AaB TV: Vejle Boldklub-AaB 2-2

5. oktober 2024 kl. 06:48 af Rasmus Estrup

I går aftes spillede vi 2-2 på Vejle Stadion efter et chancerigt opgør med en dramatisk afslutning.

Efter en god indledning på kampen, hvor vi kom frem til flere fine muligheder, bragte hjemmeholdet sig midt i første halvleg i front, da Richard Jensen styrede et hjørnespark over stregen.

Tidligt i anden halvleg udbyggede Dimitrios Emmanouilidis til 2-0 med en følt afslutning op i fjerneste målhjørne.

I 55. minut fik Oliver Ross dog reduceret til 2-1, da et indlæg fra Andreas Bruus blev clearet ud til kanten af feltet, hvorfra Oliver Ross tog chancen.

I 83. minut udlignede Mads Bomholt til 2-2, da han efter oplæg fra Nicklas Helenius lagde bolden til rette lige uden for feltet og sikkert sparkede udligningen i nettet.

I tillægstiden fik Vejle Boldklubs anfører Oliver Provstgaard bolden over stregen efter et hjørnespark, men scoringen blev annulleret, og opgøret sluttede 2-2.

Det ene point betyder, at vi ligger på ottendepladsen med 13 point efter 11 kampe.

Et fyldigt sammendrag af gårsdagens kamp kan ses i videoen øverst, og på www.billet.aabsport.dk kan du købe billetter til vores næste hjemmekamp mod Randers FC, der spilles søndag 20. oktober.

Dramatisk 2-2-deler i Vejle

4. oktober 2024 kl. 21:01 af Rasmus Estrup

Det blev til et enkelt point i den spændende fredagskamp i Nørreskoven. Hjemmeholdet kom ellers foran med 1-0 midt i første halvleg og 2-0 tidligt i anden halvleg, men en reducering af Oliver Ross og siden en udligning af Mads Bomholt førte til slutresultatet 2-2, da hjemmeholdet i tillægstiden fik en scoring annulleret for offside.

Med flot opbakning fra de medrejsende AaB-fans indledte vi opgøret med at være mest på kuglen, og ti minutter inde i kampen sendte Mylian Jimenez et hårdt og knækkende langskud lige forbi fjerneste trekantssammenføjning.

Et par minutter senere headede Mathias Jørgensen et halvkikset indlæg fra Kasper Jørgensen forbi forreste stang, og som kampen rundede sit første kvarter sendte Bjarne Pudel en dyb bold afsted til AaB-anføreren, der fangede læderet før den fremadstormende Vejle-keeper, som Mathias Jørgensen efterfølgende forsøgte at overliste fra distancen, men Vejle Boldklubs forsvar nåede tilbage og fik clearet.

Det nordjyske pres fortsatte, og Kasper Jørgensen blev sat i en god position på kanten af det lille felt, men hans hårde tværbold mod Mathias Jørgensen blev afværget. Efter 20 minutter fandt anføreren med en cutback-aflevering Andres Jasson i en fri position midt for et åbent Vejle-mål, men amerikaneren sparkede desværre den store chance forbi.

Midt i første halvleg voldte hjemmeholdets første afslutning problemer for Vincent Müller, der måtte give et hjørnespark på Tobias Lauritsens langskud. Dette hjørnespark blev slået ind omkring det lille målfelt, hvor en fri Richard Jensen brugte knæet til at bringe Vejle Boldklub foran med 1-0.

Efter scoringen kom hjemmeholdet bedre med i kampen, og i 33. minut prøvede Dimitrios Emmanouilidis lykken udefra, men Vincent Müller fik handskerne bag bolden.

Frem mod pausen havde Mathias Jørgensen et enkelt blokeret forsøg, inden Vejle Boldklub kom frem til fire langskud, der enten gik forbi eller i en AaB-blokade. Dermed lød pausestillingen på 1-0 til hjemmeholdet.

Til anden halvlegs start blev Jubril Adedeji og Andres Jasson udskiftet med Nicklas Helenius og Mads Bomholt. Halvandet minut efter pausen var det så Andreas Bruus, der kom til en afslutning, der sad lige på Igor Vekic i Vejle-målet.

Fire minutter inde i anden halvleg fik Vejle Boldklub fordoblet sin føring. Dimitrios Emmanouilidis fik plads i feltet og med et præcist spark lagde han kuglen op i fjerneste målhjørne til 2-0.

En håndfuld minutter senere var Oliver Ross dog på pletten med en hurtig reducering. Efter et afværget indlæg faldt bolden ned til vores nummer 10, som fra kanten af feltet halvflugtede kuglen mod mål. Vejle-keeperen kom ikke ordentligt ned til den hårde afslutning, som gik under ham og trillede over stregen til 2-1.

De følgende minutter forsøgte både Kasper Jørgensen og Melker Widell sig uden held, inden Bjarne Pudel kom godt i vejen for en afslutning fra Dimitrios Emmanouilidis i 60. minut.

Midt i anden halvleg forsøgte Mathias Jørgensen sig med et fladt langskud, der var uden gevinst, og et kvarter før tid gik et optimistisk langskud fra Melker Widell langt over efter et clearet hjørnespark.

AaB-målscorer Oliver Ross var nærgående kort efter, men efter et par gode træk gik hans nærgående tværbold ud til et målspark, hvorefter John Iredale blev indskiftet i stedet for Mylian Jimenez.

I 83. minut var det så en anden indskifter, Mads Bomholt, der fik skabt stor jubel hos de mange medrejsende AaB-fans. Den unge midtbanespiller tog sigte lige uden for feltet, og med samme præcision og sikkerhed som mod Lyngby Boldklub sparkede han køligt 2-2-scoringen i kassen.

