To akademisejre og et nederlag mod AC Horsens

6. maj 2024 kl. 09:34 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-AC Horsens 1-2
Efter fem point i de seneste to kampe bød weekendens U/19 Ligakamp mod AC Horsens desværre på et nederlag på 2-1.

Gæsterne fra AC Horsens kom bedst ud til kampen, og bragte sig foran allerede i sjette minut på en omstilling efter en opspilsfejl.

Fem minutter senere svarede vores U/19 Ligahold igen, da et gennembrud i højresiden førte til en præcis aflevering fra Anders Noshe til Kasper Davidsen, som udlignede til 1-1.

Men blot to minutter senere udnyttede AC Horsens igen en AaB-fejl til at gøre det til 2-1.

Trods spildominans resten af kampen og flere gode momenter mod et forsvarende AC Horsens-hold lykkedes det ikke vores U/19 Ligahold at få udlignet, og i stedet fik AC Horsens mod slutningen skabt nogle store chancer, der dog heller ikke udmøntede sig i mål.

Dermed sluttede det med et nederlag på 2-1.

- Det var et frustrerende nederlag, hvor vi ved deres scoringer lavede for mange individuelle fejl, og det koster os. Der var i starten af kampen bare for mange spillere, der ikke ramte niveau, siger U/19 Ligatræner Peter Løvenkrands.

- Efter pausen kom vi godt ud og fik trykket AC Horsens helt tilbage. Vi fik også skabt nogle fine muligheder for at udligne i starten af anden halvleg, men vi manglede den sidste kvalitet, og mod slutningen fik AC Horsens så nogle store omstillingsmuligheder, da vi satsede lidt mere i jagten på en udligning, siger Peter Løvenkrands.

Vores U/19 Ligahold ligger på 13. pladsen med 18 point i 22 kampe inden næste opgave, der venter på onsdag på udebane mod FC København.

U/17 Ligaen: AaB-AC Horsens 4-1
U/17 Ligaholdet havde større succes med lørdagskampen mod AC Horsens, som blev vundet 4-1.

Selvom vores U/17 Ligahold var mest på kuglen fra første fløjt, så var det AC Horsens, der kom foran i 34. minut, men blot tre minutter senere sparkede Valdemar Møller udligningen i kassen på et langskud.

I anden halvleg styrede vores U/17-mandskab fuldstændig spillet med masser af chancer til følge. Et kvarter efter pausen sparkede Bertram Skovgaard så et straffespark i nettet til 2-1.

Ni minutter senere øgede Felix Skovholm til 3-1, og i 84. minut headede Victor Fjeldgaard et indlæg fra Benjamin Jørgensen over stregen til slutresultatet 4-1.

- Vi var bedst fra start til slut, og især i anden halvleg fik vi skabt et hav af chancer, men vi var lidt uskarpe foran mål og brændte også et straffespark, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Generelt var kampbilledet, som vi gerne ville have det, og især i anden halvleg leverede vi på et højt niveau og lykkedes godt med vores gennembrudsspil, så det var fedt, siger Theis Larsen.

Vores U/17 Ligahold ligger efter 21 kampe på sjettepladsen med 37 point. Næste kamp spilles også på udebane mod FC København på onsdag.

U/15 Ligaen: AaB-AC Horsens 4-0
Ligesom I U/17 Ligaen lykkedes det også U/15 Ligaholdet at tage tre point med fra weekendens hjemmekamp mod AC Horsens.

Efter en rodet indledning overtog vores U/15-drenge mere og mere af spillet, og efter 34 minutter gjorde Christian Eriksen det til 1-0 efter et flot forarbejde af Abdinasir Abdullahi.

Et minut før pausen fordoblede Mikkel Zinck føringen til 2-0, da han flugtede en returbold op i målhjørnet, og inden pausefløjtet blev det også 3-0, da Christian Eriksen fuldendte et godt AaB-opspil.

I anden halvleg fortsatte vores U/15 Ligahold med at være i kontrol, og en håndfuld minutter før tid lukkede Noah Bertelsen Reiche kampen, da han sendte et langskud fladt i mål til slutcifrene 4-0.

Vores U/15-mandskab indtager efter 21 kampe tredjepladsen med 43 point, og næste U/15 Ligakamp spilles først 25. maj på udebane mod OB.  

