Pointdeling i U/19 Ligaen og U/15 Ligaen

27. maj 2024 kl. 07:51 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-Silkeborg I.F. 1-1 (4-5 efs.)
Vores U/19 Ligamandskab tog lørdag imod Silkeborg I.F. på Hornevej i næstsidste kamp i sæsonen. Her endte det med et enkelt point efter uafgjort og et efterfølgende nederlag i straffesparkskonkurrencen.

I første halvleg var det egentlig vores U/19-drenge, der havde mest kontrol over spillet, som hovedsageligt foregik på gæsternes banehalvdel, men i 28. minut kunne Silkeborg I.F. bringe sig foran til pausestillingen 1-0.

Ti minutter inde i anden halvleg kunne Malthe Holt så bringe balance på scoringstavlen, da han headede et hjørnespark over stregen til 1-1.

Frem mod slutfløjtet var vores U/19 Ligahold flere gange tæt på et sejrsmål, men chancerne førte ikke yderligere scoringer med sig. Dermed endte det 1-1, hvorfor pointene skulle fordeles i en straffesparkskonkurrence. Her trak gæsterne det længste strå. Silkeborg I.F. kunne dermed tage hjem med to point, mens det blev til et enkelt nordjysk point.

I U/19 Ligaen ligger vi nu på 13. pladsen med 20 point efter 25 kampe.

Sæsonens sidste U/19 Ligakamp spilles lørdag 1. juni på udebane mod OB.

U/15 Ligaen: OB-AaB 1-1 (5-3 efs.)
Også i U/15 Ligaen blev det til et enkelt point i weekenden, da vores U/15-hold gæstede OB.

Efter en rodet indledning var det vores gæstende mandskab, der fik kontrol over opgøret, og en halv time inde i kampen bragte Malthe Egebæk Mortensen flot vores U/15-hold foran, da han efter gode driblinger sparkede bolden i nettet til en nordjysk pauseføring på 1-0.

Efter pausen overtog OB overtaget, og ti minutter inde i anden halvleg udlignede hjemmeholdet til 1-1 på en omstilling.

1-1 blev også slutresultatet, og derfor skulle pointene fordeles i en straffesparkskonkurrence. Her scorede hjemmeholdet på sine fire første spark, og da vores U/15-drenge samtidig brændte to af de fire forsøg fra pletten, måtte vores U/15-mandskab nøjes med et point.

I U/15 Ligaen ligger vi efter 22 kampe på fjerdepladsen med 44 point, hvilket er samme pointantal som Randers Freja FC, der ligger på tredjepladsen efter 23 kampe.

Næste U/15 Ligakamp spilles lørdag kl. 13.00 på hjemmebane mod Brøndby I.F.

AaB TV: Akademiet laver mad på Tech College

26. maj 2024 kl. 08:36 af Rasmus Estrup

Som et led i at gøre AaB Akademiets transitionsspillere parate til en mulig tilværelse som profesionelle fodboldspillere har U/19 Ligaspillerne i dette forår tre gange besøgt Tech Colleges afdeling for hotel, restauration, ernæring og fødevarer.

I et samarbejde med Tech College og AB Catering er vores U/19 Ligaspillere nemlig blevet undervist i at lave sund og nærende mad fra bunden, så de kan tilegne sig viden om de ernæringsmæssige sammensætninger, der er vigtige for sportsudøvere.

Det er studerende på ernæringsassistentuddannelsen, som står for undervisningen af akademispillerne, mens AB Catering sponsorerer madvarerne.

I dette indslag kan du komme med i køkkenet og høre fra sportsdirektør Ole Jan Kappmeier, uddannelseschef for hotel, restauration, ernæring og fødevarer hos Tech College, David Dahl Madsen, marketingchef i AB Catering, Andreas Sondrup og U/19 Ligaspiller Mads Bomholt.

AaB TV: Kolding I.F.-AaB 2-3

25. maj 2024 kl. 07:09 af Rasmus Estrup

Sæsonens sidste udekamp i NordicBet Ligaen endte fredag aften med en 3-2-sejr over Kolding I.F.

I 25. minut bragede Kasper Jørgensen et frispark fra en spids vinkel i kassen til 1-0, og inden pausen udlignede hjemmeholdet til 1-1 på et selvmål af Rasmus Thelander.

Tidligt i anden halvleg slog Mathias Jørgensen turboen til og løb fra Kolding-forsvaret. Det resulterede i en 2-1-scoring i 53. minut og en 3-1-scoring to minutter senere.

Midt i anden halvleg scorede Kolding I.F.'s Paul Ngongo kampens sidste mål, da han reducerede til 3-2.

I videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af kampen.

Sæsonens sidste kamp spilles søndag 2. juni kl. 15.00 mod Vendsyssel F.F. på Aalborg Portland Park. Køb billet til kampen på www.billet.aabsport.dk.

