Pointdeling i U/19 Ligaen og U/17 Ligaen

6. november 2023 kl. 11:28 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AC Horsens-AaB 4-4
Med et flot comeback fik AaB sikret sig et point fra weekendens udekamp mod AC Horsens.

Selvom AaB lagde bedst fra land spillemæssigt, så kom AC Horsens foran med 1-0 efter et kvarter, og i løbet af de næste ti minutter scorede hjemmeholdet yderligere to gange. Dermed stod der 3-0 til AC Horsens efter 26 minutter.

Herefter overtog AaB igen spillet, og ti minutter før pausen reducerede Kasper Davidsen til 3-1 på et flot langskud.

Efter pausen var AaB stadig mest spilstyrende, og det førte til endnu en reducering. Denne gang ved Oscar Meedom, som headede bolden i nettet til 3-2.

Minuttet senere udbyggede AC Horsens på ny til 4-2, men fem minutter før tid sparkede Nikola Stojanovic læderet op i målhjørnet til 4-3, og minuttet senere var Nikola Stojanovic igen på pletten med den udlignende scoring til slutresultatet 4-4.

Alle uafgjort kampe i U/19 Ligaen, U/17 Ligaen og U/15 Ligaen skal afsluttes med en straffesparkskonkurrence. Her vandt AC Horsens, og dermed tog hjemmeholdet to point med fra kampen, mens AaB kunne tage hjem med et point.

Dermed står AaB efter ofte kampe med tre point i U/19 Ligaen. Næste U/19 Ligakamp spilles på Hornevej på lørdag kl. 14.00 mod FC København.

U/17 Ligaen: AC Horsens-AaB 1-1
Også U/17 Ligaholdet tog hjem fra Horsens med et enkelt point.

Efter en fin spillemæssig indledning begyndte AaB at lave flere uprovokerede fejl, og efter 26 minutter kom AC Horsens foran med 1-0 på et kantfrispark.

Efter pausen fik AaB trykket hjemmeholdet tilbage, men den udlignende scoring faldt først ti minutter før tid, da Johan Hvistendahl satte 1-1-scoringen i kassen.

1-1 blev slutresultatet, og derfor skulle kampen afsluttes med en straffesparkskonkurrence. Også her trak AC Horsens det længste strå og dermed to point, mens AaB måtte nøjes med et enkelt.

AaB’s U/17 Ligahold spiller sin næste kamp på Hornevej 15. november kl. 14.00 mod Esbjerg fB. Inden da ligger AaB på fjerdepladsen med 22 point efter ti kampe.

U/15 Ligaen: AC Horsens-AaB 2-3
Der var fuld gevinst for AaB’s U/15 Ligahold, der med et stærkt comeback fik vendt 2-0 til 2-3 på udebane mod AC Horsens i weekenden.

Hjemmeholdet pressede nordjyderne fra start og kom foran efter 27 minutter. Fire minutter senere fulgte AC Horsens op med målet til 2-0.

Herefter gik der blot to minutter, før Matti Flamsholt Andreasen reducerede til pausenstillingen 2-1.

Efter pausen fik AaB presset hjemmeholdet, og det udmøntede sig i en straffesparksudligning af Amar Hadzajlija til 2-2.

I tillægstiden fuldendte AaB sit comeback, da Saalman Cabdi Hassan satte den sejrsgivende 3-2-scoring i nettet.

Med sejren ligger AaB på tredjepladsen i U/15 Ligaen med 21 point efter ti kampe. Næste kamp i U/15 Ligaen spilles på lørdag kl. 13.00 på hjemmebane mod FC København.

Billetsalget er i gang til AaB-Hobro I.K.

6. november 2023 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

Årets sidste hjemmekamp på Aalborg Portland Park spilles søndag 26. november kl. 15.00 mod Hobro I.K., og billetsalget til kampen er nu i gang på www.billet.aabsport.dk.

Siden lørdag morgen har AaB's billetabonnenter haft førsteret på billetter til kampen, men nu er billetsalget altså åbent for alle.

For hver tilskuer til alle NordicBet Ligakampe på Aalborg Portland Park donerer AaB og Arbejdernes Landsbank i fællesskab 2 kr. til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2023 går ubeskåret til RAV – Rådgivnings- og Aktivitetstilbud Vendsyssel. Efter de første otte hjemmekampe i dette efterår er RAV allerede er sikret en donation på 117.166 kr. Køb billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk.

AaB TV: AaB-FC Helsingør 2-2

6. november 2023 kl. 06:22 af Rasmus Estrup

I går spillede AaB 2-2 på Aalborg Portland Park mod FC Helsingør i 15. spillerunde af NordicBet Ligaen.

Efter et par muligheder til blandt andre Sebastian Otoa i indledningen scorede gæsterne til 1-0 på deres første mulighed i kampen, da Mathias Christensen undgik to glidende tacklinger og sparkede bolden i nettet via en AaB-afretning i 36. minut.

En håndfuld minutter senere udlignede Kasper Jørgensen køligt til 1-1, da han tog et stærkt træk ind i feltet og listede læderet forbi den fremadstormende målmand fra FC Helsingør.

Seks minutter efter pausen bragte Tim Prica så AaB på 2-1, da han efter en forrygende oplæg af Younes Bakiz vippede bolden forbi Frederik Ibsen i gæsternes mål.

I 72. minut udlignede Jakob Johansson direkte på frispark til 2-2. Da Nicklas Helenius' flotte afslutning i tillægstiden ramte stolpen blev 2-2 også kampens slutresultatet.

Se alle opgørets muligheder i sammendraget øverst.