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB-Hobro I.K. 2-3

6. maj 2024 kl. 06:55 af Rasmus Estrup

Det endte desværre uden point, da vi i går tabte et chancerigt lokalopgør mod Hobro I.K. med 3-2 på Aalborg Portland Park, der i går husede 10.044 tislkuere. 

Gæsterne kom tidligt i foran ved Mathias Kristensen, og i opgøret 19. minut udbyggede Hobro I.K.'s Richmond Gyamfi til 2-0. 

Herefter svarede vi hurtigt tilbage, da Mathias Jørgensen efter 22 minutter reducerede til 2-1, og Kasper Jørgensen flugtede 2-2-udligningen i kassen i 28. minut

Allerede i 30. minut var Melker Widell tæt på at bringe os foran, mens hans slangehug blev viftet på overliggeren af Hobro-keeper Andreas Søndergaard. 

Fem minutter før pausen sparkede gæsternes Mathias Kristensen et frispark på indersiden af stolpen, og inden pausen måtte Josip Posavec redde en friløber til Frederik Christensen. 

Efter pausen fik Melker Widell og Mathias Jørgensen en stor dobbeltchance, inden Villads Rasmussen sparkede et langskud i kassen for Hobro I.K. til 3-2. 

Herefter var Sebastian Otoa og Mathias Jørgensen nærgående på hovedstød, mens det blev til en række forgæves afslutninger fra Mads Bomholt, Mathias Jørgensen, Jubril Adedeji og Nicklas Helenius inden sidste fløjt. 

I videoen øverst kan du se et fyldigt sammedrag af kampen. 

Nederlaget betyder, at vi fortsat ligger på andenpladsen i NordicBet Ligaen med seks point op til Sønderjyske på førstepladsen og 12 point ned til FC Fredericia på tredjepladsen med fire runder tilbage. Næste opgave venter på lørdag på udebane mod Sønderjyske. 

Tags på denne nyhed

Bittert nederlag trods massiv opbakning

5. maj 2024 kl. 16:59 af Rasmus Estrup

Trods meget spil på Hobro I.K.'s banehalvdel og masser af chancer tabte vi dagens lokalopgør til Hobro I.K. med 3-2. Gæsterne var foran med 2-0 allerede efter 18 minutter, inden scoringer af Mathias Jørgensen og Kasper Jørgensen på ti minutter fik bragt balance i stillingen. Efter pausen scorede Villads Rasmussen det afgørende mål til 3-2.

Efter en højlydt fællessang af "Som Ramt af Lynet" fra de 10.044 tilskuere på Aalborg Portland Park blev det en chancerig indledning. Gæsterne kom til første afslutning, da Richmond Gyamfi i femte minut sendte en flad afslutning mod Josip Posavec, der sikkert kom ned til læderet. 

Men allerede i syvende minut bragte Hobro I.K. sig i front. Igen var Richmond Gyamfi på spil i AaB's højreside, og hans flade indlæg fortsatte over til bagerste område, hvor en fri Mathias Kristensen dukkede op for at sparke bolden over stregen til 1-0. 

Trods mere spil på gæsternes banehalvdel kom vi ikke frem til vores første afslutning, inden Hobro I.K. udbyggede til 2-0 i 19 minut, da Richmond Gyamfi snød 200 kamps jubilar Rasmus Thelander, inden han alene over for Josip Posavec sparkede bolden fladt i nettet ved fjerneste opstander. 

Minuttet senere prøvede Richard Odada lykken fra distancen, men blev blokeret, og få sekunder senere driblede Oliver Ross sig vej til en flad afslutning, som målmand Andreas Søndergaard nåede ned til. 

Midt i første halvleg kunne vi efter et længere angreb reducere til 2-1. I første omgang fik Jubril Adedeji et forsøg afværget, men vi genvandt kuglen, og efter en flot solotur af Sebastian Otoa, der blev nedlagt i feltet, trillede læderet over til Mathias Jørgensen, som hamrede reduceringen op i nettaget fra kanten af feltet. 

Straks efter misbrugte Jubril Adedeji en stor chance, inden Mathias Kristensen i modsatte ende tvang Josip Posavec til en pragtredning helt op i krogen. 

I 28. minut kunne tilskuerne på Aalborg Portland Park bryde ud i jubel, da et velspillet angreb udmøntede sig i et indlæg fra Jubril Adedeki til Kasper Jørgensen, der fornemt flugtede den udlignende 2-2-scoring i kassen. 

