Diagne og Amankwah bliver fast del af Superligatruppen

13. juli 2024 kl. 09:00 af Brian Andersen

18-årige Amar Diagne kom til AaB for syv måneder siden fra FC København og har udover at optræde for U/19 Ligaholdet sammen med blandt andre Eugene Amankwah været en del af en transitionsgruppe af spillere fra AaB Akademiet, som med jævne mellemrum har trænet med førsteholdet.

Debuten for AaB’s bedste mandskab kom for Amar Diagnes vedkommende 2. juni, hvor offensivspilleren blev indskiftet og lavede en assist i sejren over Vendsyssel F.F.

Amar Diagne har været udtaget til det danske U/16-landshold, men har i denne sammenhæng sin debut til gode.

Ghanesiske Eugene Amankwah på 19 år kom til AaB Akademiet for 11 måneder siden, og har i forberedelsesfasen til sæsonen bemærket sig i både venstre og højre forsvarsside. For hjemlandet er han indtil videre noteret for fem U-landskampe.

AaB’s sportsdirektør James Gow udtaler:

- Både Amar og Eugene udvikler sig godt, og i løbet af vores preseason har begge spillere grebet deres chance og vist, at de har evnen og mentaliteten til at konkurrere på dette niveau. Derfor er det naturligt for dem at tage det næste skridt nu.

Amar Diagne og Eugene Amankwah vil bære henholdsvis nummer 37 og 35 for AaB.

I AaB’s nuværende Superligatrup med 23 spillere har ni af spillerne spillet ungdomsfodbold i AaB.

Amar Diagne har kontrakt indtil 2028 – Eugene Amankwah indtil 2026.

Tags på denne nyhed

Sidste test spilles i morgen på Hornevej

12. juli 2024 kl. 15:53 af Rasmus Estrup

Om en uge gælder det sæsonpremieren i 3F Superligaen på udebane mod FC Nordsjælland, og i morgen spiller vi vores sidste testkamp, når vi møder Viborg F.F. på opvisningsbanen på Hornevej.

Oprindeligt var der planlagt både en førsteholdstestkamp og en reserveholdstestkamp mod Viborg F.F., men reserveholdstestkampen er blevet aflyst.   

- Vi griber kampen an som en Superligakamp, og særligt nu hvor det er opstartens første kamp i Aalborg, håber vi på at kunne vise vores fans en præstation, der giver dem lyst til at tage til Farum om en uge, når vi skyder sæsonen i gang, siger Menno van Dam.

- Igen i denne uge har vi trænet hårdt, og mens vi i de tidligere uger har haft fokus på henholdsvis opbygningsspillet og presspillet, har vi i denne uge fokuseret på omstillingsspil og forsvaret af eget felt. Inden for alle områderne er kommunikation en væsentlig faktor, og det vil jeg gerne se komme til udtryk i morgen, siger Menno van Dam.

Truppen til kampen i morgen består af følgende 19 spillere:

1 Vincent Müller, 3 Sebastian Otoa, 4 Lars Kamer, 8 Melker Widell, 9 Nicklas Helenius, 10 Oliver Ross, 11 Mathias Jørgensen, 13 Bjarne Pudel, 14 Malthe Højholt, 15 Diego Caballo, 16 Kasper Davidsen, 19 John Iredale, 20 Kasper Jørgensen, 22 Rody de Boer, 24 Nóel Atli Arnórsson, 26 Rasmus Thelander, 27 Kelvin John, 35 Eugene Amankwah og 37 Amar Diagne.

Mads Bomholt er rejst med U/19-landsholdet til EM, mens Jubril Adedeji, Mylian Jimenez og Andres Jasson sidder over. 

Kampen i morgen spilles kl. 13.30 på opvisningsbanen på Hornevej. Det er gratis for alle interesserede at overvære opgøret, der også livestreames på nordjyske.dk.

Mathias Jørgensen ny anfører for AaB

12. juli 2024 kl. 15:08 af Brian Andersen

Anfører for AaB har i det seneste halve år været Rasmus Thelander.

- Sammen med den øvrige stab har jeg valgt at kigge på tingene med friske øjne, og som konkurrencesituationen er lige nu på positionen som midterforsvarer, så synes jeg, det giver bedst mening, at det ikke er Rasmus, som er anfører. Dét betyder ikke, at Rasmus ikke kan og ikke skal bidrage med sine kompetencer til holdet, til truppen og til fællesskabet, men som anfører har jeg valgt Mathias Jørgensen.

