AaB tabte igen klart

23. august 2024 kl. 21:50 af Brian Andersen

Gæsternes sejr blev grundlagt med tre scoringer allerede i første halvleg.

I forhold til dysten for fem dage siden mod Brøndby I.F. havde AaB-cheftræner Menno van Dam valgt en enkelt ændring i startopstillingen, hvor John Iredale erstattede Oliver Ross.

Efterhånden traditionen tro så blev en hjemmekamp mod AGF afviklet i hård blæst, men begge mandskaber fik alligevel indledt livligt med gode momenter fra både hjemme- og udeholdet.

Flere gode offensive tiltag og masser af dueller, men samtidig med et AGF-hold der indledningsvis også virkede en anelse bedre end AaB til at ramme hinanden.

Og på kampens første reelle chance efter 16 minutter viste udeholdet også stor effektivitet, da hurtige Gift Links blev spillet igennem i venstre side, hvorfra et fladt indlæg kun blev delvist clearet af AaB-defensiven, hvorfor Mads Emil Madsen fra 14-15 meter kunne ekspedere returbolden i netmaskerne.

Blot fire minutter senere blev ondt værre for AaB, da Gift Links fra modsatte side og fra en position næsten ude ved sidelinjen lidt for let, men ganske vist hjulpet af vinden, sendte en frisparksbold direkte over i det modsatte målhjørne.

De to lynscoringer rystede ikke unaturligt AaB-mandskabet, der herfra kæmpede for igen at bringe sig ind i opgøret.

Det lykkedes dog aldrig i resten af første halvleg, hvor AGF fortsatte dominansen og syv minutter før pausen øgede til 3-0, da Patrick Mortensen efter et hjørnespark stod umarkeret ved den bageste stolpe og headede læderet i netmaskerne.

I slutminutterne af første halvleg kom AaB dog en smule bedre med, og Sebastian Otoa fik et hovedstødsforsøg blokeret fra tæt hold.

Pausen bød for AaB for noget så usædvanligt som en firedobbelt udskiftning, men det var gæsterne, der i det 51. minut var tæt på endnu en træffer, da Mads Emil Madsen foran et tomt mål var centimeter fra at kunne skubbe Patrick Mortensens tværbold i nettet.

Spillemæssigt blev affæren mere lige i anden halvleg – dog stadig med en fornemmelse af et AGF-hold i kontrol, men midtvejs var det imidlertid uhyre tæt på en AaB-reducering, da Kasper Jørgensens indlæg fra højre ved modsatte stolpe blev firsttimet fladt af Kelvin John, men bolden sneg sig indenom AGF-keeper Jesper Hansen og tog roden af stolpen efter en tur langs mållinjen.

Efterhånden gik dysten i tomgang, men AGF fik alligevel cementeret sejren, da Patrick Mortensen fem minutter før tid scorede fra straffesparkspletten.

Dermed står AaB med seks point i de første seks kampe, inden næste opgave som er udekampen mod Randers FC søndag 1. september.

Matchfacts – 3F Superligaen, 6. spillerunde
AaB-AGF  0-4 (0-3)
16. min 0-1 Mads Emil Madsen, 20. min 0-2 Gift Links, 38. min 0-3 Patrick Mortensen, 85. min 0-4 Patrick Mortensen.
Advarsler AaB: Oumar Diakhité (77), Andres Jasson (83).
Advarsel AGF: Nicolai Poulsen (79).
9.499 tilskuere på Aalborg Portland Park.

AaB (4-3-3: Vincent Müller, Kasper Jørgensen, Lars Kramer (46: Nóel Atli Arnórsson), Oumar Diakhité, Sebastian Otoa, Mylian Jimenez (46: Mathias Ross), Kasper Davidsen (46: Kelvin John), Melker Widell, Andres Jasson (84: Mads Bomholt), John Iredale (46: Nicklas Helenius), Mathias Jørgensen.

AGF (3-5-2): Jesper Hansen, Henrik Dalsgaard, Frederik Tingager, Eric Kahl, Felix Beijmo, Nicolai Poulsen (88: Luka Callø), Mikael Anderson, Mads Emil Madsen (81: Frederik Brandhof), Gift Links (71: Jacob Andersen), Tobias Bech (81: Tobias Bach), Patrick Mortensen (88: Richmond Gyamfi).

Dommer: Jens Maae.

