hurtigt lagt AaB under pres, et spil højt på banen der fortsatte i det meste af anden halvleg.

En stor chance til Issey Nakajima-Farran efter 47. minutter blev godt reddet af Nicolai Larsen, inden Martin Spelmann efter 49 minutter måtte se sit dykkende skud ryge over mål.

Ti minutter af anden halvleg skulle således gå inden Thomas Augustinussen tæt under mål fik AaB’s næste chance, men desværre endte bolden over mål.

To kvalificerede afslutninger fra AC Horsens blev også noteret inden Augustinussen atter var på spil, denne gang med et hovedstød på undersiden af overliggeren efter godt forarbejde fra Anders Due.

ACH4Efter 74 minutters spil kom de første AaB-udskiftninger, hvor Louay Chanko, Kenneth Emil Petersen, Mathias Wichmann og Henrik Dalsgaard alle kom på banen.

Sidstnævnte viste straks sit hurtige antrit på højrekanten, hvor et langt træk endte med et indlæg til fjerneste stolpe, som Anders Due desværre ikke fik headet indenfor målrammen.

Med ni minutter igen sparkede Anders Nøhr langt over for Horsens inden Louay Chanko sendte en god bold i dybden til Helenius, som den rapfodede angriber fik godt til sig og lagt af til netop Chanko, hvis afslutning desværre lod noget tilbage at ønske.

En to-mod-to situation til AC Horsens blev anden halvlegs sidste farlige moment, men Patrick Kristensen fik godt afværget i defensiven og facit efter 90 jævnbyrdige minutter var derfor 0-0.

Fra tredje halvlegs start blev hele syv mand skiftet ud, hvilket betød at alle 11 startende AaB-spillere var taget af banen.

Også hos gæsterne blev der foretaget masseudskiftninger, og spillet på banen bar da også præg heraf med noget mere ujævne 45 minutter til følge.

Således skulle der gå ti minutter inden første var en realitet. AC Horsens’ Alioune Kebe blev spillet alene med AaB’s indskiftede U/19-målmand Jeppe Mortensen, men Kebes lob røg både over målmand og mål.

ACH1Minuttet efter afsluttede Kasper Kusk opportunistisk på tværs af mål inden Henrik Dalsgaard kort efter kæmpede sig forbi to mand og afsluttede på roden af den ene stolpe bag AC Horsens’ Kenneth Stenild, men fortsat var kampen målløs.

Et fladt indlæg i AaB-feltet var nær ved at blive prikket i mål efter 109 minutter og Jeppe Mortensen leverede efterfølgende en god redning på Christian Madsens skudforsøg.

Endelig efter 114 minutters spil kom kampens første mål – til stor glæde for de godt 200 fremmødte tilskuere. De kunne se Kasper Kusk udnytte et hurtigt taget frispark ved fra venstre fløj at slå bolden til fjerneste stolpe, hvor en tililende Rolf Toft sikkert headede bolden i nettet.

I de resterende minutter af kampen var der gode muligheder i begge ender, men Ronnie Schwartz lukkede og slukkede opgøret, da han fem minutter før tid sikkert udnyttede en ripost og bragede bolden i mål fra kanten af straffesparksfeltet.

2-0 blev også slutfacit på en varm dag på Hornevej, hvor AaB holdt nullet og viste fine takter.

Sidste testkamp inden Superligapremieren i Brøndby spilles fredag mod Vejle Boldklub Kolding på Kolding Stadion.