7. februar 2024 kl. 12:00 af Rasmus Estrup

Barato er en nordjysk onlinevirksomhed med kontor i Svenstrup, og barato.dk er blandt danskernes foretrukne leverandører, når børn skal forkæles med legetøj og beklædning.

- Hos Barato ser vi frem til at blive en del af AaB-familien. AaB har altid været en stor del af mig, og jeg ser dette samarbejde som en naturlig forlængelse af mit forhold til AaB og engagement i klubben, siger stifter og direktør ved Barato, Mads Sørensen.

- Ud over at være en stor drengedrøm at kunne blive en del af AaB, så skal samarbejdet også give vores dedikerede medarbejdere nogle fede fodboldoplevelser på Aalborg Portland Park, siger Mads Sørensen.

Bronzepartneraftalen mellem AaB og Barato løber indtil videre til 31. december 2025. Du kan se Baratos udvalg af legetøj og børnetøj på www.barato.dk eller Baratos Facebookside.

Sidste testkamp for AaB på plads

6. februar 2024 kl. 15:57 af Brian Andersen

Således gæster HamKam Fotball og den danske cheftræner Jakob Michelsen Aalborg lørdag den 17. februar kl. 13.30 – det specifikke spillested er endnu ikke endeligt fastlagt.

AaB opholder sig i øjeblikket på træningslejr i Spanien, hvor der på søndag kl. 12.00 afvikles turens anden testkamp på La Quinta Football Center, hvor KFUM-Kameratene Oslo, ligeledes fra den bedste norske række, er modstanderen.

Dermed ser AaB’s program for resten af foråret foreløbig således ud:

Træningslejr i Estepona, Spanien – Lørdag 3. februar til mandag 12. februar

Testkamp – Søndag 11. februar kl. 12.00 - KFUM-Kameratene Oslo-AaB (La Quinta Football Center)

Testkamp – Lørdag 17. februar kl. 13.30 – AaB-HamKam Fotball

NordicBet Ligaen, 19. spillerunde – Lørdag 24. februar kl. 13.00 – AaB-Sønderjyske

20. runde – Fredag 1. marts kl. 18.30 – FC Fredericia-AaB

21. runde – Søndag 10. marts kl. 15.00 – AaB-Vendsyssel F.F.

32. runde – 31. maj, 1. eller 2. juni -

De seks bedst placerede klubber i NordicBet Ligaens grundspil går efter 22 spillerunder videre til oprykningsspillet, hvor de to øverste hold efter yderligere ti spillerunder avancerer til 3F Superligaen. De seks nederst placerede klubber i NordicBet Ligaen kæmper om at undgå de to nedrykningspladser til 2. division.

Køb sæsonkort til AaB’s hjemmekampe her.

AaB TV: FC Dallas-AaB 3-1

6. februar 2024 kl. 07:02 af Rasmus Estrup

Mandagens testkamp mod Major League Soccer-klubben FC Dallas endte desværre med et nederlag på 3-1, og dermed det første nederlag i år efter to sejre over henholdsvis FC Midtjylland og Randers FC.

Efter en chancerig åbning på kampen headede Lars Kramer os fortjent i front med 1-0 på et hjørnespark af Younes Bakiz. Resten af første halvleg bød på et par store tilbud til det amerikanske mandskab, samt et godt langskudsforsøg fra Younes Bakiz.

Anden halvleg bød på færre chancer, men til gengæld tre scoringer. Alle til FC Dallas, der udlignede blot to minutter efter pausen ved Dante Sealy.

Den 20-årige amerikaner gjorde det også til 2-1, da han sparkede et frispark rundt om AaB-muren og direkte i nettet midtvejs i anden halvleg.

Fem minutter før tid scorede FC Dallas det endelige mål til 3-1, da Dante Sealy assisterede Logan Farrington.

I videoen øverst kan du se et sammendrag af kampen ud fra Nordjyskes livestream. Desværre er det meste af første halvleg uden lyd, mens chancerne i anden halvleg kommenteres af Simon Ydesen fra Nordjyske.

Nederlag mod FC Dallas i tredje testkamp

5. februar 2024 kl. 19:12 af Rasmus Estrup

Træningslejrens første testkamp endte med et nederlag på 3-1. Efter en god indledning bragte Lars Kramer os ellers foran til pauseføringen 1-0, men i anden halvleg var det Major League Soccer-holdet FC Dallas, der gjorde det bedst og nettede tre gange.

