Femte sejr i træk i U/17 Ligaen

23. oktober 2023 kl. 09:56 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Lyngby Boldklub-AaB 2-1

AaB’s U/19 Ligahold tabte lørdag 2-1 på udebane til Lyngby Boldklub.

Nordjyderne lagde ellers rigtig godt ud med et højt pres på hjemmeholdet, og i det 12. minut kom AaB også foran på en dødbold, da Jacob Buus headede Mads Bomholts oplæg i kassen.

Som første halvleg skred frem, kom AaB længere og længere tilbage på banen, men gæsterne var stadig i fin kontrol, indtil lige inden pausen hvor Lyngby Boldklub udlignede til 1-1 på et straffespark.

I anden halvleg leverede AaB-mandskabet i flere sekvenser godt spil, men mulighederne blev ikke udnyttet, og i stedet scorede hjemmeholdet til slutresultatet 2-1 i 81. minut.

AaB’s U/19 Ligahold har endnu til gode at vinde i denne sæson og spiller igen allerede på onsdag på udebane mod FC Nordsjælland.

U/17 Ligaen: Lyngby Boldklub-AaB 1-3

I U/17 Ligaen lykkedes det til gengæld AaB at snuppe alle tre point for femte kamp i træk.

Efter en god indledning førte et velspillet angreb til et nordjysk føringsmål midt i første halvleg, da Emil Nymann sparkede nordjyderne i front efter et oplæg af Bertram Skovgaard.

AaB fortsatte med at skabe chancer og ramte også træværket, inden hjemmeholdet efter 38 minutter udlignede til 1-1 på en dødbold.

Fra anden halvlegs start satte AaB sig igen på spillet, og et kvarter efter pausen bragte Bertram Skovgaard AaB på 2-1 efter flot forarbejde af Valdemar Rubæk Vestergaard.

Ti minutter før tid lukkede AaB kampen, da Georg Ejsing assisterede Victor Fjeldgaard, som satte 3-1-scoringen i nettet ved fjerneste stolpe.

Sejren betyder, at AaB’s U/17 Ligahold indtager fjerdepladsen med 21 point efter otte kampe.

Næste kamp spilles på Hornevej på lørdag kl. 15.15 mod OB, der ligger på førstepladsen med 23 point efter otte kampe.

U/15 Ligaen: Lyngby Boldklub-AaB 2-1

Trods en perfekt start lykkedes det ikke AaB’s U/15 Ligahold at tage point med fra weekendens besøg i Lyngby.

AaB kom ellers foran efter 33 sekunder, da Abdinasir Abdullahi erobrede en tilbagelægning og sparkede bolden i nettet til 1-0, men senere i første halvleg udlignede hjemmeholdet til pausestillingen 1-1.

Lyngby Boldklub kom bedst ud til anden halvleg, og det udmøntede sig også i en friløber og scoring til 2-1.

Efter scoringen overtog AaB kontrollen over spillet og fik også bolden i mål, men scoringen blev annulleret for offside, og dermed endte opgøret med et nederlag på 2-1.

AaB indtager nu fjerdepladsen i U/15 Ligaen med 15 point efter otte kampe, og næste opgave venter på lørdag kl. 13.00, hvor topholdet OB gæster Hornevej.

AaB TV: AaB-B.93 2-1

23. oktober 2023 kl. 06:36 af Rasmus Estrup

AaB vandt i går 2-1 på Aalborg Portland Park over B.93. I videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af kampen.

Melker Widell bragte med et langskudsmål efter oplæg af Malthe Højholt AaB på 1-0 i 29. minut, men i 71. minut udlignede gæsternes Tammer Bany til 1-1.

Nicklas Helenius blev matchvinder fem minutter før tid, da han sparkede et straffespark, der blev begået mod ham selv, sikkert i nettet til slutresultatet 2-1.

Sejren betyder, at AaB efter 13 ubesejrede kampe i NordicBet Ligaen står med 33 point, hvilket giver en førsteplads. Andenpladsen indtages af Sønderjyske med 30 point, mens FC Fredericia ligger på tredjepladsen med 24 point.

AaB's næste kamp spilles på udebane mod Kolding I.F. på lørdag, mens næste hjemmekamp venter søndag 5. november kl. 15.00 mod FC Helsingør. Køb billetter til det opgør her.

Regnvåd 2-1-sejr over B.93

22. oktober 2023 kl. 16:57 af Rasmus Estrup

Med et føringsmål af Melker Widell i første halvleg og en sen straffesparksscoring til 2-1 af Nicklas Helenius vandt AaB søndagsduellen på Aalborg Portland Park over B.93. Dermed er AaB fortsat både ubesejret og på førstepladsen i NordicBet Ligaen.

Efter en hyldest af 100 kamps jubilar Malthe Højholt og Kristoffer Pallesen, der for nylig lagde støvlerne på hylden, var det B.93, der tilspillede sig opgørets første mulighed. Josip Posavec reddede dog flot den farlige, flade afslutning fra Tammer Bany, der sigtede mod bagerste stolpe.

AaB's første store chance kom efter 16 minutter, da et afrettet indlæg fra Diego Caballo fandt vej til kanten af det lille felt, hvor Oliver Ross steg til vejrs og headede kuglen ned i jorden på vej mod mål, men inde på stregen viftede Michael Falkesgaard læderet over til et hjørne.

Også Younes Bakiz kom til en hovedstødschance, men denne blev headet forbi, og 25 minutter inde i opgøret fik AaB's nummer 23 så en afslutning blokeret ud til et hjørnespark. Dette blev slået ind i panden på Lars Kramer, der ikke fandt vej til målet.

