Ærgerligt nederlag til AaB

25. september 2015 kl. 22:05

I lange perioder af kampen havde AaB det spillemæssige overtag, men det lykkedes Viborg at få scoret i det 53. minut på én af deres få chancer, og trods ihærdige forsøg, lykkedes det ikke AaB at få lirket Viborgs defensiv op efterfølgende.

I forhold til den seneste kamp i søndags i Alka Superligaen mod Brøndby I.F. havde AaB en enkelt ændring i startopstillingen, hvor Patrick Kristensen afløste Jakob Ahlmann.

Viborg F.F. startede kampen med at lægge tryk på med lange bolde, men der skulle ikke gå mange minutter, før AaB satte sig på spillet, og Viborg trak sig tilbage på banen. Efter fire minutter udmøntede det sig i to store AaB-chancer. Først skød Kasper Risgård fra kanten af feltet, men bolden ramte overliggeren og blev clearet. Lige bagefter blev Thomas Enevoldsen spillet fri i højre side af feltet, men hans forsøg gik lidt over målet i højre side.Viborg-F.F.2

I kampens 12. minut sendte Nicolaj Thomsen en høj aflevering i dybden til Thomas Enevoldsen, men Viborg-keeper, Peter Friis kom ud til bolden før Enevoldsen. i minuttet efter blev Nicolaj Thomsen spillet fri i venstre side, og han kom helt til baglinjen i feltet, men blev tacklet, inden han kunne lægge bolden ind foran mål.

AaB havde sad på bolden det meste af tiden i starten af første halvleg, bortset fra enkelte udfald. Viborg forsøgte at slå en hurtig kontra, så snart de fik fat på bolden, og i det 16. minut kom de til et skud, der gik et stykke over målet.

I kampens 20. minut slog Henrik Dalsgaard et indlæg fra højre, der blev rettet af og tvang Peter Friis i Viborgs mål ud i en redning. Tre minutter senere var en Viborg-kontra ved at blive farlig, da bolden blev ført hurtigt frem i Viborgs højre side og slået indover. På kanten af det lille felt blev der headet på mål, men forsøget gik over. Viborg fik endnu et forsøg på mål nogle minutter senere, da der blev sendt et langskud af sted fra venstre side af feltet, men det blev aldrig farligt for Nicolai Larsen i AaB’s mål. Herefter tog AaB fat i spillet igen og sad på bolden.

I det 28. minut førte Nicolaj Thomsen bolden hurtigt frem og spillede Thomas Enevoldsen fri i venstre side, og han sendte et hårdt indlæg ind i feltet, men bolden nåede ikke frem til nogen. Fire minutter senere førte Thomsen endnu en gang bolden frem og sendte Patrick Kristensen i et overlap, hvorefter bolden blev lagt indover, men Peter Friis kom ud og greb bolden. Minuttet efter kom Thomas Enevoldsen fri venstre side via en lobaflevering, og han kanonerede bolden mod mål, men ramte sidenettet.

I det 36. minut opsnappede Frederik Børsting en fejlplaceret Viborgaflevering, og så var det tre mod to for AaB. Bolden blev sendt videre til Thomas Enevoldsen, der forsøgte at sætte den i det lange hjørne, men skuddet gik en snert over mål. Kort tid efter fik Viborg muligheden i den anden ende, hvor Nicolai Larsen blev tvunget ud i fuld længde, og med det yderste af fingerspidserne fik han prikket bolden over mål.

Viborg-F.F.5

Mod slutningen af første halvleg trak Viborg lidt længere frem på banen og fik mere fat i bolden. AaB kom frem til færre chancer, men havde stadig bolden mere end modstanderen. I det 42. minut opstod der dog en større chance. Henrik Dalsgaard slog bolden ind i feltet, og i to omgange var det ved at blive farligt for Viborg. Det blev dog ved 0-0 indtil pausefløjt, og spillerne kunne gå til pause efter en første halvleg med AaB meget på bolden og Viborg i kompakt defensiv.

