Sejr til U/15 - nederlag i U/19- og U/17 Ligaen

4. september 2023 kl. 09:56 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AGF-AaB 2-1
AaB’s U/19 Ligahold gæstede lørdag AGF, og tidligt i opgøret var det hjemmeholdet, der kunne bringe sig foran med 1-0 på en omstilling.

Efter scoringen blev opgøret frem mod pausen mere lige, men blot to minutter inde i anden halvleg udbyggede AGF til 2-0.

Herefter lagde AaB et hårdt pres på AGF-defensiven, hvilket førte flere chancer med sig, og midt i anden halvleg reducerede Mads Mochau til 2-1.

Selvom AaB fortsatte med at presse hjemmeholdet de næste ti minutter, blev afslutningen af kampen mere kaotisk, og hjemmeholdet lykkedes med at holde nordjyderne fra flere scoringer. Dermed endte opgøret med et nederlag på 2-1.

- Vores indledning på både første halvleg og anden halvleg var uacceptabel i forhold til det niveau, vi har, og når det samtidig betød to indkasserede mål, blev det svært for os at vinde kampen, siger U/19 Ligatræner Lars Noer Madsen.

- Undervejs i både første halvleg og anden halvleg fik vi dog vist vores kvalitet med en ro og dygtighed på bolden, men vi mangler stadig at få fundet de helt rette positioner og relationer. Det skal vi fortsætte med at arbejde med på træningsbanen, så vi kan få åbnet pointkontoen snarest, siger Lars Noer Madsen.

U/19 Ligaholdet har fortsat sæsonens første point til gode og spiller igen onsdag 13. september kl. 17.00 på hjemmebane mod Randers Freja FC.

U/17 Ligaen: AGF-AaB 1-0
Også AaB’s U/17 Ligahold løb ind i et nederlag på udebane mod AGF i lørdags.

Det var ellers AaB, der satte sig på spillet og skabte flest chancer. Nordjyderne fik også bolden over målstregen i to tilfælde inden pausen, men begge gange blev scoringerne annulleret for offside.

Efter pausen fortsatte AaB med at være toneangivende, men som kampen skred frem fik hjemmeholdet et par dødboldsmuligheder, hvoraf den ene førte til en 1-0-scoring til AGF.

Mod slutningen kom AaB frem til flere store chancer og endnu en annulleret scoring for offside, men et godkendt mål blev det ikke til. Derfor sluttede det med et nederlag på 1-0 trods en god præstation.

- Spillemæssigt var vi det bedste hold, men fik desværre et par tvivlsomme offsidekendelser imod os. Lagt sammen med et par misbrugte chancer og nogle optræk til muligheder, der skulle have ført til mere, endte det med et nederlag i en kamp, vi burde have vundet, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Defensivt lagde vi lag på vores høje niveau fra seneste kamp, og man bliver helt stolt af at se, hvordan alle arbejder sammen i forsvaret af vores eget felt. Samtidig læste vores spillere også deres pres rigtigt, så vi spillede os rigtigt ud på banen, og kampen igennem havde vi sæsonens højeste pasningsprocent, så alt i alt var der rigtig mange positive takter, siger U/17 Ligatræneren.

AaB står efter tre kampe med seks point, og næste kamp i U/17 Ligaen spilles lørdag 16. september kl. 15.15 på hjemmebane mod FC Nordsjælland.

U/15 Ligaen: AGF-AaB
AaB’s U/15 Ligahold kunne i modsætning til de to ældre årgange tage hjem fra Aarhus med tre point.

AaB-mandskabet lagde godt fra land, og i første halvleg scorede Abdinasir Abdullahi til 1-0 på et returbold fra Saalman Cabdi Hassans afslutning.

Nordjyderne kom også godt ud til anden halvleg, og syv minutter efter pausen blev føringen fordoblet, da Abdinasir Abdullahi fandt Saalman Cabdi Hassan, som lagde bolden over AGF-målmanden til 2-0.

Efter scoringen kom hjemmeholdet bedre med, og det førte også til en reducering til 2-1, inden AaB til sidst forsvarede sejren hjem.

To kampe inde i sæsonen har AaB’s U/15 Ligahold fem point, sæsonens tredje kamp spilles lørdag 16. september kl. 13.00 på hjemmebane mod Farum Boldklub.