Blot to minutter senere gik der et sug gennem Aalborg Portland Park, da et skarpt hug af Melker Widell ramte overliggeren efter en berøring fra Hobro-keeperens finger. 

Ti minutter før pausen var gæsterne så igen farlige, da Marius Jacobsen fra højreflanken fandt Richmond Gyamfi, som denne gang sparkede i sidenettet. 

I modsatte ende styrede Mathias Jørgensen et indlæg mod mål, men afslutningen blev straks blokeret af Hobro-defensiven, og et par minutter senere steg Oliver Ross til vejrs og headede bolden i handskerne på Andreas Søndergaard. 

Med fem minutter til pausefløjtet var Hobro I.K. yderst tæt på en ny scoring, da Mathias Kristensen sparkede et giftigt frispark på indersiden af stolpen.

Ca. et minut senere driblede Frederik Christensen sig vej forbi AaB-forsvaret og alene med Josip Posavec, men den kroatiske keeper fik prikket til læderet, og til sidst kunne Rasmus Thelander cleare bolden ud af farezonen. Dermed endte den chancerige første halvleg 2-2. 

Blot sekunder inde i anden halvleg viste vi farlighed omkring Hobro-feltet. Med smarte detaljer gav Melker Widell bolden videre til Oliver Ross, der fikst sparkede fladt mod mål, men Hobro-målmanden nåede ud i fuld udstrækning og fik fisket bolden til sig. 

Fem minutter efter pausen måtte Josip Posavec så på arbejde, da Mathias Kristensen sparkede et kompetent langskud afsted, som kroaten fik reddet til hjørne. 

I 57. minut fik først Melker Widell og siden Mathias Jørgensen store chancer for at bringe os foran. Med en stærk glidende tackling af Jubril Adedeji og gode driblinger af Melker Widell fik svenskeren fundet vej til en friløber, men den fremadstormende målmand blokerede afslutningen. Returbolden gik ud til Mathias Jørgensen, som straks trykkede på kassen, men han blev blokeret af Hobro-forsvaret. 

To minutter senere var det så Oliver Ross' tur til at lave smarte detaljer, da han tilkæmpede sig et frispark lige uden for feltet. Desværre sparkede nummer 38 selv frisparket langt over mål. 

Efter en god periode med et - i flere tilfælde - succesfuldt højt pres slog gæsterne pludselig til i 65. minut. Her drev Villads Rasmussen en omstilling frem ad banen, inden han selv sparkede et langskud i nettet helt ude ved stangen til en Hobro-føring på 3-2. 

Vi lagde dernæst et tungt pres på gæsterne, og en håndfuld minutter efter scoringen headede Sebastian Otoa et indlæg lige forbi Hobro-målet. Herefter foretog vi vores første to udskiftninger, da netop Sebastian Otoa forlod banen sammen med Richard Odada til fordel for Jakob Ahlmann og Daniel Ask. 

Straks efter blev Mathias Jørgensen spillet i en god position, men han fik sin afslutning blokeret til hjørne. Samme udfald fik et langskudsforsøg af Jubril Adedeji efterfølgende, mens Mads Bomholts forsøg i 74. minut sneg sig lige rundt om fjerneste stolpe. 

I 76. minut blev Younes Bakiz indskiftet i stedet for Jubril Adedeji, og umiddelbart efter headede Mathias Jørgensen et indlæg fra Melker Widell i sidenettet. 

Med ti minutter tilbage sparkede gæsternes Mathias Kristensen en nedfaldsbold i AaB-feltet mod mål, men Josip Posavec stod i vejen. Og i 83. minut blev Nicklas Helenius så sendt på banen i stedet for Melker Widell. 

Nicklas Helenius satte hurtigt Mathias Jørgensen op til en afslutning, men sidstnævnte sparkede forbi mål, og to minutter inde i tillægstiden heade Nicklas Helenius et indlæg fra Jakob Ahlmann lige i handskerne af Andreas Søndergaard. 

Dermed endte kampen med et 3-2-nederlag. Dermed ligger vi fortsat på andenpladsen i NordicBet Ligaen 56 point, hvilket er seks færre end Sønderjyske på førstepladsen og 12 flere end FC Fredericia på tredjepladsen. Der er 12 point tilbage at spille om. 

Vores næste NordicBet Ligakamp spilles på lørdag kl. 14.00 på udebane mod Sønderjyske.