Efter udligningen fik hjemmeholdets Emmanuel Yeboah en stor hovedstødsmulighed, men Vincent Müller tog sig flot af forsøget fra tæt hold, og det efterfølgende hjørnespark headede Oliver Provstgaard forbi.

I 88. minut begav Melker Widell sig ud på en flot solotur, men afslutningen fra svenskeren gik desværre forbi, og da uret krydsede 90 minutters mærket sparkede Oliver Ross et fint forsøg lige over.

Fire minutter inde i tillægstiden fik Vejle Boldklubs Oliver Provstgaard bolden over stregen efter et hjørnespark, men scoringen blev annulleret for offside - en kendelse der efter et langt VAR-gennemsyn stod fast.

Efter 98 minutter hev Vincent Müller en stor redning frem på et giftigt langskud, og dermed sluttede kampen 2-2.

Det uafgjorte resultat betyder, at vi inden weekendens øvrige kampe indtager ottendepladsen i 3F Superligaen med 13 point efter 11 spillerunder.

Der venter nu en landskampstermin, og næste 3F Superligakamp spilles derfor først søndag 20. oktober kl. 14.00 mod Randers FC på Aalborg Portland Park. Køb billetter til opgøret her.

Matchfacts - 3F Superligaen, grundspil 11. spillerunde

Vejle Boldklub-AaB 2-2 (1-0)
24. min 1-0 Richard Jensen, 50. min 2-0 Dimitrios Emmanouilidis, 55. min 2-1 Oliver Ross, 83. min 2-2 Mads Bomholt
Advarsler Vejle Boldklub: Thomas Gundelund (86)
Advarsler AaB: Bjarne Pudel (90)
6.481 tilskuere på Vejle Stadion

Vejle Boldklub (4-4-2): Igor Vekic, Luka Hujber, Oliver Provstgaard, Richard Jensen, Marius Elvius (73: Miiko Albornoz), Kristian Kirkegaard (69: Thomas Gundelund), Lundrim Hetemi, Tobias Lauritsen (81: Damian van Bruggen), Musa Juwara, Dimitrios Emmanouilidis (73: David Colina), Yeni N'Gbakoto (69: Emmanuel Yeboah).

AaB (4-3-3): Vincent Müller, Kasper Jørgensen, Lars Kramer, Bjarne Pudel, Andreas Bruus, Andres Jasson (46: Mads Bomholt), Mylian Jimenez (80: John Iredale), Melker Widell, Jubril Adedeji (46: Nicklas Helenius), Oliver Ross, Mathias Jørgensen.

Dommer: Morten Krogh

van Dam før fredagskampen i Vejle

3. oktober 2024 kl. 16:18 af Rasmus Estrup

I morgen aften kl. 19.00 gæster vi Vejle Boldklub i et spændende opgør i 3F Superligaen, og efter torsdagens træningspas satte cheftræner Menno van Dam i dette interview ord på det forestående opgør.

Før den 11. spillerunde ligger vi på niendepladsen med 12 point, mens Vejle Boldklub, der har tabt begge sine seneste to kampe med 2-1 til henholdsvis FC København og Sønderjyske, stadig har til gode at få point i denne sæson.

Kampstart på Vejle Stadion er kl. 19.00, og du kan finde al praktisk information om kampen her.

Tager man ikke turen til Vejle, kan opgøret ses på Viaplay og TV3 Sport, der sender optaktsprogrammet Superliga Kickoff fra kl. 17.00. Derudover kan kampen også høres på P4.

Billetsalget er i gang til AaB-Vejle Boldklub

3. oktober 2024 kl. 10:00 af Rasmus Estrup

Efter 48 timers førsteret til billetabonnenter, er der nu åbnet for salg af billetter til AaB-Vejle Boldklub søndag 3. november kl. 18.00. Billetterne kan købes på www.billet.aabsport.dk.

www.billet.aabsport.dk kan der i forvejen også købes billetter til næste hjemmekamp mod Randers FC 20. oktober. Man kan således sikre sig billetter til vores to næste hjemmekampe nu.

Tilhængere af udeholdene skal købe billetter til udebaneafsnittet på 3F Tribunen. AaB gør desuden opmærksom på, at tilskuere der udviser tilhørsforhold til udeholdet på andre sektioner end udebaneafsnittet via påklædning, adfærd eller lignende, vil blive bortvist uden refusion af billetten.

For hver tilskuer til alle 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park i efteråret donerer AaB og Arbejdernes Landsbank i fællesskab 2 kr. til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2024 går ubeskåret til Wintherhjælpen. Efter de første fem hjemmekampe er Wintherhjælpen sikret en donation på 90.548 kr.

AaB TV: Vinder af månedens mål i september

3. oktober 2024 kl. 08:44 af Rasmus Estrup

Fredag 13. september sparkede Mads Bomholt en 2-1-sejr i hus på Aalborg Portland Park med et mål i tillægstiden mod Lyngby Boldklub, og sejrsmålet er nu bevet kåret til månedens AaB-mål i september.

Mads Bomholts scoring fik således 41 procent af fansenes stemmer, mens Mathias Jørgensen satte sig på både anden- og tredjepladsen med scoringerne til henholdsvis 3-0 mod Sønderjyske Fodbold og 1-0 mod Lyngby Boldklub.

Tak til alle, der deltog i afstemingen, og tillykke til Ellen, som vandt lodtrækningen om Mathias Jørgensens kampbrugte og signerede andentrøje fra forårssæsonen. Ellen bliver kontaktet på mail af AaB.