- At Mathias nu bliver vores nye anfører, er for mig ganske logisk. Både på og uden for banen er Mathias hver eneste dag et fantastisk eksempel for sine holdkammerater; han er et godt menneske, som har øje for og en fornemmelse af folkene omkring ham, og på banen bringer han intensitet, energi, kvalitet og humør, så både som person og som spiller er han vigtig for os, og han lever til fulde op til klubbens værdier; professionalisme, passion, fællesskab og troværdighed, fremhæver Menno van Dam.

Mathias Jørgensen er stolt over at skulle bære anførerbindet i AaB:

- Jeg er på alle måder faldet fantastisk til i Aalborg og AaB, og jeg er meget, meget stolt over nu at skulle være anfører, hvilket er en stor, men også fed opgave, som jeg er meget ydmyg overfor.

- Samtidig er jeg sikker på, at det også er en rolle, jeg magter. At få æren betyder ikke, at jeg skal til at lave om på mig selv og forestille at være noget, jeg ikke er. Jeg får selvfølgelig mere ansvar, men ellers vil jeg forsøge at bidrage og lede som hidtil. Et fællesskab, hvor alle er på lige fod, har altid været vigtigt for mig, og at få skabt en sammentømret enhed bliver helt afgørende for, at vi også klarer os godt i Superligaen, mener Mathias Jørgensen.

Viceanfører bliver Melker Widell.

- Jeg er simpelthen så stolt af at være udpeget som viceanfører for denne fantastiske klub, og jeg glæder mig helt ufatteligt til, at sæsonen går i gang, lyder det fra Melker Widell.

AaB møder i morgen kl. 13.30 på anlægget på Hornevej Viborg F.F. i den afsluttende testkamp.

Olafur Bjarnason bliver Head of Coaching i AaB

12. juli 2024 kl. 09:00 af Brian Andersen

49-årige Olafur Bjarnason, som er dansktalende, kommer til AaB med masser af erfaring som både træner, talentudvikler og spiller på højeste niveau.

Udover sine 28 A-landskampe for Island bød spillerkarrieren på ophold hos blandt andet svenske Malmö F.F. og norske SK Brann, og i alt har Olafur Bjarnason blandt meget mere spillet omkring 50 kampe i UEFA Champions League og UEFA Europa League.

Trænerkarrieren har udover en række islandske klubber også indbefattet fem år med træner- og spillerudvikling i det norske fodboldforbund samt senest en rolle som både akademichef og Head of Coaching i Stabæk Fotball.

AaB’s akademichef Mathias Krogh udtaler:

- Olafur Bjarnason har tidligere besøgt AaB i forbindelse med besøg fra det norske fodboldforbund og ved derfor, hvilken type klub han er kommet til, og han har i processen vist stor interesse for Aalborg, AaB og rollen som Head of Coaching, og vi tror på, at hans personlighed, baggrund og erfaringer er et godt match til vores udviklingsprogram.

- Der har generelt set været stor interesse for stillingen, og vi har i forløbet ledt efter en leder, der har erfaring med alle dele af arbejdet som Head of Coaching. Trænerudvikling, spillerudvikling, forældresamarbejde og kulturel ledelse er selvfølgelig vigtigt, ligesom vi har vægtet at få en person ind, som samtidig trives på banen – tæt på spillere og trænere, forklarer Mathias Krogh.

- Nu glæder vi os til at byde Olafur velkommen og gå endnu mere i detaljer omkring vores arbejdsgange og metodikker samt præsentere analyserne fra den nyligt overståede sæson. Desuden ser vi frem til igen at få en fast figur ind i den del af akademi-ledelsen, der omhandler træner-, spiller- og holdudvikling, hvor Olafur bliver nærmeste sparringspartner til trænere og ledere i ældste segment, mens Phillip Nødgaard fortsætter hos de yngste, fortæller Mathias Krogh.

Olafur Bjarnason ser frem til sin tiltræden:

- Jeg har besøgt AaB og Aalborg flere gange og har altid været fascineret af folkene, klubben og byen. AaB er en spændende klub med en stor historie og en masse potentiale. Der bliver gjort et godt stykke arbejde på AaB Akademiet, og jeg glæder mig til at bidrage til, at klubben fortsat kan udvikle sig i en positiv retning inden for kridtstregerne.

- Jeg har mange års erfaring som spiller, træner, trænerudvikler, akademichef og Head of Coaching i forskellige nordiske lande, og mit indtryk er, at dansk fodbold er et par niveauer over de andre lande. Derfor er det også interessant for mig personligt at kunne udvikle mig her, men mit vigtigste fokus ligger på at få akademitrænerne til at skinne, understreger Olafur Bjarnason.

