Marc Nielsen skifter til AaB nu

20. juli 2024 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

9. juli offentliggjorde AaB, at Marc Nielsen til nytår ville blive AaB-spiller, men efter en positiv dialog med Hvidovre I.F. er det nu faldet på plads, at den 23-årige bornholmer skifter til AaB med det samme.

- Vi er rigtig glade for, at vi sammen med Hvidovre I.F. kunne nå til enighed om, at Marc Nielsen nu bliver en del af vores klub, så han med sine kvaliteter kan være med til at bidrage til holdet allerede her i efterårssæsonen, siger AaB’s sportsdirektør James Gow.

Marc Nielsen, der for Hvidovre I.F. har spillet 87 officielle kampe og leveret 13 assists, glæder sig over det øjeblikkelige skifte.

- Jeg er utrolig glad for, at det hele har flasket sig således, at jeg nu er AaB-spiller. AaB er en kæmpe klub, der skal være en fast del af 3F Superligaen - og gerne i den øvre halvdel på sigt - og det er jeg sikker på, at klubben nok skal blive.

- Der er et rigtig stærkt set up i klubben med flotte faciliteter, en dygtig trænerstab og en stærk spillertrup, og jeg ser meget frem til samarbejdet med Menno (van Dam, red.), som, jeg er sikker på, kan være med til at udvikle mig, siger Marc Nielsen.

Marc Nielsen, der får trøje nummer 5, har første træning med sine nye holdkammerater i dag. Hans aftale med AaB løber frem til 30. juni 2028.

Ny EM-startplads til Bomholt mod Frankrig

20. juli 2024 kl. 08:08 af Rasmus Estrup

Efter et nederlag på 2-1 til Spanien i første EM-puljekamp, blev det i går til et nederlag på 4-2 mod Frankrig for det danske U/19-landshold, der på ny havde Mads Bomholt med i startopstillingen.

Franskmændene bragte sig i front i 19. minut, og med scoringer i 65. minut, 79. minut og 85. minut stod der 4-0 på måltavlen, inden danskerne med to sene reduceringer fik pyntet på resultatet.

Mads Bomholt, som spillede 90 minutter i første kamp, blev i går udskiftet ca. et kvarter før tid.

Danmark møder på mandag Tyrkiet i den sidste puljekamp. Inden det opgør lyder Mads Bomholts statistik på U/19-landsholdet på fem kampe og to mål.

AaB TV: FC Nordsjælland-AaB 3-0

20. juli 2024 kl. 07:49 af Rasmus Estrup

Fredagskampen på Right to Dream Park i Farum endte desværre med et nederlag med cifrene 3-0.

Hjemmeholdet bragte sig i front i 18. minut ved Marcus Ingvartsen, og halvandet minut senere blev det også 2-0 til FC Nordsjælland, da Peter Ankersen styrede en ripost i nettet.

Trods gode muligheder til blandt andre Oliver Ross, Kasper Davidsen og Mathias Jørgensen, udbyggede FC Nordsjællands Mads Kristian Hansen til 3-0 kort før tid.

I videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af sæsonpremieren.

Sæsonens første hjemmekamp venter søndag 28. juli kl. 16.00 mod Silkeborg I.F. Køb billetter til det opgør på www.billet.aabsport.dk.

3-0-nederlag mod FC Nordsjælland

19. juli 2024 kl. 23:08 af Rasmus Estrup

Vores indledning på 3F Superligasæsonen sluttede desværre uden point, da det på kunstgræsbanen i Farum endte med et nederlag på 3-0.

Vi åbnede kampen med fem tidligere akademispillere og samt debutanterne Vincent Müller og John Iredale i startopstillingen.

Kampens indledning var ganske jævnbyrdig, og de første ti minutter bød blot på et par blokerede FC Nordsjælland-afslutninger, som henholdsvis Sebastian Otoa og Lars Kramer kom i vejen for.

Efter 17 minutter kunne hjemmeholdet så bringe sig i front, da Marcus Ingvartsen steg til vejrs i feltet og headede et indlæg fra Oliver Villadsen i nettet til 1-0.

Blot halvandet minut senere slog FC Nordsjælland til igen på en omstilling. Denne gang afsluttede Oliver Villadsen selv, men Vincent Müllers gode redning endte desværre med en ripost ved bagstolpen, som Peter Ankersen pandede i mål til 2-0.

Midt i første halvleg prøvede Peter Ankersen sig på ny, men denne gang var Vincent Müller godt i vejen, og i modsatte ende var det kort efter John Iredale, der stod for vores første afslutning, som han sendte over mål.

Samme adresse havde et langskud fra Melker Widell i 29. minut, inden et godt AaB-angreb med et nærgående indlæg fra Kasper Jørgensen gik over til modsatte område af feltet, hvorfra Oliver Ross fik sit forsøg blokeret.

Ti minutter før pausen havde Conrad Harder et hovedstød lige i favnen på Vincent Müller, og fire minutter senere fulgte vores hidtil bedste chance, da et velspillet angreb førte til en giftig afslutning fra Oliver Ross, som Andreas Hansen dog viftede over mål.

Kort inden pausen fik hjemmeholdets Conrad Harder en stor omstillingsmulighed, men afslutningen sad lige på Vincent Müller, og dermed var stillingen 2-0 ved pausen.

