Sejr, nederlag og pointdeling for AaB Akademiet

15. april 2024 kl. 10:09 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Randers Freja FC 5-2

Lørdag løb vores U/19 Ligamandskab ind i et stort nederlag på udebane mod Randers Freja FC.

Efter en god start på kampen og en stor AaB-mulighed efter et kvarters tid bragte det lyseblå hjemmehold sig foran i 24. minut. Herfra gik det stærkt for Randers Freja FC, der hurtigt scorede yderligere to gange. Vores U/19-mandskab fik herefter rettet lidt til og skabt et par muligheder, men lige inden pausen udbyggede hjemmeholdet til en pausestilling på 4-0. 

Udtrykket blev meget bedre efter pausen, og i 71. minut reducerede Nikola Stojanovic til 4-1 på et straffespark, men ti minutter før tid kom Randers Freja FC igen på tavlen.

I tillægstiden fik Bertram Østergaard så pyntet på resultatet, da han reducerede til cifrene 5-2.

- Overordnet fortjente Randers at vinde. De kom frem til flere store chancer end os og var i begge ender af banen skarpere, end vi var. Vi fik ellers en god start og en stor mulighed, som vi burde have udnyttet til at bringe os i front, siger U/19 Ligatræner Peter Løvenkrands. 

- Da vi var bagud med fire mål i pausen, måtte vi reparere yderligere, end vi allerede havde gjort efter 3-0-målet. Anden halvleg blev også meget bedre, og vi kunne have scoret flere gange, men Randers vandt som sagt fortjent kampen, siger U/19 Ligatræneren. 

I U/19 Ligaen ligger vi på 13. pladsen med 13 point efter 19 kampe. Næste ligaopgør spilles på lørdag hjemme mod AGF kl. 13.00.

U/17: Randers Freja FC-AaB 0-3

Bedre gik det for vores U/17 Ligahold, der lørdag også gæstede Randers Freja FC og kunne tage hjem igen med en sejr på 3-0.

Allerede efter to minutter udnyttede Benjamin Pihl Jørgensen en friløber efter oplæg fra Valdemar Rubæk Vestergaard til at bringe gæsterne foran med 1-0. 

Herefter overtog hjemmeholdet taktstokken og kom til flere chancer, som Bertil Grønkjær og forsvaret tog sig godt af. Efter en god start på anden halvleg udbyggede Valdemar Møller til 2-0 i 53. minut efter et flot opspil, og Georg Ejsing scorede også flot til slutresultatet 3-0 efter endnu et velspillet angreb i 58 minut. 

- Det var først og fremmest dejligt at vinde igen. Vi fik en rigtig god start og burde også have været større foran i begyndelsen, men som første halvleg skred frem, tillod vi for mange chancer imod os. Det blev rettet til i pausen, og i anden halvleg var vi defensivt aggressive og fremadrettet uden bold, ligesom vi havde ønsker, og vi holdt Randers fra afslutninger efter pausen, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen. 

- Vores to mål efter pausen var også to virkelig, virkelig flotte mål lige efter drejebogen, og sejren kunne også have været større. Jeg vil også rose vores indhoppere, som kom ind og gjorde en positiv forskel, siger Theis Larsen.

U/17 Ligaholdet ligger efter sejren på sjettepladsen med 31 point efter 17 kampe. Næste kamp venter allerede på onsdag på udebane mod FC Nordsjælland, der indtager tredjepladsen med 33 point.

U/15: Randers Freja FC-AaB 1-1

For U/15 Ligaholdet bød weekendens besøg i Randers på to point efter en remis og dernæst en sejr i straffesparkskonkurrencen.

Efter en jævnbyrdig og målløs første halvleg åbnede Randers Freja FC scoringen tidligt i anden halvleg på en dødbold, men blot en håndfuld minutter senere førte et flot AaB-angreb til en scoring af Saalman Cabdi Hassan.

Trods et Randers-pres i slutminutterne sluttede opgøret 1-1, og dermed skulle pointene fordeles efter en straffesparkskonkurrence.

Her scorede AaB-mandskabet på alle fem spark, mens hjemmeholdet missede et enkelt forsøg, og dermed kunne vores U/15 Ligahold tage hjem med to point.

Vores U/15 Ligahold ligger nu på femtepladsen med 32 point efter 17 kampe og to point op til tredjepladsen. På onsdag tager også U/15 Ligaholdet en tur til Farum for at møde Farum Boldklub, der er FC Nordsjællands U/15 Ligamandskab.

