Fokus på mentaltræning på AaB Akademiet

13. februar 2024 kl. 10:23 af Rasmus Estrup

I halvandet år har Niels Rossing, der er lektor i anvendt idrætspsykologi ved idrætsstudiet på Aalborg Universitet, været tilknyttet AaB Akademiet som mentaltræner. 

Fra i år kommer der øget fokus på den mentale udvikling for holdene på AaB Akademiet. Under ledelse af Niels Rossing har AaB Akademiet nemlig fået tilkoblet fem studerende fra Aalborg Universitet, som bliver tilknyttet hver sit akademihold fra U/13 til U/19 som et studiejob.

- Vi er rigtig glade for den udvikling, vi har haft på det mentale område på AaB Akademiet, mens Niels har været inde over. Han er både meget dygtig og vellidt, og så giver det os et løft, at han går igen både på universitet og på akademiet. Det giver en løftestang i forhold til at få den nyeste viden fra universitet og samtidig koble det op på noget praktisk herude, siger akademichef Jacob Larsen. 

- Nu forsøger vi sammen at løfte det endnu højere op, da vi har hentet dygtige studerende fra universitet ind. De skal være med til at have fokus på udviklingen af miljøet på hver enkelt hold og akademiet som helhed, fortsætter Jacob Larsen, mens Niels Rossing supplerer:

- Vi har ikke fokus på individuelle samtaler. I stedet fokuserer vi på hele miljøet og udviklingen af miljøet på hvert enkelt hold. Derfor er det meget trænerne, vi også er sparringspartnere med. For hvis vi kan give trænerne nogle værktøjer på det mentale område - på samme måde, som de har fodboldfaglige værktøjer - så har de noget, de løbende kan udvikle på, siger Niels Rossing. 

Niels Rossing holder oplæg for både spillere og trænere, ligesom han superviserer og sikrer en rød tråd i, hvordan de studerende agerer i forhold til hvert hold, så der ikke kommer forskellige input fra årgang til årgang, men er en sammenhæng i det. 

- Noget af det vi samarbejder med spillerne og trænerne om i øjeblikket, er kommunikationen internt mellem spillerne. Dette tema er blevet udviklet og testet af vores dygtige U/14-mentaltræner Anders Mølholt Jensen, der i øjeblikket skriver speciale om emnet. I det daglige observerer de studerende spillernes kommunikationen til både træning og kamp. Herefter kommer de med input og feedback til trænerne i forhold til, hvordan man kan optimere og påvirke kommunikationen, hvilket i sidste ende kan styrke relationerne mellem spillerne og deraf præstationen på banen, siger Niels Rossing, der nyder at være tilkoblet AaB Akademiet sideløbende med undervisningen på Aalborg Universitet. 

- Jeg elsker at undervise, men jeg vil også gerne se og mærke, hvordan teorierne kan føres ud i praksis i elitemiljøer. I Nordjylland er AaB det sted, der giver den mest ideelle praktiske erfaring. Ikke mindst gennem AaB Akademiet, fordi det er ét stort udviklingsmiljø med masser af potentiale. Sådan et miljø er meget spændende at observere og være en del af, siger Niels Rossing, mens akademichefen følger op:

- I det hele taget gør vi en masse ting i klubben og på AaB Akademiet for hele tiden at optimere miljøet. Dette er endnu et skridt i den rigtige retning, fordi vi lægger et fokus at udvikle på kulturen på akademiet. At vi i den forbindelse kan arbejde tæt sammen med gode folk fra Aalborg Universitet, er kun fedt, for universitet er en kæmpe ressource og stor lokal aktør, og vi kan lige så godt drage nytte af hinanden, så de studerende får praktisk erfaring, samtidig med at vi får den teoretiske viden fra deres studier bragt i spil hos os rent praktisk, siger Jacob Larsen.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Hvem er bedst i et køkken?

12. februar 2024 kl. 15:06 af Rasmus Estrup

De fire duoer Tim Prica og Younes Bakiz, Josip Posavec og Richard Odada, Oliver Ross og Malthe Højholt samt Melker Widell og Rody de Boer skal i denne video forsøge at pege på, hvem der er den bedste kok på holdet. 

Nogle af spillerne bringer sig selv på banen, mens andre på ingen måde vil pege på sig selv. 

Se de forskellige bud i videoen øverst. 