I kampens 29. minut faldt AaB's føringsmål, da jubilar Malthe Højholt lagde bolden til rette for Melker Widell et par meter uden for feltet, hvorfra svenskeren hamrede kuglen i nettet ved fjerneste opstander til 1-0.

Melker Widell var ti minutter før pausen tæt på også at gøre sig selv til assistmager med et giftigt indlæg, men Oliver Ross og Kasper Jørgensen kunne lige akkurat ikke nå frem til tværbolden.

En håndfuld minutter senere drev gæsternes Jeppe Erenbjerg bolden frem til kanten af feltet, inden han tvang Josip Posavec ud i en stærk redning.

Et flot samarbejde mellem Melker Widell og Younes Bakiz fik kort inden pausefløjtet sat den svenske målscorer op til en afslutning, der kiksede, og dermed gik AaB til pausen foran 1-0.

Fra anden halvlegs begyndelse overtog Pedro Ferreira Richard Odadas plads på AaB's midtbane, og ni minutter inde i anden halvleg var Diego Caballo tæt på at udbygge AaB's føring, da en flad tværbold endte hos den venstre wingback, som med højrepoten sparkede bolden på bagstolpen.

Et par minutter senere sparkede Malthe Højhot et kompetent langskud på mål, men B.93-målmanden kom i vejen med en parering, og efter en time blev Lucas Andersen så indskiftet i stedet for Melker Widell.

Gæsternes første forsøg efter pausen kom efter 62 minutter som følge af et nordjysk boldtab på egen halvdel, men afslutningen fra Tanner Bany sad lige på AaB's kroatiske keeper.

Midt i anden halvleg foretog cheftræner Oscar Hiljemark to nye indskiftninger, da Emmanuel Toku og Nicklas Helenius kom på banen i stedet for Oliver Ross og Younes Bakiz.

20 minutter før tid kunne gæsterne så udligne, da en omstilling førte til en flad tværbold, der sad lige i fødderne på en fri Tammer Bany, som nær straffesparkspletten sikkert sparkede bolden i nettet til 1-1.

I 82. minut fik gæsterne en stor mulighed for at bringe sig i front, da indskiftede Antonio Bustamante fik bolden på kanten af det lille felt, men Lars Kramer fik kastet sig stærkt i vejen for afslutningen.

Fem minutter før tid førte en stikning fra Malthe Højholt til Nicklas Helenius til et nordjysk straffespark, da Nicklas Helenius blev nedlagt. Fra pletten sparkede AaB's nummer ni selv sikkert bolden i nettet til 2-1.

Efter scoringen blev Jakob Ahlmann indskiftet i Diego Caballos sted.

I tillægstiden fik Kasper Jørgensen en stor mulighed, der blev blokeret, inden B.93 flugtede et forsøg over mål.

Dermed vandt AaB 2-1, hvilket sender AaB op på førstepladsen i NordicBet Ligaen med 33 point. Andenpladsen sidder Sønderjyske på med 30 point, mens FC Fredericia er treer med 24 point.

AaB spiller næste kamp i NordicBet Ligaen på lørdag kl. 13.00 på udebane mod Kolding I.F. Næste hjemmekamp spilles søndag 5. november kl. 15.00 mod FC Helsingør. Køb billetter til det opgør på www.billet.aabsport.dk.

Matchfacts - NordicBet Ligaen, grundspil, 13. spillerunde

AaB-B.93 2-1 (1-0)
29. min 1-0 Melker Widell, 71. min 1-1 Tammer Bany, 85. min 2-1 Nicklas Helenius (str.)
Advarsler AaB: Younes Bakiz (18), Sebastian Otoa (42), Jakob Ahlmann (87), Josip Posavec (90)
Advarsler B.93: Niels Morberg (21), Emmanuel Ogude (83), Jacob Egeris (84)
7.769 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (3-4-3): Josip Posavec, Lars Kamer, Rasmus Thelander, Sebastian Otoa, Kasper Jørgensen, Malthe Højholt, Richard Odada (46: Pedro Ferreira), Diego Caballo (87: Jakob Ahlmann), Younes Bakiz (68: Emmanuel Toku), Oliver Ross (68: Nicklas Helenius), Melker Widell (61: Lucas Andersen).

B.93 (4-3-3): Michael Falkesgaard, Emil Møller (88: Sebastian Kroner), Jacob Egeris, Abdullah Iqbal, Daniel Thøgersen, Andreas Heimer (90: Jonathan Mathys), Nicolaj Thomsen, Niels Morberg (88: Sebastian Clemmensen), Jeppe Erenbjerg, Tammer Bany (79: Antonio Bustamante), Ahmed Daghim (79: Emmanuel Ogude).

Dommer: Jacob Rasmussen

Hiljemark og Kramer før B.93-opgør

22. oktober 2023 kl. 09:09 af Rasmus Estrup

Kl. 15.00 tager AaB imod B.93 på Aalborg Portland Park, og du kan gøre som flere end 11.000 andre AaB-fans og købe billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk.

Inden dagens kamp ligger AaB på en delt førsteplads med 30 point, mens B.93 indtager tiendepladsen med 11 point.

I dette interview sætter Lars Kramer og cheftræner Oscar Hiljemark ord på forventningerne til dagens kamp.

Fanzonen åbner allerede kl. 12.30, og en time senere åbner billethusene og indgangene til Aalborg Portland Park. Du kan i forsalg købe billet på www.billet.aabsport.dk.

For hver tilskuer til AaB’s hjemmekampe i NordicBet Ligaen i dette efterår donerer AaB og Arbejdernes Landsbank i fællesskab 2 kr. til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2023 går ubeskåret til RAV - Rådgivnings- og Aktivitetstilbud Vendsyssel. Efter sæsonens seks første hjemmekampe er RAV allerede sikret en donation på 89.094 kr.