Tags på denne nyhed

Eriksen startede inde mod Sverige

14. april 2024 kl. 14:07 af Rasmus Estrup

Christian Steensgaard Eriksen (nr. 18 på billedet) fra AaB Akademiet spillede i går sin femte U/16 Future-landskamp, da han ved miniturneringen i Belgien startede inde mod Sverige i den tredje og sidste kamp for danskerne. 

Ligesom i første kamp mod Holland var Christian Steensgaard Eriksen igen i går i startopstillingen. Efter 0-0 ved pausen kom svenskerne foran efter 55 minutter, men kort tid efter udlignede danskerne til 1-1 på et straffespark. 

Christian Steensgaard Eriksen blev udskiftet efter 67 minutter, og ved slutfløjt var stillingen fortsat 1-1. Derfor skulle opgøret afgøres i en straffesparkskonkurrence, hvor Sverige trak det længste strå og vandt 4-3.

Dermed måtte U/16 Future-landsholdet tage hjem fra turneringen i Belgien uden sejre. Future-landshold er for spillere, der typisk ikke er kommet i vækstspurt og derfor kan være overmatchet i træning og kampe med spillere i samme årgang. 

AaB TV: Hobro I.K.-AaB 2-1

13. april 2024 kl. 07:13 af Rasmus Estrup

Fredag aftens visit på DS Arena endte med et nederlag på 2-1 mod Hobro I.K. I videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af kampen. 

Gennem første halvleg skabte vi de største chancer, og både Diego Caballo, Melker Widell, Malthe Højholt og Mathias Jørgensen blev sat op til gode afslutningsmuligheder, men målene udeblev, og i modsatte ende havde hjemmeholdet et par forbiere samt et par blokerede skud. 

Anden halvleg var langt hen ad vejen uden store chancer, men i 87. minut førte et længere AaB-pres til et føringsmål af Jubril Adedeji, der samlede op på en ripost fra Mathias Jørgensens afslutning og med sit første AaB-mål gjorde det til 1-0 foran de 1.300 medrejsende AaB-fans i det udsolgte udebaneafsnit. 

Glæden var dog ganske kort for de mange rød-hvide fans, for i tillægstiden udlignede hjemmeholdet til 1-1. En misforståelse i AaB-defensiven førte til en friløber til Hobro I.K. Rody de Boer reddede i første omgang, men returbolden havnede hos Mathias Kristensen som fra distancen sparkede 1-1-scoringen i nettet bag den hollandske AaB-målmand. 

Herefter kom vi frem til et par muligheder, inden Hobro I.K. snuppede sejren med scoringen til 2-1, der kom efter et indlæg, som Frederik Christensen headede i kassen fra tæt hold. 

Trods nederlaget ligger vi fortsat på førstepladsen i NordicBet Ligaen med 55 point, hvilket er tre point flere end Sønderjyske på andenpladsen og 17 flere end FC Fredericia på tredjepladsen. De to klubber mødes på søndag. 

Vores næste kamp spilles søndag 21. april kl. 15.00 mod Kolding I.F. på Aalborg Portland Park. Du kan købe billetter til opgøret på www.billet.aabsport.dk. 

Tags på denne nyhed

Nederlag i tillægstiden mod Hobro I.K.

12. april 2024 kl. 20:44 af Rasmus Estrup

Efter en ujævn præstation og to Hobro-scoringer i tillægstiden tabte vi fredag aften skuffende det nordjyske lokalopgør med 2-1. Jubril Adedeji havde ellers bragt os foran med 1-0 i 87. minut, men med scoringer i tillægstiden af først Mathias Kristensen og siden Frederik Christensen snuppede Hobro I.K. en sejr på 2-1.

Efter ti minutters forsinkelse på grund af kø ved indgangene til det udsolgte udebaneafsnit med 1.300 AaB-fans blev kampen sat i gang, og tre minutter inde i opgøret kom vi frem til den første gode mulighed, da en offensivt placeret Mads Bomholt med en tværbold fandt Diego Caballo, som i udkanten af feltet sparkede langt over mål. 

Efter fem minutter kom Melker Widell så til en afslutning i højresiden, men svenskerens forsøg gik forbi bagstolpen. 

Hjemmeholdets første chance kom i 18. minut i kølvandet på et hjørnespark, da Rody de Boer på et efterfølgende indlæg boksede bolden ud i udkanten af feltet, hvorfra Frederik Dietz bankede kuglen over AaB-målet. Tre minutter senere fik Melker Widell en afslutning blokeret i modsatte ende. 