Næste hjemmekamp vender fredag 17. maj kl. 19.00 mod FC Fredericia. Køb billetter til det opgør samt sæsonens sidste kamp mod Vendsyssel F.F. søndag 2. juni kl. 15.00 på www.billet.aabsport.dk. 

Matchfacts - NordicBet Ligaen, oprykningsspil, 28. spillerunde

AaB-Hobro I.K. 2-3 (2-2)
7. min 0-1 Mathias Kristensen, 19. min 0-2 Richmond Gyamfi, 23. min 1-2 Mathias Jørgensen, 28. min 2-2 Kasper Jørgensen, 65. min 2-3 Villads Rasmussen
Advarsler AaB: Mads Bomholt (40), Rasmus Thelander (56)
Advarsler Hobro I.K.: Oliver Klitten (68)
10.044 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-2-3-1): Josip Posavec, Kasper Jørgensen, Rasmus Thelander, Lars Kramer, Sebastian Otoa (70: Jakob Ahlmann), Richard Odada (70: Daniel Ask), Mads Bomholt, Jubril Adedeji (77: Younes Bakiz), Oliver Ross, Melker Widell (83 Nicklas Helenius), Mathias Jørgensen. 

Hobro I.K. (5-3-2): Andreas Søndergaard, Oliver Klitten (77: Max Nielsen), Jesper Bøge (77: Simon Jakobsen), Marius Jacobsen, Frederik Dietz, Lukas Klitten, Mathias Kristensen, Mads Freundlich, Villads Rasmussen (72: Christian Hørby), Richmond Gyamfi (72: Jesper Cornelius (84: Moubarack Compaoré)), Frederik Christensen.  

Dommer: Jacob Stausgaard Kobberrød

Tags på denne nyhed

Bomholt forlænget til 2028

5. maj 2024 kl. 10:00 af Brian Andersen

Det er blot lidt mere end ni måneder siden, at Mads Bomholt senest fik forlænget sin kontrakt med AaB, og siden er det blevet til 14 officielle optrædener på klubbens bedste mandskab, ligesom Mads Bomholt i februar fik debut for U/19-landsholdet, hvor han indtil videre er noteret for to kampe.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Mads Bomholt har mere end levet op til vores forventninger, og han har allerede nu taget store skridt i sin udvikling, og den positive kurve vil forhåbentlig kun fortsætte, når han fra sommer bliver en integreret del af førsteholdstruppen.

- Som person indeholder Mads en god balance af ydmyghed og en stor tro på sig selv, og han er bevidst om, at det kræver masser af dedikation og hårdt arbejde at tage de næste step, konstaterer Ole Jan Kappmeier.

- Dét er Mads heldigvis parat til, og dertil kan han bringe sine primære kompetencer i form af en veludviklet teknisk kunnen og spilforståelse samt sin gode venstrefod, hvorfor hans udvikling og bidrag til AaB bliver spændende at følge, mener Ole Jan Kappmeier.

Den 18-årige centrale midtbanespiller kom til AaB som U/13-spiller fra partnerklubben Hadsund Boldklub.

- Jeg er utrolig glad og stolt over at kunne lave en aftale med AaB indtil 2028. Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg begyndte på AaB Akademiet, da jeg var 11 år, og det viser også, at AaB tror på klubbens egne talenter, så gutterne på akademiet skal bare klø på, siger Mads Bomholt.

- For mit vedkommende har denne sæson har været rigtig fed, og især min debut i efteråret mod FC Fredericia var et stort og uforglemmeligt øjeblik for mig og min familie. Jeg har taget en dag ad gangen og knoklet på. Det har så medvirket til, at jeg har fået en del mere spilletid, end jeg havde forventet, og jeg er virkelig glad for at kunne mærke tiltroen fra spillertruppen og trænerstaben, tilføjer Mads Bomholt.

- Jeg elsker at komme herud hver dag (på AaB’s anlæg på Hornevej, red.), og nu gælder det bare om at bygge på og forhåbentlig bide mig mere fast på holdet. Og ellers skal jeg bare gøre alt, hvad jeg kan for klubben, lyder det fra Mads Bomholt, som fra den kommende sæson overtager trøje nummer 21 i AaB.

AaB og Mads Bomholt møder i eftermiddag Hobro I.K. på Aalborg Portland Park, hvor tilbagevenden til 3F Superligaen kan sikres med minimum uafgjort.

Tags på denne nyhed
'