AaB+ udvides med ekstra træningspas i Aalborg KFUM

12. februar 2024 kl. 11:55 af Rasmus Estrup

I fredags åbnede salget af træningstilbuddet AaB+ i både Aalborg KFUM og Skibsby-Højene I.F. for nordjyske U/8-, U/9- og U/10-spillere. Men alle træningstilbuddene i Aalborg KFUM blev straks udsolgt.

Derfor udvides AaB+ i Aalborg KFUM nu med endnu et ugentligt træningspas, så børn, der ikke har nået at få en plads i første omgang, kan sikre sig plads på et nyt hold, der træner fredage mellem kl. 17.45 og 18.45.

I Skibsby-Højene I.F. er der stadig få pladser tilbage på U/9 og U/10-årgangene med træningstid fredage fra kl. 16.30 til 17.30. Også her er U/8-tilbuddet udsolgt. Der tilbydes i denne omgang ikke yderligere hold i Skibsby-Højene I.F.

Ekstra træningstilbud gennem AaB Akademiet
AaB+ er et træningskoncept for nordjyske børn fra U/8 til U/10 uanset niveau. Med AaB+ får de deltagende børn mulighed for at få ekstra træning gennem AaB Akademiet, og træningerne skal ses som et supplement til den faste træning hjemme i egen klub.

I dette forår vil der for første gang være træninger både hos partnerklubberne Aalborg KFUM og Skibsby-Højene I.F., men børn fra samtlige af AaB's nordjyske partnerklubber kan tilmelde sig.

AaB+ har fokus på udvikling af børnenes motoriske og tekniske færdigheder. Træningerne vil have en varighed af 60 minutter og træningsmetoderne tager afsæt i AaB Akademiets syn på børnetræning.

AaB Akademiet inddeler som udgangspunkt træningsgrupperne efter årgange, så U/8-spillerne træner i én gruppe, U/9-spillerne i en anden gruppe og U/10-spillerne i en tredje gruppe. AaB Akademiet forbeholder sig dog retten til at justere træningsgrupperne for bedst muligt at sikre, at alle børn udfordres på et passende niveau og sikres den bedst mulige oplevelse.

Fredagstræninger
Forårets træningsdagene for AaB+ i partnerklubberne Aalborg KFUM og Skibsby-Højene I.F. (SHI) i Hjørring ligger på følgende fredage:

Træningen foregår på følgende fredage: 8. marts (KFUM), 15. marts (KFUM/SHI), 22. marts (KFUM/SHI), 5. april (KFUM/SHI), 12. april (KFUM/SHI), 19. april (KFUM/SHI), 26. april (KFUM/SHI), 3. maj (KFUM/SHI), 17. maj (KFUM/SHI), 24. maj (KFUM/SHI), 31. maj (KFUM/SHI), 7. juni (KFUM/SHI) og 14. juni (SHI).

Prisen for deltagelse i forårssæsonen 2024 er 999 kr. for hele forløbet. 

Der er et begrænset antal pladser, og tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet.

Alle spørgsmål vedrørende AaB+ samt tilmelding bedes rettes til Steen Ammundsen på sa@aab-as.dk.

Tilmelding U/9 (16.30-17.30) - SHI i Hjørring
Tilmelding U/10 (16.30-17.30) - SHI i Hjørring

Tilmelding U/8 (17.45-18.45) - Aalborg KFUM
Tilmelding U/9 (17.45-18.45) - Aalborg KFUM
Tilmelding U/10 (17.45-18.45) - Aalborg KFUM

Tags på denne nyhed

AaB TV: KFUM-Kameratene Oslo-AaB 1-3

12. februar 2024 kl. 07:20 af Rasmus Estrup

Søndag afsluttede vi træningslejren i Estepona med en 3-1-sejr over KFUM-Kameratene Oslo, der netop er rykket op i den norske Eliteserie. 

Nordmændene kom tidligt foran allerede i opgørets tredje minut, men midt i første halvleg udlignede Lars Kramer efter et nordjysk hjørnespark. 

I anden halvleg sendte Tim Prica os foran med 2-1 efter en erobring af Oliver Ross og en assists af Mads Bomholt, og i 78. minut blev et godt AaB-opspil på venstrefløjen omdannet til et selvmål efter et hårdt indlæg af Tim Prica. 

I videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af testkampen ud fra Nordjyskes livestream. 