Målrig udesejr i Kolding

24. maj 2024 kl. 20:57 af Rasmus Estrup

For anden fredag i træk blev det til tre point i NordicBet Ligaens oprykningsspil, da vi her til aften vandt 3-2 over Kolding I.F. i sæsonens næstsidste kamp. Kasper Jørgensen bragte os foran i første halvleg. Efter en udligning inden pausen scorede Mathias Jørgensen to hurtige mål i begyndelsen af anden halvleg, før Kolding I.F. fik reduceret til slutresultatet.

Allerede i kampens første minut tog hjemmeholdets Mikkel Jespersen sigte et par meter uden for feltet, men Josip Posavec nåede op under overliggeren og fik viftet det hårde hug over mål.

Vores første mulighed faldt i det niende minut, da Mathias Jørgensen sendte bolden skråt tilbage til Mads Bomholt, som tog et træk, inden han fik sin afslutning blokeret.

I modsatte ende fik Asker Beck et par minutter senere en stor chance på et indlæg midt i feltet, men skuddet sad lige på Josip Posavec. Herefter fulgte et par nordjyske dødbolde med hovedstødsafslutninger, der dog ikke for alvor truede Lennart Moser i Kolding-målet. Heller ikke Josip Posavec havde problemer, da Mikkel Jespersen forsøgte sig langt udefra med et direkte frisparksforsøg, som den kroatiske målmand sikkert greb.

I 25. minut kunne Kasper Jørgensen så bringe os i front. På et frispark i venstre side sparkede vores højre wingback direkte på mål, og efter en let afretning af Kolding-anfører Paul Ngongo susede det hårde forsøg ind i nettet ved fjerneste stolpe til 1-0.

Kort efter var hjemmeholdet tæt på en udligning, da Mike Vestergaard sparkede en nedfaldsbold ned i jorden og op på Abdoulie Njai, hvorefter bolden tog et opspring op på oversiden af overliggeren.

11 minutter før pausen var hjemmeholdet igen på færde, da Abdoulie Njai sendte et fladt indlæg ind i sokkerne på en fri Mikkel Jespersen, der dog sendte sin flade afslutning forbi fjerneste opstander. Men blot minuttet senere kom udligningen, da Rasmus Thelander var uheldig med at styre et indlæg fra Asker Beck over Josip Posavec og over stregen til 1-1.

I tillægstiden til første halvleg fik Kolding I.F. en stor mulighed for at bringe sig i front, da Asker Beck blev spillet fri med Josip Posavec, men Kolding-spilleren bragede læderet over mål.

Fra anden halvlegs start erstattede Kasper Davidsen Daniel Ask på den centrale midtbane, og syv minutter inde i anden halvleg kunne vi komme foran på ny. Mathias Jørgensen snød offside-fælden på en stikning fra Younes Bakiz, og helt alene med Lennart Moser sparkede Mathias Jørgensen sikkert sin niende sæsontræffer i kassen ved fjerneste stang til 2-1.

Føringen blev hurtigt udbygget til 3-1, og igen var det med Mathias Jørgensen i rollen som målscorer. Den hurtige frontløber jagtede en præcis, lang bold fra Kasper Jørgensen, og midt på Kolding I.F.'s banehalvdel nåede vores nummer 30 bolden før en fremadstormende Kolding-målmand, der dermed blev fanget på mellemhånd. Mathias Jørgensen kunne derfor uden problemer sparke sit tiende mål i sæsonen i et tomt mål.

Efter lidt over en times spil sparkede Albert Nørager et direkte frispark forbi mål, og i 64. minut blev Oliver Ross så udskiftet med Nicklas Helenius.

Tre minutter senere reducerede hjemmeholdet til 3-2. Kolding-indskifter Frederik Møller slap igennem på kanten og lagde bolden ind foran mål, hvor Paul Ngongo dirigerede bolden i nettet.

I 75. minut var Kolding I.F. tæt på en ny scoring, da et hjørnespark sad lige i panden på Jacob Vetter, der headede mod mål, men inde på stregen hev Josip Posavec en stærk refleksredning ud af ærmet.

Med otte minutter tilbage blev Mathias Jørgensen sendt afsted i fuld firspring igen. Denne gang blev han dog tacklet, men lykkedes alligevel med at prikke bolden videre til Younes Bakiz, som hårdt presset sparkede mod mål, men måtte se afslutningen reddet.

I modsatte ende fik hjemmeholdet i 86. minut et hårdt skud blokeret, og i 89. minut var indskiftede Thomas Mikkelsen tæt på at styre et indlæg i mål, men læderet sneg sig lige forbi.

Dermed sluttede kampen efter fire minutters tillægstid med en nordjysk 3-2-sejr. Dermed har vi efter 31 kampe 62 point i NordicBet Ligaens oprykningsspil.

Sæsonens sidste kamp spilles søndag 2. juni kl. 15.00, hvor vi blandt andet også hylder mesterholdet fra 1999 og The Double-mandskabet fra 2014. Køb billetter til sæsonafslutningen her.

