Point i U/19 Ligaen

14. september 2023 kl. 09:44 af Rasmus Estrup

I onsdagens hjemmekamp på Hornevej mod Randers Freja FC kom AaB’s U/19 Ligamandskab bedst fra start med et føringsmål efter 20 minutter. Nikolai Veilbæk Andersen bragte nordjyderne i front, da Mads Mochau opsnappede en randrusiansk fejlaflevering og sendte bolden videre til Nikolai Veilbæk Andersen, som fandt vej til netmaskerne.

Blot fire minutter efter udlignede Randers Freja FC til 1-1, og inden pausen blev AaB ramt af en udvisning til Noel Atli Arnorsson, der fik direkte rødt.

Efter pausen fightede AaB’s ti spillere for at holde gæsterne fra store chancer, og det lykkedes med en stærk forsvarspræstation. Randers Freja FC fik godt nok bolden i nettet en enkelt gang, men der blev vinket for offside. I modsatte ende tilspillede AaB sig et par store chancer, men de var uden gevinst, og dermed endte kampen 1-1.

Alle uafgjorte kampe i U/19 Ligaen, U/17 Ligaen og U/15 Ligaen skal afgøres efter en straffesparkskonkurrence, hvor vinderen tager to point, mens taberen får et enkelt. Og her måtte AaB nøjes med et point efter to misbrugte forsøg.

- Mens vi spillede 11 mod 11 var det en jævnbyrdig kamp, hvor jeg synes, at vi var bedst på bolden, og man kunne i flere sekvenser se vores spillemæssige kvalitet. De sidste 55 minutter fik vi rig mulighed for at træne forsvaret af vores eget felt, som vi efter de første kampe har haft brug for at dygtiggøre. Det gjorde vi rigtig stærkt, og vi holdt reelt Randers fra scoringsmuligheder, siger U/19 Ligatræner Lars Noer Madsen. 

- Samtidig skabte vi i undertal to store muligheder for at afgøre kampen. Så selvom det på papiret kun blev til et point, fik vi den positive oplevelse, som vi har hungret efter, og vi fik vist, at vi er blevet dygtigere i forsvarsspillet, samtidig med at vi på bolden var modige til at lede efter de rigtige gennembrudsmuligheder, selvom vi var i undertal, siger Lars Noer Madsen. 

AaB’s næste kamp i U/19 Ligaen spilles først 7. oktober på udebane mod Sønderjyske. 

Tags på denne nyhed

AaB spiller i klubdragten i Haderslev

13. september 2023 kl. 20:38 af Rasmus Estrup

Fredag kl. 19.00 spiller AaB på udebane mod Sønderjyske i niende runde af NordicBet Ligaen, og når AaB træder ind på Sydbank Park i Haderslev er det iført den rød-hvide klubdragt fra Macron. 

Hver gang det er muligt, spiller AaB i klubdragten, som i denne sæson er en hyldest til fan- og stadionsangen “Som Ramt af Lynet”. Derfor tager klubdragtens rød-hvide striber i denne sæson form af lyn, som reference til sangen, der synges før hver hjemmekamp på Aalborg Portland Park. 

Klubtrøjen er skabt i et tæt samarbejde mellem AaB og Macron, og dragterne er både designet og produceret ved Macrons hovedkontor i Bologna.

Alle AaB's spillersæt er skabt i det miljøvenlige, lette og åndbare Eco-Softlock-materiale, der er produceret af 100% genanvendt plastic. Eco-Softlock er certificeret af Global Recycled Standard, den vigtigste internationale standard for bæredygtig produktion af tøj og tekstiler.

Køb AaB’s klubdragt på www.aabshoppen.dk.

Se her, hvordan du kan støtte AaB i Haderslev fredag, og har du ikke mulighed for at følge kampen på Sydbank park, kan opgøret ses på Viaplay. 

Tags på denne nyhed

Mekoprint bliver første guldpartner for AaB Akademiet

13. september 2023 kl. 14:45 af Rasmus Estrup

Mekoprint er en meget værdibaseret industrikoncern med flere end 750 medarbejdere, og den højteknologiske produktionsvirksomhed, der har hovedsæde i Støvring, har nu indgået et toårigt guldpartnerskab med AaB Akademiet.  

- I Mekoprint vil vi gerne bakke op om AaB Akademiet, som går forrest i forhold til at lave inspirerende og langsigtet talentudvikling i samarbejde med mange klubber i Nordjylland. Og netop udvikling af unges talenter er også i fokus hos Mekoprint. Vores mål er at være de bedste til at udvikle unge mennesker og forberede dem mest muligt til spændende og krævende karrierer inden for højteknologisk udvikling og produktion, siger direktør Anders Kold, der er barnebarn af Erland Kold, som stiftede Mekoprint efter opkøbet af Aalborg Kliché- og Metalskiltefabrik i 1954. 

Som guldpartner i AaB Akademiet vil Mekoprint blandt andet få LED-eksponering på Aalborg Portland Park, videoeksponering, et kampsponsorat for AaB Akademiets ældste mandskaber samt billet-, hospitality- og arrangementsmuligheder i AaB-regi.

Tags på denne nyhed

Odada og Grønkjær i landsholdsaktion

13. september 2023 kl. 07:27 af Rasmus Estrup

Richard Odada var tirsdag i aktion for hjemlandet Kenya, der mødte Sydsudan i en venskabskamp i Kenya.

AaB's kenyanske midtbanespiller fik samtlige minutter i kampen, der endte med en sejr til gæsterne, som scorede sejrsmålet til 1-0 i kampens andet minut.

Tirsdagens optræden var Richard Odadas syvende A-landskamp for Kenya.

Grønkjær med i dansk U/17-sejr
AaB Akademiets målmand Bertil Grønkjær spillede anden halvleg i U/17-landsholdets 2-1-sejr over Israel i går.

Mens Bertil Grønkjær så til fra bænken i første halvleg, kom danskerne i front i den sidste kamp ved minituneringen i Belgien, og til begyndelsen af anden halvleg overtog AaB-målmanden pladsen i det danske mål.

Efterfølgende blev det 2-0 til Danmark, inden Israel reducerede på et hovedstød til slutresultatet 2-1.

Bertil Grønkjær, der sad over i U/17-landsholdets kamp mod Tyskland i lørdags, er i alt noteret for ni ungdomslandskampe for Danmark.

AaB møder FC Fredericia i Oddset Pokalen

12. september 2023 kl. 20:56 af Brian Andersen

Klubberne mødtes ligeledes 6. august, hvor AaB i opgøret i NordicBet Ligaen sejrede 4-0.

Siden mødet på Aalborg Portland Park er FC Fredericia ligesom AaB ubesejret.

Den samlede lodtrækning for Oddset Pokalens sekstendedelsfinaler blev som følger:

AaB-FC Fredericia
B.93-Randers FC
Esbjerg fB-Viborg F.F.
FA 2000-AB
HB Køge-Lyngby Boldklub
HIK-Brøndby I.F.
Hobro I.K.-OB
IF Lyseng-FC København
Kolding I.F.-FC Nordsjælland
Nykøbing FC-AGF
Næstved Boldklub-FC Midtjylland
Thisted FC-Silkeborg I.F.
TST Fodbold-Vejle Boldklub
Vanløse I.F.-Ishøj I.F.
Viby I.F.-Hvidovre I.F.
Aarhus Fremad-FC Helsingør

Kampene spilles som udgangspunkt i perioden 26. – 28. september.

Tags på denne nyhed
'