3-1-sejr i træningslejrens sidste test

11. februar 2024 kl. 14:56 af Rasmus Estrup

Trods en tidlig norsk scoring vandt vi træningslejrens anden og sidste testkamp med 3-1 over KFUM-Kameratene Oslo, der netop er rykket op i Eliteserien. Vores mål blev sat ind af Lars Kramer og Tim Prica samt et norsk selvmål.

Det var ellers det norske mandskab som bragte sig i front i kampens blot tredje minut, da mangelfuldt forsvarsspil i AaB-defensiven førte til en helt fri afslutning fra Siden Hestnes, der udplacerede Rody de Boer ved at sparke bolden højt i målet.

KFUM-Kameratene Oslo var tæt på at udbygge føringen efter fem minutter på et hjørnespark, men en meter fra stregen blev læderet dirigeret over mål af forsvaret.

Vores første afslutning kom i det ottende minut, da Melker Widell ramte sidenettet. Herefter fulgte et par ufarlige langskudsforsøg fra nordmændene.

I 22. minut kunne vi så udligne til 1-1, da Younes Bakiz slog et hjørnespark i udkanten af feltet. Herfra headede Rasmus Thelander bolden på tværs til Lars Kramer, der for anden testkamp i træk blev målscorer, da han sparkede bolden over stregen fra kanten af det lille felt.

En håndfuld minutter senere havde Oslo-mandskabet en afslutning, der gik lige forbi vores fjerneste opstander, hvorefter vi kom til et par forsøg til Jubril Adedeji og siden Richard Odada, men begge afslutninger endte i sidste ende uden for målrammen.

Kort før pausen sparkede nordmændene et giftigt forsøg lige over mål, og dermed lød pausestilligen på 1-1.

I løbet af anden halvleg skiftede vi i alt ti spillere, og KFUM-Kameratene fik de første store muligheder efter pausen, men det endte med en afslutning lige forbi fjerneste stang samt en redning af Rody de Boer.

Efter 62 minutter kunne Tim Prica så bringe os i front, da Oliver Ross’ glidende tackling sikrede en høj bolderobring, der førte til en fri mulighed til vores svenske angriber, der sikkert sparkede kuglen under Oslo-målmanden til 2-1.

Herefter satte vi os fulstændig på kampen, og Rasmus Thelander var to minutter efter scoringen på at øge til 3-1 på et hjørnespark, men fra tæt hold blev forsvarsspillerens forsøg blokeret.

I 74. minut fik Tim Prica en ny mulighed efter godt forarbejde af Daniel Ask, men afslutningen gik over - og samme adresse havde et hovedstød fra Sebastian Otoa efter et nordjysk hjørnespark i 77. minut.

Minuttet senere kom 3-1-scoringen, da Oliver Ross brød flot igennem på venstrekanten og fandt Tim Prica ved baglinjen. 2-1-målskytten slog en hård bold på tværs og ramte Oslo-forsvarsspilleren Amin Nouri, hvorefter kuglen trillede over stregen.

Et par langskud af Jakob Ahlmann og Kasper Davidsen mod slutningen ændrede ikke på slutresultatet på 3-1.

Dermed står vi med tre sejre i de første fire testkampe her i opstarten. I morgen går turen hjem til Aalborg, og på lørdag venter opstartens sidste testkamp mod HamKam Fotball kl. 13.30. Kampen spilles i Aalborg, men det er endnu ikke afgjort, hvilken bane der spilles på.

Forårspremieren i NordicBet Ligaen spilles lørdag 24. Februar kl. 13.00 mod Sønderjyske på Aalborg Portland Park. Køb billetter til kampen her.

Matchfacts - testkamp
KFUM Kameratene Oslo-AaB 1-3 (1-1)
3. min 1-0 Simen Hestnes, 22. min 1-1 Lars Kramer, 63. min 1-2 Tim Prica, 78. min 1-3 Amin Nouri (selvmål)

AaB (4-3-3): Rody de Boer, Kasper Jørgensen (67: André Álvarez Perez), Lars Kramer (59: Sebastian Otoa), Rasmus Thelander (67: Nóel Atli Arnórsson), Diego Caballo (59: Jakob Ahlmann), Malthe Højholt (67: Kasper Davidsen), Richard Odada (46: Mads Bomholt), Melker Widell (46: Daniel Ask), Mathias Jørgensen (59: Emmanuel Toku), Younes Bakiz (46: Tim Prica), Jubril Adedeji (59: Oliver Ross). 

'