AaB+ udvides med ekstra træningspas i Aalborg KFUM

12. februar 2024 kl. 11:55 af Rasmus Estrup

I fredags åbnede salget af træningstilbuddet AaB+ i både Aalborg KFUM og Skibsby-Højene I.F. for nordjyske U/8-, U/9- og U/10-spillere. Men alle træningstilbuddene i Aalborg KFUM blev straks udsolgt.

Derfor udvides AaB+ i Aalborg KFUM nu med endnu et ugentligt træningspas, så børn, der ikke har nået at få en plads i første omgang, kan sikre sig plads på et nyt hold, der træner fredage mellem kl. 17.45 og 18.45.

I Skibsby-Højene I.F. er der stadig få pladser tilbage på U/9 og U/10-årgangene med træningstid fredage fra kl. 16.30 til 17.30. Også her er U/8-tilbuddet udsolgt. Der tilbydes i denne omgang ikke yderligere hold i Skibsby-Højene I.F.

Ekstra træningstilbud gennem AaB Akademiet
AaB+ er et træningskoncept for nordjyske børn fra U/8 til U/10 uanset niveau. Med AaB+ får de deltagende børn mulighed for at få ekstra træning gennem AaB Akademiet, og træningerne skal ses som et supplement til den faste træning hjemme i egen klub.

I dette forår vil der for første gang være træninger både hos partnerklubberne Aalborg KFUM og Skibsby-Højene I.F., men børn fra samtlige af AaB's nordjyske partnerklubber kan tilmelde sig.

AaB+ har fokus på udvikling af børnenes motoriske og tekniske færdigheder. Træningerne vil have en varighed af 60 minutter og træningsmetoderne tager afsæt i AaB Akademiets syn på børnetræning.

AaB Akademiet inddeler som udgangspunkt træningsgrupperne efter årgange, så U/8-spillerne træner i én gruppe, U/9-spillerne i en anden gruppe og U/10-spillerne i en tredje gruppe. AaB Akademiet forbeholder sig dog retten til at justere træningsgrupperne for bedst muligt at sikre, at alle børn udfordres på et passende niveau og sikres den bedst mulige oplevelse.

Fredagstræninger
Forårets træningsdagene for AaB+ i partnerklubberne Aalborg KFUM og Skibsby-Højene I.F. (SHI) i Hjørring ligger på følgende fredage:

Træningen foregår på følgende fredage: 8. marts (KFUM), 15. marts (KFUM/SHI), 22. marts (KFUM/SHI), 5. april (KFUM/SHI), 12. april (KFUM/SHI), 19. april (KFUM/SHI), 26. april (KFUM/SHI), 3. maj (KFUM/SHI), 17. maj (KFUM/SHI), 24. maj (KFUM/SHI), 31. maj (KFUM/SHI), 7. juni (KFUM/SHI) og 14. juni (SHI).

Prisen for deltagelse i forårssæsonen 2024 er 999 kr. for hele forløbet. 

Der er et begrænset antal pladser, og tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet.

Alle spørgsmål vedrørende AaB+ samt tilmelding bedes rettes til Steen Ammundsen på sa@aab-as.dk.

Tilmelding U/9 (16.30-17.30) - SHI i Hjørring
Tilmelding U/10 (16.30-17.30) - SHI i Hjørring

Tilmelding U/8 (17.45-18.45) - Aalborg KFUM
Tilmelding U/9 (17.45-18.45) - Aalborg KFUM
Tilmelding U/10 (17.45-18.45) - Aalborg KFUM

Tags på denne nyhed

AaB TV: KFUM-Kameratene Oslo-AaB 1-3

12. februar 2024 kl. 07:20 af Rasmus Estrup

Søndag afsluttede vi træningslejren i Estepona med en 3-1-sejr over KFUM-Kameratene Oslo, der netop er rykket op i den norske Eliteserie. 

Nordmændene kom tidligt foran allerede i opgørets tredje minut, men midt i første halvleg udlignede Lars Kramer efter et nordjysk hjørnespark. 