AaB TV: AaB-Kolding I.F. 3-1

4. september 2023 kl. 06:46 af Rasmus Estrup

Søndag eftermiddag snuppede AaB sæsonens sjette sejr, da det med tredje triumf i træk blev til en 3-1-sejr over Kolding I.F.

Richard Odada bragte Hele Nordjyllands Hold i front med en resolut halvflugter i første halvleg, og kort efter pausen fordoblede Nicklas Helenius AaB's føring på et straffespark.

Et nyt straffespark få minutter senere omsatte Younes Bakiz til 3-0, men mod slutningen reducerede Kolding I.F.'s Asker Beck flot til 3-1 på en flugter fra kanten af feltet.

Se et fyldigt sammendrag af opgøret i videoen øverst, og køb billet til onsdagens pokalkamp mod Vejlby-Risskov Idrætsklub, VRI, på www.billet.aabsport.dk.

AaB henter tredje sejr i træk

3. september 2023 kl. 16:57 af Rasmus Estrup

AaB tog søndag eftermiddag sæsonens sjette sejr - den tredje i træk - da Kolding I.F. blev besejret med 3-1 på Aalborg Portland Park. Richard Odada bragte AaB på sejrskurs i første halvleg, og tidligt i anden halvleg eksekverede både Nicklas Helenius og Younes Bakiz fra straffesparkspletten til 3-0. Mod slutningen af opgøret reducerede gæsterne til slutresultatet.

I en chancerig indledning tilspillede Kolding I.F. sig efter tre minutter opgørets første chance, da Mikkel Jespersen sparkede over efter et indlæg, og knap to minutter senere fik AaB en stor tredobbelt mulighed.

Nicklas Helenius lagde først bolden af til Malthe Højholt, der trykkede af, men fik sin afslutning blokeret. Returbolden sparkede Nicklas Helenius på kassen, men målmand Christoffer Petersen var på plads med en blokade. Denne endte hos Diego Caballo, der straks sendte et indlæg ind omkring det lille felt. Her var Nicklas Helenius klar med pandebrasken, men inde på stregen kom Mikkel Jespersen i vejen.

Tilskuerne på Aalborg Portland Park kunne dog bryde ud i jubel allerede i ottende minut, da en nedfaldsbold i udkanten af feltet dumpede ned til Richard Odada, der resolut sparkede kuglen i rusen ved modsatte opstander til 1-1.

I løbet af de næste fem minutter forsøgte gæsterne sig med et par langskud, og mens Christian Kudsk sparkede forbi, tog Josip Posavec med en flot redning sig af afslutningen fra Mikkel Jespersen.

Frem mod midten af første halvleg testede Dalton Wilkins fra Kolding I.F. også AaB-målmanden fra en spids vinkel, inden Christian Kudsk sparkede et frispark lige over mål. Efter 27 minutter sparkede også Albert Nørager et langskud afsted. Dette gik forbi nærmeste opstander.

Frem mod pausen satte AaB sig mere og mere på spillet, men Hele Nordjyllands Hold havde svært ved at tilspille sig chancer. Derfor endte første halvleg med en nordjysk 1-0-føring.

Inden for anden halvlegs første minut havde gæsterne både fået en afslutning blokeret og sendt et forsøg forbi AaB-målet, inden AaB slog til i modsatte ende.

I venstresiden fandt Melker Widell Diego Caballo, som slog et perfekt indlæg over Kolding-defensiven og ind til en fri Nicklas Helenius, der blev nedlagt af målmand Christoffer Petersen, så dommer Jacob Rasmussen pegede på pletten. Straffesparket tog Nicklas Helenius sig selv af, og med en afslutning til sin egen venstre side sparkede AaB-angriberen på 2-0-scoringen i kassen.

I 52. minut blev føringen udbygget med endnu en straffesparksscoring. Denne gang slap Melker Widell igennem, og da han nåede ind i feltet, trak han ind foran Jacob Vetter, der ramte svenskeren i ryggen. Udover et straffespark førte forseelsen også til en udvisning af Jacob Vetter, der modtog sin anden advarsel i kampen.

Fra straffesparkspletten var det denne gang Younes Bakiz, som sikkert sparkede bolden over stregen til 3-0.