Herefter fulgte en periode præget af rodet spil mellem felterne - og med mest spil på vores banehalvdel - inden gode kombinationer mellem Diego Caballo og Younes Bakiz satte Malthe Højholt op til en afslutning på kanten af det lille felt i 32. minut. Højholt blev dog hårdt presset i skudmomentet og sendte afslutningen forbi fjerneste opstander.

Kort efter udgik Hobro-målmand Andreas Søndergaard med en skade, og han blev erstattet af Christopher Bobber Møller. I 40. minut fik hjemmeholdet så en afslutning blokeret. 

To minutter senere opstod en ny, stor chance i modsatte ende, da Mads Bomholt slog et præcist indlæg fra venstrekanten ind i pandebrasken på Mathias Jørgensen, der dog fik styret bolden lige over Hobro-målet. 

Over mål gik også et forsøg fra Hobro I.K.'s Mathias Kristensen efter 45 minutter, og da et afrettet skud fra Melker Widell i den anden ende gik lige forbi fjerneste stang, lød pausestillingen på 0-0. 

Ti minutter efter pausen fik Villads Rasmussen halvlegens første chance, men han blev i to omgange afvist af Daniel Ask, og kort efter blev Sebastian Otoa og Jubril Adedeji indskiftet i stedet for Nóel Atli Arnórsson og Mads Bomholt. 

Få minutter efter indskiftningerne tilkæmpede Younes Bakiz sig et hjørnespark, som endte med et hovedstød fra Melker Widell, der gik forbi Hobro-kassen. 

Efter en længere periode uden chanceskabende spil i begge ender forsøgte hjemmeholdets Mathias Kristensen sig med et fejlslagent saksespark, der gik langt forbi, i 77. minut. Kort forinden var Richard Odada blevet indskiftet i stedet for Daniel Ask. 

Fem minutter senere fik en anden indskifter, Jubril Adedeji, en afslutning i Hobro-feltet blokeret efter godt forarbejde af Malthe Højholt. 

I 87. minut kunne Jubril Adedeji så bringe os i front, da han efter et længere angreb sparkede en ripost i kassen til 1-0. 

Føringen var dog kortvarig, for i 91. minut sparkede Mathias Kristensen en returbold fra en ellers flot redning af Rody de Boer i kassen til 1-1. 

Seks minutter inde i tillægstiden afgjorde Hobro I.K. så kampen til deres fordel, da Frederik Christensen fandt vej til netmaskerne med målet til 2-1. 

Trods nederlaget topper vi stadig NordicBet Ligaen med 55 point, hvilket er tre flere end Sønderjyske på andenpladsen og 17 flere end FC Fredericia på tredjepladsen. 

Søndag 21. april kl. 15.00 spiller vi næste NordicBet Ligakamp, når vi møder Kolding I.F. på Aalborg Portland Park. Køb billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk. 

Matchfacts - NordicBet Ligaen, oprykningsspil, 25. spillerunde

Hobro I.K.-AaB 2-1 (0-0)
87. min 0-1 Jubril Adedeji, 90. min 1-1 Mathias Kristensen, 90. min 2-1 Frederik Christensen
Advarsler Hobro I.K.: Oliver Overgaard (79)
Advarsler AaB: Mathias Jørgensen (48), Kasper Jørgensen (90)
4.012 tilskuere på DS Arena

Hobro I.K. (3-5-2): Andreas Søndergaard (36: Christopher Bobber Møller), Emil Søgaard, Marius Jacobsen, Frederik Dietz (88: Jesper Bøge), Oliver Klitten (67: Oliver Overgaard), Frederik Mortensen, Mads Freundlich, Villads Rasmussen (67: Richmond Gyamfi), Lukas Klitten (88: Moubarack Compaoré), Mathias Kristensen, Frederik Christensen. 

AaB (4-2-4): Rody de Boer, Kasper Jørgensen, Rasmus Thelander, Nóel Atli Arnórsson (57: Sebastian Otoa), Diego Caballo (89: Lars Kramer), Daniel Ask (76: Richard Odada), Malthe Højholt, Mathias Jørgensen, Mads Bomholt (57: Jubril Adedeji), Melker Widell (89: Emmanuel Toku), Younes Bakiz.

Dommer: Michael Tykgaard

Tags på denne nyhed
'