Tags på denne nyhed

AaB-cheftræner ser frem til AGF-kamp

22. august 2024 kl. 15:45 af Brian Andersen

AaB kommer fra et nederlag mod Brøndby I.F., mens de aarhusianske gæster i mandags sejrede sikkert over Vejle Boldklub.

AGF er efter fem spillerunder 3F Superligaens mest målfarlige mandskab, og Menno van Dam forventer også en vanskelig opgave på Aalborg Portland Park.

- AGF er en fysisk stærk modstander, som har fået en imponerende start på sæsonen. De har spillet godt og har kontinuitet og stor kvalitet i deres hold, og jeg ser dem oprigtigt som en bejler til DM-titlen i denne sæson, siger Menno van Dam.

- For vores vedkommende handler det om, at vi i forhold til vores seneste kamp bliver mere modige med bolden og mere modige i duellerne.

- Vi skal som altid ud at angribe kampen og presse vores modstander, og forhåbentlig kan vores fantastiske fans og et fyldt stadion give vores spillere energi og opbakning, så vi sammen kan sikre, at de tre point bliver i Aalborg. Det er i hvert fald vores målsætning, fastslår Menno van Dam.

Flere end 11.500 billetter er ude til opgøret, og i forsalg kan man stadig nå at sikre sig en billet her.

3F Fanzonen åbner allerede kl. 16.30 med DJ og en masse øvrige aktiviteter. Billethusene og adgang til tribunerne på Aalborg Portland Park åbner kl. 17.30.

AaB og Arbejdernes Landsbank donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til alle 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2024 går ubeskåret til Wintherhjælpen, som efter efterårets to første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 42.324 kr.
Via Hele Nordjyllands Håndsrækning er der siden 2015 uddelt flere end 1,9 mio. kr. til gode formål i Region Nordjylland.

Tags på denne nyhed

Siddepladser frigivet på A. Enggaard Tribunen

21. august 2024 kl. 15:00 af Mathias Rosendal

Flere end 11.000 har billet til fredagskampen mod AGF, og nu er der frigivet ca. 350 siddepladser til A. Enggaard Tribunen.

Vi oplever rigtig stor interesse for fredagens jyske klassiker, hvor der er flere end 11.000 som allerede har sikret sig billet.

Både 3F Tribunen og Complea tribunen nærmer sig udsolgt, og derfor er der nu frigivet yderligere siddepladser til fredagskampen.

Som det også var tilfældet til weekendens udsolgt kamp mod Brøndby I.F., så opfordrer vi alle med sæsonkort eller billet til kampen til at komme på Aalborg Portland Park eller give billetten videre til en anden. Vi vil så gerne have fyldt tribunerne op, så vi får skabt den bedst mulige ramme om kampen.  

Udebaneafsnittet på 3F Tribunen er udsolgt, og AaB gør opmærksom på, at det ikke er tilladt at udvise tilhørsforhold til udeholdet på andre sektioner end udebaneafsnittet via påklædning, adfærd eller lignende.

Køb billetter på www.billet.aabsport.dk.

Tags på denne nyhed

Flere end 11.000 har billet til den jyske klassiker

21. august 2024 kl. 11:00 af Mathias Rosendal

Kom i god tid på fredag, for allerede nu har flere end 11.000 billet til fredagskampen mod AGF.

Fredag kl. 19.00 venter et gensyn med den jyske klassiker når AGF gæster Aalborg Portland Park, og flere end 11.000 har allerede sikret sig billet til opgøret. Har du endnu ikke billet, er det derfor med at hoppe ind på www.billet.aabsport.dk snarest for at sikre dig en plads. 

Complea- og 3F tribunen nærmer sig udsolgt
I går blev pladserne med begrænset udsyn på Complea Tribunen frigivet, og Complea tribunen er nu ca. 450 pladser fra at være udsolgt. I AaB's fanafsnit på 3F Tribunen resterer der færre end 150 pladser. 

Udebaneafsnittet på 3F Tribunen er udsolgt, og AaB gør opmærksom på, at det ikke er tilladt at udvise tilhørsforhold til udeholdet på andre sektioner end udebaneafsnittet via påklædning, adfærd eller lignende.

Køb billetter til AGF-kampen på www.billet.aabsport.dk, hvor du også kan gøre som flere end 5.500 andre og blive sæsonkort- eller billetabonnent. 

Tags på denne nyhed

AaB bliver del af nyt unge-initiativ

21. august 2024 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

Det er svært at stå uden for job- og uddannelsesscenen. Ikke at være en del af et fællesskab. Det ved man i AaB, hvor man de seneste syv år har hjulpet unge uden job på vej gennem indsatsen AaB-forløbet. Nu er man klar til at tage næste skridt og blive en del af det nationale initiativ Startblokken.