En time inde i opgøret sparkede Dalton Wilkins en omstillingsmulighed forbi AaB-målet, og tre minutter senere foretog AaB tre udskiftninger, da Lucas Andersen, Oliver Ross og Tim Prica erstattede Younes Bakiz, Kasper Jørgensen og Nicklas Helenius.

En håndfuld minutter senere førte en hælaflevering fra Malthe Højholt til en chance til Tim Prica. Sidstnævntes træk forbi Kolding-målmanden blev dog for langt, og derfor endte det med et fladt indlæg tilbage mod Malthe Højholt, der hårdt presset dirigerede bolden forbi.

Efter 73 minutter foretog cheftræner Oscar Hiljemark sine to sidste udskiftninger, da Mads Bomholt og Jakob Ahlmann kom på banen i stedet for Diego Caballo og Richard Odada, og de to netop indskiftede spillere var kort efter arkitekterne bag opspillet til en stor mulighed for Tim Prica, der dog sendte Jakob Ahlmanns indlæg op på Vesttribunen.

I 79. minut kunne gæsterne så reducere til 3-1, da Asker Beck på fornem vis flugtede et indlæg i kassen fra kanten af feltet.

I slutminutterne kontrollerede AaB sikkert kampen, der blev vundet med 3-1.

Sejren betyder, at AaB stadig er ubesejret og topper NordicBet Ligaen med 20 point efter otte kampe. Andenpladsen indtages af Sønderjyske med 17 point. Netop Sønderjyske er AaB's næste modstander i NordicBet Ligaen, når Hele Nordjyllands Hold fredag 15. september spiller på udebane.

AaB spiller dog sin næste kamp allerede på onsdag mod Vejlby-Risskov Idrætsklub i anden runde af Oddset Pokalen. Kampen spilles på Aalborg Portland Park kl. 18.30, og du kan købe billetter her.

Matchfacts - NordicBet Ligaen, grundspil, 8. spillerunde

AaB-Kolding I.F. 3-1 (1-0)
8. min 1-0 Richard Odada, 48. min 2-0 Nicklas Helenius (str.), 52. min 3-0 Younes Bakiz (str.), 79. min 3-1 Asker Beck
Advarsler AaB: Ingen
Advarsler Kolding I.F.: Jacob Vetter (30), Christian Vestergaard (45), Albert Nørager (90)
Udvisning Kolding I.F.: Jacob Vetter (51)
6.540 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (3-4-3): Josip Posavec, Lars Kramer, Rasmus Thelander, Sebastian Otoa, Kasper Jørgensen (63: Oliver Ross), Richard Odada (74: Mads Bomholt), Malthe Højholt, Diego Caballo (74: Jakob Ahlmann), Younes Bakiz (63: Lucas Andersen), Nicklas Helenius (63: Tim Prica), Melker Widell.

Kolding I.F. (4-4-2): Christoffer Pedersen, Jacob Vetter, Patrick Tjørnelund, Christian Vestergaard, Albert Nørager, Dalton Wilkins (75: Christoffer Palm), Mikkel Jespersen (46: Mike Vestergaard), Christian Kudsk (46: Sebastian Sommer), Asker Beck, Paul Ngongo (79: Isak Tånnander), Thomas Mikkelsen (54: Simon Trier).

Dommer: Jacob Rasmussen

Hiljemark før hjemmekampen mod Kolding I.F.

3. september 2023 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

Kl. 15.00 tager AaB imod Kolding I.F. i sæsonens ottende opgør i NordicBet Ligaen.

AaB er ubesejret inden opgøret og ligger på nuværende tidspunkt på en delt førsteplads, mens Kolding I.F. indtager fjerdepladsen med fire point færre.

Inden dagens duel kan du se dette interview med cheftræner Oscar Hiljemark.

Du kan købe billetter til dagens kamp mod Kolding I.F. på www.billet.aabsport.dk eller i billethusene på Aalborg Portland Park fra kl. 13.30.

For hver tilskuer til alle NordicBet Ligakampe på Aalborg Portland Park donerer AaB og Arbejdernes Landsbank i fællesskab 2 kr. til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2023 går ubeskåret til RAV - Rådgivnings- og Aktivitetstilbud Vendsyssel. Efter sæsonens fire første hjemmekampe er RAV allerede sikret en donation på 59.056 kr.