Vi lagde godt fra land med flere gode muligheder i opgørets indledning, og Younes Bakiz sendte første afslutning tæt forbi efter syv minutter.

Tre minutter senere var Daniel Ask tæt på at komme på tavlen, da han fik vippet læderet forbi FC Dallas-målmanden, men tæt under mål kom Dallas-defensiven i vejen, og senere i samme minut headede Jubril Adedeji så et indlæg til bagerste stolpe uden for målrammen.

Samme adresse havde en ny afslutning fra Younes Bakiz i det 12. minut efter en stikning fra Jubril Adedeji.

I 14. minut kunne Lars Kramer så bringe os fortjent i front, da hollænderen steg til vejrs på et hjørnespark fra Younes Bakiz, som Lars Kramer styrede ind ved bagstolpen til 1-0.

Herefter fik amerikanerne deres første mulighed efter et nordjysk boldtab foran eget felt, men vores målscorer smed sig ned i en glidende blokade.

Efter 17 minutter forsøgte Younes Bakiz fra en position nær midtercirklen at overliste Dallas-keeperen, der var gået ud af sit mål, men målmanden nåede tilbage og viftede kuglen over overliggeren.

Fire minutter senere fik FC Dallas så sin anden store chance efter endnu et AaB-boldtab tæt på eget felt. Men to af spillerne på det amerikanske mandskab kom i vejen for hinanden, og Bernard Kamungo sparkede til sidst forbi mål.

Ved pausen skiftede FC Dallas næsten hele holdet, mens vores ene pauseudskiftning var Mathias Jørgensen, som blev erstattet af Tim Prica.

Anden halvleg var noget mere chancefattig, men blot to minutter efter pausen trak FC Dallas’ Dante Sealy ind til kanten af feltet og sparkede bolden fladt i nettet ved modsatte opstander til 1-1.

Tim Prica forsøgte sig kort efter med et langskud, som han sendte lige forbi nærmeste målhjørne efter et forarbejde af Sebastian Otoa.

FC Dallas fik herefter sendt en ny afslutning forbi AaB-målet, inden amerikanerne gjorde det til 2-1, da Dante Sealy sparkede et direkte frispark rundt om AaB-muren og inde langs nærmeste opstander midt i anden halvleg.

Vi formåede ikke for alvor at få skabt chancer efter pausen, og i 86. minut udbyggede Dallas-mandskabet til slutresultatet 3-1, da Sebastian Otoa gled. Det efterlod Dante Sealy i en friløber mod Rody de Boer. Den dobbelte målscorer gav dog bolden videre, da han nåede feltet, og Logan Farrington kunne derfor sætte scoringen i nettet.

Kort før slutfløjt forsøgte indskiftede Jakob Ahlmann sig med et kompetent forsøg, men FC Dallas-målmanden fik hånden på kuglen, og dermed sluttede opstartens tredje test med et 3-1-nederlag.

Næste testkamp på træningslejren i Sparnien spilles på søndag kl. 12.00 mod KFUM-Kameratene Oslo.

Matchfacts – testkamp

FC Dallas-AaB  3-1 (0-1)

14. min 0-1 Lars Kramer, 48. Min 1-1 Dante Sealy, 68. Min 2-1 Dante Sealy, 86. min 3-1 Logan Farrington.

AaB (4-3-3): Rody de Boer, Kasper Jørgensen, Lars Kramer, Rasmus Thelander (69: Jakob Ahlmann), Sebastian Otoa, Malthe Højholt, Daniel Ask (69: Oliver Ross), Melker Widell (80: Kasper Davidsen), Mathias Jørgensen (46: Tim Prica), Younes Bakiz (86: Mads Bomholt), Jubril Adedeji (80: Emmanuel Toku).

Bakiz overtager nummer ti

5. februar 2024 kl. 10:45 af Rasmus Estrup

Efter afskeden med anfører Lucas Andersen i slutningen af sidste uge blev trøje nummer ti ledig, og nummeret overtages nu af Younes Bakiz.

Younes Bakiz har spillet i trøje nummer 23, siden han kom til AaB i august 2022, og han har indtil videre spillet 41 kampe og scoret ni mål for Hele Nordjyllands Hold.

Dagens testkamp mod FC Dallas spilles kl. 16.00 på La Quinta Football Center, der ligger 26 km fra AaB’s lejr i Estepona.

Nordjyske.dk livestreamer opgøret, ligesom der vil være liveopdateringer på AaB’s officielle konto på X - det tidligere Twitter.