I anden halvleg sendte Tim Prica os foran med 2-1 efter en erobring af Oliver Ross og en assists af Mads Bomholt, og i 78. minut blev et godt AaB-opspil på venstrefløjen omdannet til et selvmål efter et hårdt indlæg af Tim Prica. 

I videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af testkampen ud fra Nordjyskes livestream. 

3-1-sejr i træningslejrens sidste test

11. februar 2024 kl. 14:56 af Rasmus Estrup

Trods en tidlig norsk scoring vandt vi træningslejrens anden og sidste testkamp med 3-1 over KFUM-Kameratene Oslo, der netop er rykket op i Eliteserien. Vores mål blev sat ind af Lars Kramer og Tim Prica samt et norsk selvmål.

Det var ellers det norske mandskab som bragte sig i front i kampens blot tredje minut, da mangelfuldt forsvarsspil i AaB-defensiven førte til en helt fri afslutning fra Siden Hestnes, der udplacerede Rody de Boer ved at sparke bolden højt i målet.

KFUM-Kameratene Oslo var tæt på at udbygge føringen efter fem minutter på et hjørnespark, men en meter fra stregen blev læderet dirigeret over mål af forsvaret.

Vores første afslutning kom i det ottende minut, da Melker Widell ramte sidenettet. Herefter fulgte et par ufarlige langskudsforsøg fra nordmændene.

I 22. minut kunne vi så udligne til 1-1, da Younes Bakiz slog et hjørnespark i udkanten af feltet. Herfra headede Rasmus Thelander bolden på tværs til Lars Kramer, der for anden testkamp i træk blev målscorer, da han sparkede bolden over stregen fra kanten af det lille felt.

En håndfuld minutter senere havde Oslo-mandskabet en afslutning, der gik lige forbi vores fjerneste opstander, hvorefter vi kom til et par forsøg til Jubril Adedeji og siden Richard Odada, men begge afslutninger endte i sidste ende uden for målrammen.

Kort før pausen sparkede nordmændene et giftigt forsøg lige over mål, og dermed lød pausestilligen på 1-1.

I løbet af anden halvleg skiftede vi i alt ti spillere, og KFUM-Kameratene fik de første store muligheder efter pausen, men det endte med en afslutning lige forbi fjerneste stang samt en redning af Rody de Boer.

Efter 62 minutter kunne Tim Prica så bringe os i front, da Oliver Ross’ glidende tackling sikrede en høj bolderobring, der førte til en fri mulighed til vores svenske angriber, der sikkert sparkede kuglen under Oslo-målmanden til 2-1.

Herefter satte vi os fulstændig på kampen, og Rasmus Thelander var to minutter efter scoringen på at øge til 3-1 på et hjørnespark, men fra tæt hold blev forsvarsspillerens forsøg blokeret.

I 74. minut fik Tim Prica en ny mulighed efter godt forarbejde af Daniel Ask, men afslutningen gik over - og samme adresse havde et hovedstød fra Sebastian Otoa efter et nordjysk hjørnespark i 77. minut.

Minuttet senere kom 3-1-scoringen, da Oliver Ross brød flot igennem på venstrekanten og fandt Tim Prica ved baglinjen. 2-1-målskytten slog en hård bold på tværs og ramte Oslo-forsvarsspilleren Amin Nouri, hvorefter kuglen trillede over stregen.

Et par langskud af Jakob Ahlmann og Kasper Davidsen mod slutningen ændrede ikke på slutresultatet på 3-1.

Dermed står vi med tre sejre i de første fire testkampe her i opstarten. I morgen går turen hjem til Aalborg, og på lørdag venter opstartens sidste testkamp mod HamKam Fotball kl. 13.30. Kampen spilles i Aalborg, men det er endnu ikke afgjort, hvilken bane der spilles på.

Forårspremieren i NordicBet Ligaen spilles lørdag 24. Februar kl. 13.00 mod Sønderjyske på Aalborg Portland Park. Køb billetter til kampen her.

