Ærgerligt finalenederlag til AaB

4. februar 2012 kl. 20:16

Opgøret blev indledt i et højt tempo og med masser af intense nærkampe fra første fløjt var tændingen tilsvarende høj.

Værterne viste første gang tænder efter små fem minutter, da en returpuck fra AaB-målmand Gasper Kroselj var nær ved at glide i mål, men Tobias Kisum afværgede tæt under mål.

Kort efter kom AaB i undertal, men i boxplay afværgede man fint Hernings angreb, blandt andet takket været gode takter fra energiske Christian Nordentoft.

I stedet tog nordjyderne taktstokken, og Bjarke Møller kunne cirka halvvejs inde i første periode sende AaB i front. Fra kanten af Hernings zone blev pucken sendt mellem venner og fjender og op i fjerneste målhjørne – til stor glæde for de mange medrejsende fans, der kampen igennem leverede flot støtte fra tribunerne.

De offensive takter fortsatte og Martin Karlssons mandskab fik flere gange udnyttet et højt pres på værterne til at erobre pucken og fremtvinge chancer.

En unødvendig slashing fra Ivan Dornic sendte dog Herning i powerplay for anden gang, og denne gang måtte Gasper Kroselj se sig passeret af Oliver Björkstrand med fem minutter tilbage af første periode.

Blot tre minutter senere blev ondt værre, da Hernings Mitch Ganzak midt for mål kunne sende pucken i nettet til 2-1, hvilket også var facit efter de første tyve minutter.

Med et powerplay i ryggen kom AaB godt ud til anden periode, hvor man i de første fem minutter satte sig totalt på spillet og leverede gode forsøg ved bl.a. Ivan Dornic, Mads Møller og Jonas Guldbæk.

Overtaget gav dog ikke løn som fortjent, og som perioden skred frem erobrede Herning langsomt men sikkert overtaget.

Et nyt powerplay til værterne halvvejs gennem anden periode gav Hernings Teemu Jääskelainen en kæmpechance tæt under mål, hvor AaB’erne ikke var uheldige med at finnen helkiksede.

Kun et godt indgreb fra Gasper Kroselj forhindrede kort efter endnu en Herning-scoring, inden Bjarke Møller fem minutter før anden pause svarede igen, da han var nær ved at udnytte et godt forarbejde fra Kasper Degn til udligning.

AaB fik straks fra tredje periodes start flere muligheder, da man efter blot 11 sekunder kom i powerplay. Ivan Dornic’ skud på overliggeren blev dog eneste reelle mulighed.

Alligevel var det tydeligt at energien fra første periode var tilbage i de aalborgensiske skøjter, mens Herning spillede mere defensivt og afventede de nordjyske angreb for i stedet at slå til på kontrastød.

Netop et af disse gav en stor chance til Herning med 12 minutter tilbage i kampen, men igen viste Gasper Kroselj fine takter og holdt med en benparade der AaB inde i kampen.

Det blev startskuddet til et massivt pres for at fremtvinge den vitale udligning, og AaB lagde i slutfasen et tungt pres på Herning-zonen.

Chancer til Bjarke Møller, Jaroslav Kmit og Robin Bergman blev alle afvist af Pisar i Herning-målet inden en styring fra Rasmus Olsen gik snert forbi mål.

Bedst som en ganske fortjent udligning lå i kortene gav fejlede Daniel Madsen i egen zone og pucken endte hos Hernings Oliver Björkstrand, der fra klos hold sendte pucken i nettet til en dræbende 3-1 føring.

Med kun få minutter tilbage var en to-måls føring for stort et forspring at hente for Martin Karlssons mandskab, og for andet år i træk måtte AaB således bøje sig i AL-Bank Cup finalen.

Allerede mandag er der mulighed for oprejsning, når det gælder lokalbraget mod Frederikshavn hjemme i Gigantium Isarena.