I anden halvlegs start kom AaB hurtigt frem til en mulighed, da Henrik Dalsgaard tog skuddet udefra med venstrebenet. Bolden gik dog over mål. Kort efter betød en fejlaflevering, at Viborg kunne storme af sted mod AaB’s mål fire mod to. AaB-forsvaret kom dog hurtigt tilbage i position, og selvom Viborg kom til skud, så blev det blokeret, og bolden blev sendt ud af farezonen.

Viborg fik scoret til 1-0 i det 53. minut, da Jonas Kamper fik sendt bolden ind i panden på Jeppe Curth, som headede den ind højre side.

I det 60. minut var AaB tæt på at få udlignet, da Nicolaj Thomsen blev sendt i dybden i venstre side. Han fik driblet fri af to mand og spillede på tværs til netop indskiftede Rasmus Jönsson, men bolden blev prikket væk for fødderne af ham, inden han kunne komme til afslutning. Derefter fik Jönsson fat på bolden og sendte den til bageste stolpe, hvor Lukas Spalvis stod klar. Han nåede dog lige præcis ikke at få sat hovedet på, da en Viborgspiller kom først på bolden. Lige efter Forsøgte Kasper Risgård sig fra distancen, men skuddet fik ikke nok kraft, og Peter Friis i Viborgs mål kunne samle bolden op.

Med tyve minutter igen begyndte Viborg at presse mere på, og i det 75. minut kom de til en skudmulighed, men Nicolai Larsen greb bolden, da skuddet sad lige på ham. Få minutter efter fik Viborg igen muligheden, og i første omgang blev skuddet blokeret, og derefter blev endnu et skud sendt af sted, men det gik et stykke over målet. Viborg-F.F.4

I minuttet efter fik AaB en chance for at bringe balance i regnskabet, da Nicklas Helenius fik en halv chance tæt ind foran Viborgmålet, men han var omringet af forsvarsspillere, der fik afværget muligheden.

I det 88. minut blev Viborgs Jonas Kamper spillet fri i højre side, og med et hårdt spark tvang han Nicolai Larsen ud i en parering, hvorefter bolden blev sendt væk af AaB-forsvaret.

I kampens døende minutter lagde AaB et kraftigt pres imod Viborgs forsvar, og flere gange var der ved at opstå store chancer, men det sidste manglede hver gang. Rasmus Jönsson var tæt på at komme på skudhold, og Nicolaj Thomsen fik fyret en tør flugter af sted, men bolden blev grebet og holdt i Viborgmålet.

Trods det hårde pres, holdt Viborg stand, og dommer Peter Rasmussen kunne fløjte kampen af til slutresultat 1-0 til Viborg.

Næste kamp for AaB er hjemmekampen på tirsdag kl 18 i DBU Pokalen, hvor Lystrup I.F. fra Danmarksserien kommer på besøg på Nordjyske Arena. Til kampen er der gratis entré, men ved indgangene vil der være mulighed for at donere til ECA’s (European Club Association) velgørenhedsinitiativ for flygtninge “90 minutes for hope”. Det indsamlede beløb går ubeskåret til respekterede organisationer med speciale i at hjælpe flygtninge i nød.

Læs mere om opgøret mod Lystrup I.F. og den frivillige entré her.

Matchfacts Alka Superligaen, 10. spillerunde

Viborg F.F-AaB 1-0 (0-0)

53. min 1-0 Jeppe Curth.

Advarsel Viborg F.F: Lukas Lerager (17).

Advarsel AaB: Kasper Risgård (94).

5.137 tilskuere på Energi Viborg Arena

Viborg F.F (4-4-2): Peter Friis, Kristoffer Pallesen, Mikkel Rask, Søren Reese, Christopher Poulsen (46: Jonas Thorsen), Jonas Kamper, Jeppe Grønning, Lukas Lerager, Sebastian Andersen, Ante Rukavina (93: Marcel Rømer), Jeppe Curth (58: Osama Akharraz).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard (79: Jukka Raitala), Kenneth Emil Petersen, Kasper Pedersen, Patrick Kristensen (70: Nicklas Helenius), Frederik Børsting, Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Thomas Enevoldsen (58: Rasmus Jönsson), Lukas Spalvis.

Dommer: Peter Rasmussen.