- Jeg kommer til at udfordre, stille krav og hjælpe trænerne, så de udvikler sig bedst muligt, og så akademiet bliver endnu skarpere. Sammen skal vi skabe en kultur, hvor vi får udviklet flest muligt gode spillere, og det skal jeg gøre mit bedste for at bidrage til, lyder det fra Olafur Bjarnason.

Ligeledes er AaB’s sportsdirektør James Gow meget tilfreds med tilknytningen af Olafur Bjarnason:

- Olafur imponerede os under udvælgelsesprocessen med sin strukturerede og detaljeorienterede tilgang til idéudvikling. Vi tog os tid til at interviewe mange kvalificerede kandidater og er sikre på, at vi har fundet den rette. Vi blev hurtigt enige om både klubbens strategiske retning og vores fodboldfilosofi og havde meget produktive diskussioner, siger James Gow og tilføjer:

- Med sin erfaring vil Olafur hjælpe vores trænere og eksperter i deres udvikling. Han forstår, hvad det vil sige at udvikle talenter fra en region og bringe dem op på professionelt niveau. Det er vigtigt for os at have folk på Hornevej (AaB’s anlæg, red.), som både med hensyn til fodboldfærdigheder og personlig karakter eksemplificerer vores forpligtelse til at fremme vores egne talenter fra AaB Akademiet til det professionelle niveau.

AaB+ tilbyder ekstra U/8-træning i Aalborg KFUM

12. juli 2024 kl. 07:55 af Rasmus Estrup

Tidligere blev det supplerende træningstilbud, AaB+, udvidet med ekstra træningspas for U/9 og U/10-spillere i Aalborg KFUM, fordi pladserne på de første hold hurtigt blev udfyldt, og nu udvides der også med et ekstra træningspas for U/8-spillere.

Dermed er der nu ledige pladser for alle årgange hos Aalborg KFUM, ligesom der også er ledige pladser på alle årgangene i træningspassene hos Skibsby-Højene I.F.

I dette efterår foregår AaB+ i partnerklubberne Aalborg KFUM og Skibsby-Højene I.F. (SHI) i Hjørring på fredage mellem kl. 16.30-17.30 for træningspas 1, mens træningspas 2 i Aalborg KFUM for U/8, U/9- og U/10-spillere ligger i tidsrummet 17.45-18.45.

Træningen foregår på følgende fredage: 9. august (SHI), 16. august (KFUM/SHI), 23. august (KFUM/SHI), 30. august (KFUM/SHI), 6. september (KFUM/SHI), 13. september (KFUM/SHI), 20. september (KFUM/SHI), 27. september (KFUM/SHI), 4. oktober (KFUM/SHI), 11. oktober (KFUM/SHI), 25. oktober (KFUM/SHI), 1. november (KFUM/SHI) og 8. november (KFUM).

Ekstra træningstilbud gennem AaB+
AaB+ er et træningskoncept for nordjyske børn fra U/8 til U/10 uanset niveau. Med AaB+ får de deltagende børn mulighed for at få ekstra træning gennem AaB Akademiet.

Træningerne skal ses som et supplement til den faste træning hjemme i egen klub, og efterårets træninger i AaB+ foregår igen både hos partnerklubberne Aalborg KFUM og Skibsby-Højene I.F.

Børn fra samtlige af AaB's nordjyske partnerklubber kan tilmelde sig.

AaB+ har fokus på udvikling af børnenes motoriske og tekniske færdigheder. Træningerne vil have en varighed af 60 minutter, og træningsmetoderne tager afsæt i AaB Akademiets syn på børnetræning.

AaB Akademiet inddeler som udgangspunkt træningsgrupperne efter årgange, så U/8-spillerne (årg. 2017) træner i én gruppe, U/9-spillerne (årg. 2016) i en anden gruppe og U/10-spillerne (årg. 2015) i en tredje gruppe. AaB Akademiet forbeholder sig dog retten til at justere træningsgrupperne for bedst muligt at sikre, at alle børn udfordres på et passende niveau og sikres den bedst mulige oplevelse. AaB+ gælder kun for disse årgange, og barnet skal tilmeldes i den retmæssige årgang.

Prisen for deltagelse i efterårssæsonen 2024 er 1.199 kr. for hele forløbet. Tilmelding foregår via www.billet.aabsport.dk.

Der er et begrænset antal pladser, og tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet i den årgang, man tilhører.

Alle spørgsmål vedrørende AaB+ samt tilmelding bedes rettes til Steen Ammundsen på sa@aab-as.dk.

Tags på denne nyhed
'