- Startblokken og AaB-forløbet bygger på de samme grundelementer: Vi skal hjælpe unge med at finde deres egen vej til arbejde eller uddannelse. Som en del af Startblokken får vi mulighed for at dele erfaringer med andre klubber og kommuner i landet, og det skal gerne være med til at sikre, at vi kan hjælpe endnu flere unge – både her i Aalborg, men også i resten af landet, siger formand i AaB af 1885, Claus Fallingborg.

Startblokken skal løse svær samfundsudfordring
Startblokken er et nationalt initiativ, der støtter ledige mellem 18 og 29 år i deres vej mod arbejdsmarkedet eller en uddannelse. Initiativet er forankret i DIF og blev lanceret i februar 2024, hvor Viborg blev Startblokkens første lokation. Siden er kræfter fra København og Lyngby også kommet til – og nu Aalborg.

Initiativet bygger på tværgående samarbejder mellem kommuner, professionelle sportsklubber, breddeidrætsklubber, fonde og erhvervsliv – og trækker på erfaringerne fra andre indsatser i idrættens verden.

Sidste år kom der en klar anbefaling fra Reformkommissionen, der er sat i verden af regeringen for at komme med løsningsforslag på komplekse samfundsproblemer: Civilsamfundet bør være med til at løse udfordringen med landets omkring 40.000 ledige mellem 18 og 29 år – gerne i form af offentligt-private-samarbejder. Den udmelding flugter godt med Startblokkens virke, hvor de tværgående samarbejder er et grundelement.

Trivsel og fællesskab er første step
I sensommeren bliver de første unge en del af Startblokken hos AaB. Her skal de arbejde med mental og fysisk trivsel, finde styrke i fællesskabet med andre unge og udvikle en større tro på sig selv og egne evner med forskellige arbejdsopgaver i klubben.

Aalborg Håndbold og Aalborg Pirates bliver på sigt også en del af den lokale indsats.

Der ansættes to lokale brobyggere, som sikrer forløbene med personlig udvikling og idræt for de unge. Man vil blandt andet sikre, at de unge får succesoplevelser med mindre arbejdsopgaver til kampdage og i den daglige drift af klubberne. Desuden satser man på at kunne tilbyde de unge praktikpladser via klubbernes erhvervsnetværk – og på sigt måske endda et nyt fast job.

Samarbejde på tværs
I Aalborg Kommune er det ikke nyt at samarbejde med de lokale sportsklubber for at gøre en forskel. Det har de gjort før – også med succes i AaB-forløbet. Med Startblokken bliver de en del af noget større, og det er vigtigt:

- Vi har set, at det her samarbejde virker. De unge kommer ud af kommunekontoret, ud i virkeligheden og ind i et betydningsfuldt og forpligtende fællesskab, hvor der er fokus på fremdrift og på at finde en vej i retning af job og uddannelse, siger faglig koordinator Anne Boelt Larsen fra Job og Velfærd i Aalborg Kommune.

Samarbejdet på tværs af fonde, professionelle klubber, breddeidrætsklubber, kommuner, virksomheder og de mange allerede eksisterende indsatser på området er altafgørende for initiativets succes.

- Der er mange gode indsatser lokalt – spredt fint ud over Danmark. Vi vil samle erfaringerne og sikre, at vi lærer af hinanden. Målet er, at vi på sigt kan udvikle en model, der kan rulles ud over hele landet – en model, der kan tilpasses de lokale muligheder og aktører, men som bidrager med et solidt fundament for at hjælpe de unge godt på vej. I DIF kender vi styrken af idrættens fællesskaber, og vi tror på, at de fællesskaber er vejen frem for de unge, siger næstformand Frans Hammer fra DIF.

Den lokale indsats i Aalborg er blevet mulig med støtte fra Spar Nord Fonden, der ser fællesskabet omkring Startblokken som et stærkt aktiv.

- Med Startblokken er der skabt en bevægelse, hvor vi arbejder med sociale udfordringer med udgangspunkt i den lokale sport og det lokale engagement, som klubberne har. Samtidig er vi en del af et større økosystem, hvor flere aktører som kommuner, klubber og fonde deler erfaringer på tværs, og det er et stærkt fundament, siger direktør Bo Uggerhøj fra Spar Nord Fonden.

'