Matchfacts - testkamp
KFUM Kameratene Oslo-AaB 1-3 (1-1)
3. min 1-0 Simen Hestnes, 22. min 1-1 Lars Kramer, 63. min 1-2 Tim Prica, 78. min 1-3 Amin Nouri (selvmål)

AaB (4-3-3): Rody de Boer, Kasper Jørgensen (67: André Álvarez Perez), Lars Kramer (59: Sebastian Otoa), Rasmus Thelander (67: Nóel Atli Arnórsson), Diego Caballo (59: Jakob Ahlmann), Malthe Højholt (67: Kasper Davidsen), Richard Odada (46: Mads Bomholt), Melker Widell (46: Daniel Ask), Mathias Jørgensen (59: Emmanuel Toku), Younes Bakiz (46: Tim Prica), Jubril Adedeji (59: Oliver Ross). 

Thelander glæder sig over skærpet konkurrence

10. februar 2024 kl. 22:08 af Brian Andersen

Og det er en optimistisk Thelander, der kigger frem mod forårets opgaver:

- For det første vil jeg sige, at vi indtil videre har haft en toptræningslejr med gode faciliteter, og hvor vi har fået det ud af det, vi gerne ville. Vi har fået finpudset tingene, og så er der en masse humør og glæde i truppen, og folk virker virkelig sultne for at komme i gang.

- Vi har fået flere nye ansigter, som hver især tilfører os noget kvalitet, og så må jeg bare sige, at jeg også er imponeret over de unge drenge, som vi har med fra AaB Akademiet. De er, forstå mig ret, ikke bare med som fyld, men byder ind og komplementerer vores trup rigtig fint, og vi står derfor med en samlet trup med både stor bredde og stor kvalitet og med konkurrence på alle pladser, siger Rasmus Thelander.

- Nu ser vi frem til i morgen at spille den sidste kamp hernede, og det er vigtigt, at vi får bygget videre på de ting, vi har arbejdet med i opstarten, og generelt set har jeg en klar fornemmelse af, at vi er på rette vej, og at vi er ved at sætte noget godt sammen både på kort og på lang sigt, lyder det fra Rasmus Thelander.

Søndagens modstander er nyoprykket til den bedste norske række efter i 2023 at være avanceret fra en andenplads efter 17 sejre og syv uafgjorte i 30 opgør i 1. division.

Oslo-klubbens sportschef og tidligere assistenttræner er i øvrigt den tidligere AaB’er Daniel Fredheim Holm, som forlod Aalborg i januar 2011 efter fire scoringer i 17 officielle kampe.

Der er kickoff kl. 12.00, og dysten livestreames på nordjyske.dk, ligesom opdateringer kan følges på AaB’s officielle konto på X.

Davidsen og Bomholt udtaget til U/19-landsholdet

9. februar 2024 kl. 12:58 af Rasmus Estrup

De to midtbanespillere fra AaB Akademiet er en del af U/19-landsholdstruppen på i alt 20 spillere, som fra 19. til 23. februar skal spille to venskabskampe mod Tjekkiet i Pinatar i Spanien.

Både Kasper Davidsen og Mads Bomholt har her i forårsopstarten været en fast del af træningerne med Hele Nordjyllands Hold og fået spilletid i samtlige testkampe i år. Begge spillere fik deres officielle AaB-debut i efteråret, og indtil videre er Mads Bomholt noteret for syv officielle kampe, mens Kasper Davidsen har én optræden bag sig. 

De to venskabskampe mod Tjekkiet spilles 20. februar og 22. februar. Begge kampe spilles på Pinatar Arena kl. 15.00. 

Kasper Davidsen har tidligere optrådt to gange for U/16-landsholdet, mens Mads Bomholt ikke tidligere har spillet reelle ungdomslandskampe, men i stedet haft to U/17 Future-landskampe, der er for spillere, som typisk ikke er kommet i vækstspurt og derfor kan være overmatchet i træning og kampe med spillere i samme årgang. 

Tags på denne nyhed
'