Matchfacts - NordicBet Ligaen, oprykningsspil, 31. spillerunde

Kolding I.F.-AaB 2-3 (1-1)
25. min 0-1 Kasper Jørgensen, 36. min 1-1 Rasmus Thelander (selvmål), 53. min 1-2 Mathias Jørgensen, 55. min 1-3 Mathias Jørgensen, 67. min 2-3 Paul Ngongo
Advarsler Kolding I.F.: Ingen
Advarsler AaB: Ingen
4.017 tilskuere på Autocentralen Park

Kolding I.F. (3-5-2): Lennart Moser, Jacob Vetter, Christian Vestergaard (5: Christian Boyum), Albert Nørager, Abdoulie Njai, Asker Beck (80: Thomas Mikkelsen), Mike Vestergaard, Mikkel Jespersen (62: Villads Westh), David Ingvarsson (62: Valdemar Philip), Paul Ngongo, Christoffer Palm (62: Frederik Møller).

AaB (3-5-2): Josip Posavec, Lars Kramer, Rasmus Thelander, Nóel Atli Arnórsson, Kasper Jørgensen, Daniel Ask (46: Kasper Davidsen), Malthe Højholt, Mads Bomholt, Younes Bakiz, Mathias Jørgensen, Oliver Ross (64: Nicklas Helenius).

Dommer: Jacob Rasmussen

AaB Akademiet fastholder ligastatus

24. maj 2024 kl. 15:05 af Rasmus Estrup

Dansk Boldspil-Unions (DBU’s) klublicens angående talentudvikling er netop offentliggjort, og i den tildeles AaB tre en halv stjerner.

Det betyder, at AaB’s akademihold også i sæsonerne 2024/2025 og 2025/2026 deltager i U/19 Ligaen, U/17 Ligaen og U/15 Ligaen, mens U/14-holdet og U/13-holdet også er med i de bedste rækker på årgangene.

- Når man ser på, hvordan fodboldlandskabet udvikler sig på ungdomsniveau, er det en stor anerkendelse af AaB Akademiet, at vi igen tildeles ligastatus. Der bliver gjort et ekstremt stort og dygtigt stykke arbejde overalt i Danmark, hvilket afspejles med flotte præstationer på både klub- og landsholdsniveau. Konkurrencen om netop at være en del af det fineste selskab vil kun blive intensiveret den kommende tid. Derfor ved vi også, at vi skal forbedre os på flere områder, herunder blandt andet vores organisation og vores holdudvikling, hvilket licensvurderingen også er med til at belyse, siger akademichef Mathias Krogh.

I efteråret 2022 besøgte DBU’s auditørkorps AaB Akademiet. Det er på baggrund af denne auditering for ca. halvandet år siden, at AaB tildeles tre en halv stjerner og samlet set rangerer på en 11. plads i Danmark i licensvurderingen.

- Licensen stiller store krav til os som klub. Men de interne krav og forventninger er langt større end kravene i licensen, og jeg er sikker på, at de frø som allerede er blevet sået i de seneste par år, vil slå rødder og konsolidere akademiet i toppen af det danske fodboldlandskab i de kommende år. Særligt en justering af træningsmetodikken, som blev sat i søen for knap to år siden, virker til at have nogle virkelig spændende perspektiver i forhold til den individuelle spillerudvikling, siger Mathias Krogh og fortsætter:

- Da vi gerne vil konkurrere med de dygtigste, er licensvurderingen en naturlig del af den benchmarking, vi kigger på i det fortsatte arbejde for at styrke akademiet og derved klubbens samlede strategi. Det gælder både i forhold til samarbejdet med vores nordjyske partnerklubber og den interne transition særligt op imod førsteholdet for vores U/19-spillere, siger Mathias Krogh.

I indeværende sæson er både U/17 Ligaholdet og U/15 Ligaholdet fortsat i spil til at tage medaljer, og U/17 Ligaholdet har netop fået en andenplads ved en stor international turnering i Frankrig, hvor klubber som Paris Saint-Germain, Sporting CP, AS Monaco, LOSC Lille, CSKA Sofia og Athletic Bilbao også deltog.

- Et kerneelement i klubbens langsigtede strategi er AaB Akademiet og spillerudviklingen. Derfor er det væsentligt, at vi kan tilbyde de dygtigste spillere i Nordjylland – og Danmark - en platform som hedder ligafodbold og dermed muligheden for at konkurrere på højeste nationale niveau, da vi er helt sikre på, at det er til gavn for spillerudviklingen på både kort og lang sigt, siger akademichef Mathias Krogh.

I denne sæson har der i NordicBet Ligaen været spilminutter til de nuværende akademispillere Mads Bomholt, Nóel Atli Arnórsson og Kasper Davidsen, ligesom de to førsteårs seniorspillere Sebastian Otoa og Oliver Ross har bidt sig fast på førsteholdet.