I pausen blev John Iredale udskiftet med en anden debutant, Kelvin John, og i anden halvlegs første minut var Conrad Harder igen nærgående, men ni minutter inde i anden halvleg kom Kasper Davidsen til en afslutning på en aflevering fra Mathias Jørgensen efter et godt AaB-angreb. Desværre gik afslutningen over mål.

Kort efter løb Mathias Jørgensen fra FCN-defensiven, inden hans afslutning blev reddet af Andreas Hansen, og i 63. minut var det så Oliver Ross’ tur til at sende en afslutning afsted. Denne gang gik forsøget forbi.

Herefter fulgte indskiftninger af Diego Caballo samt debutanterne Mylian Jimenez og Andres Jasson, og med med 20 minutter tilbage tilspillede FC Nordsjælland sig et par muligheder, der dog ikke sad inden for rammen.

I 78. minut fik Oliver Ross et frispark i en fin position afrettet til et hjørnespark. Dette førte til en nedfaldsbold til Melker Widell, som fik sit forsøg i bagerste område blokeret.

I 81. minut var der også debut til Bjarne Pudel, som erstattede Sebastian Otoa.

Vores jagt på et reduceringsmål gav også muligheder i modsatte ende, og efter et hovedstød af Mathias Jørgensen i 88. minut, løb hjemmeholdets Mads Kristian Hansen ned i den anden ende, og med en følt afslutning mod modsatte målhjørne udbyggede han til 3-0.

Efter scoringen kom vi til afslutninger til både Kasper Jørgensen og Oliver Ross, men indsatsen kampen igennem førte ingen scoringer med sig, og dermed sluttede det med et nederlag på 3-0.

Sæsonens første hjemmekamp spilles søndag 8. juli kl. 16.00 mod Silkeborg I.F. Køb billetter til opgøret på www.billet.aabsport.dk.

Matchfacts – 3F Superligaen, grundspil, 1. spillerunde
FC Nordsjælland-AaB 3-0 (2-0)
18. min 1-0 Marcus Ingvartsen, 19. min 2-0 Peter Ankersen, 88. min 3-0 Mads Kristian Hansen
Advarsler FC Nordsjælland: Sindre Walle Egeli (90)
Advarsler AaB: Kasper Davidsen (50), Mylian Jimenez (86)
3.934 tilskuere på Right to Dream Park

FC Nordsjælland (4-3-3): Andreas Hansen, Peter Ankersen, Kian Hansen, Lucas Hey, Oliver Villadsen, Mario Dorgeles (74: Zidan Sertdemir), Jeppe Tverskov, Daniel Svensson, Marcus Ingvartsen (84;: Levy Nene), Conrad Harder (74: Mads Kristian Hansen), Oliver Antman (66: Sindre Walle Egeli).

AaB (4-3-3): Vincent Müller, Kasper Jørgensen, Lars Kramer, Sebastian Otoa (83: Bjarne Pudel), Nóel Atli Arnórsson (66: Diego Caballo), Kasper Davidsen (66: Mylian Jimenez), Malthe Højholt (66: Andres Jasson), Melker Widell, Mathias Jørgensen, John Iredale (46: Kelvin John), Oliver Ross.

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

- Den skal have fuld knald

19. juli 2024 kl. 09:54 af Rasmus Estrup

- Selvom opstarten har været kort, føles det som om, at det er lang tid siden, vi mødte Vendsyssel F.F. og senest spillede om point, så vi glæder os, og det bliver sindssygt fedt at træde ind på banen til en Superligakamp. Vi ved, hvor meget det betyder for klubben og fansene, at vi endelig er tilbage, og det er vidunderligt at skulle spille Superligafodbold med AaB.

Det kribler i anfører Mathias Jørgensen for at få skudt gang i 3F Superligasæsonen mod FC Nordsjælland i aften kl. 20.00 på Right to Dream Park efter præcis fire ugers sommeropstart.

- Opstarten har været kort, hård, intens, krævende og fed, fordi vi har arbejdet meget på nogle ting, som Menno (van Dam, red.) gerne vil lægge på. Vi har haft mange træningspas, hvor vi har kunnet gå i dybden med mange af de spillemæssige ting, vi gerne vil have indført, og så er vi som trup blevet godt sammentømret med de nye spillere, der er kommet til, siger Mathias Jørgensen.

- Det er først og fremmest nogle rigtig gode mennesker, vi har fået ind, og det synes jeg personligt, er vigtigt. Det gør, at vi kan få skabt et sammenhold og et fællesskab i omklædningsrummet, og det er noget, der kan give pote, når sæsonen går i gang, forklarer anføreren.

Aftenens kamp mod FC Nordsjælland spilles på Right to Dream Park, hvor AaB’s nummer 11 havde utallige ungdomstræningspas, og han glæder sig meget til at mærke opbakningen fra de mange medrejsende AaB-fans i Farum.

- Det bliver fantastisk. At spille foran dem er det, vi har savnet allermest. Når vi trækker trøjen over hovedet, løber ind på banen og mærker deres opbakning, så skal den have fuld knald. Vi skal bringe intensitet, vi skal frem over stepperne og så skal vi prøve at bryde deres rytme og selv tage kontrol over kampen, så vi kan få momentum i kampen og forhåbentlig score flere mål end dem, siger Mathias Jørgensen.

Du kan finde al praktisk info om aftenens kamp her, og har du ikke mulighed for at se opgøret på Right to Dream Park kan 3F Superligakampen ses på TV3 Sport og Viaplay med optakt fra kl. 19.00.