AaB topper fortsat NordicBet Ligaen med 37 point efter 15 spillerunder, og næste kamp spilles søndag på udebane mod Næstved Boldklub. Næste hjemmekamp spilles mod Hobro I.K. søndag 26. november, og billetsalget til det opgør starter i dag kl. 9.00 på www.billet.aabsport.dk.

AaB i remis mod FC Helsingør

5. november 2023 kl. 17:01 af Rasmus Estrup

AaB spillede søndag 2-2 mod FC Helsingør på Aalborg Portland Park. Gæsterne kom foran på deres første chance, inden Kasper Jørgensen udlignede lige før pausen. Tim Prica bragte AaB i front tidligt i anden halvleg, men gæsterne udlignede direkte på frispark i 72. minut. Resultatet betyder, at AaB fortsat er ubesejret efter 15 kampe i NordicBet Ligaen, som AaB fører med 37 point.

I forlængelse af et hjørnespark efter et par minutter fik Sebastian Otoa kampens første chance, da Oliver Ross sendte et indlæg ind til kanten af det lille felt, hvorfra den unge forsvarsspiller headede over Frederik Ibsens mål.

Selvom AaB efterfølgende var meget på kuglen, udmøntede det sig ikke i muligheder, før et indlæg fra Kasper Jørgensen fortsatte over til Diego Caballo, som fra kanten af feltet bankede læderet lige forbi målhjørnet efter 25 minutter.

Mens gæsterne fortsat ikke havde vist sig truende i nærheden af AaB-feltet, fik Sebastian Otoa i 35. minut sin anden gode mulighed. Igen kom chancen efter et indlæg fra Oliver Ross. Denne gang blev Sebastian Otoa nær bagstolpen forstyrret i afslutningsøjeblikket, og læderet gik ud til et målspark.

Minuttet senere slog FC Helsingør pludselig til på deres første chance. Mathias Christensen førte bolden frem til AaB-feltet, hvorefter han undgik to glidende tacklinger og sparkede bolde i nettet til en udeholdsføring på 1-0.

Kort efter var AaB tæt på at svare igen, da Tim Prica sendte den hidtil bedste AaB-afslutning mod mål, men i FC Helsingør-målet hev Frederik Ibsen en stærk redning frem på skuddet mod fjerneste opstander.

Tre minutter før pausen kunne AaB så bringe balance på måltavlen. En indlægsbold fra Pedro Ferreira blev snittet videre til Kasper Jørgensen, som midt for mål trak ind i feltet, og ved straffesparkspletten vippede han sikkert bolden over gæsternes keeper til pausestillingen 1-1.

Syv minutter inde i anden halvleg gjorde Tim Prica Kasper Jørgensen kunsten efter. Et godt AaB-opspil centralt i banen førte til en vidunderlig chipbold ind i feltet fra Younes Bakiz. Tim Prica løb fra bagkæden og lobbede lige så elegant læderet i nettet til 2-1.

Ti minutter senere forsøgte Younes Bakiz sig med et langskud, der blev blokeret ud til et hjørne, og i modsatte ende havde et forsøg fra Mathias Christensen samme udfald.

I 70. minut foretog cheftræner Oscar Hiljemark sine to første udskiftninger, da Pedro Ferreira og målscorer Tim Prica blev erstattet af Richard Odada og Nicklas Helenius.

FC Helsingør slog to minutter senere til med en udligning, da indskiftede Jakob Johansson på fornem vis sparkede et frispark lige uden for AaB-feltet over muren i kassen til 2-2.

Efter 79 minutter headede Nicklas Helenius et AaB-hjørnespark over mål, og kort efter fulgt en indskiftning af Emmanuel Toku i stedet for Oliver Ross.

Fem minutter før uret rundede 90 minutter blev Younes Bakiz erstattet af Lucas Andersen, og sidstnævnte brugte ikke mange minutter, før han forsøgte sig, da han på en returbold fra Richard Odadas langskud sendte et nyt langskud over mål.

I tillægstiden sparkede Mathias Christensen også et langskud over for gæsterne, og straks efter var Nicklas Helenius meget tæt på at sende AaB på 3-2, men angriberens afslutning fra kanten af feltet ramte stolpen og sprang ud til Richard Odada, der blev vinket for offside.

Trods et ihærdigt pres kom AaB ikke tættere på sejrsmålet. Dermed sluttede det 2-2.

AaB er således fortsat ubesejret efter 15 NordicBet Ligakampe, og Hele Nordjyllands Hold ligger på førstepladsen med 37 point. Andenpladsen indtages af Sønderjyske med 36 point, mens FC Fredericia er treer med 28 point.

Næste kamp i NordicBet Ligaen spilles søndag 12. november kl. 13.00 på udebane mod Næstved Boldklub.

Næste hjemmekamp, som også er årets sidste hjemmekamp, spilles søndag 26. november kl. 15.00 mod Hobro I.K. Billetsalget til kampen begynder i morgen kl. 9.00 på www.billet.aabsport.dk.

Matchfacts - NordicBet Ligaen, grundspil, 15. spillerunde

AaB-FC Helsingør 2-2 (1-1)
36. min 1-0 Mathias Christensen, 43. min 1-1 Kasper Jørgensen, 52. min 2-1 Tim Prica, 72. min 2-2 Jakob Johansson
Advarsler AaB: Rasmus Thelander (85)
Advarsler FC Helsingør: Frederik Rasmus Christensen (45), Monday Etim (90)
6.272 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (3-5-2): Josip Posavec, Lars Kramer, Rasmus Thelander, Sebastian Otoa, Kasper Jørgensen, Malthe Højholt, Younes Bakiz (85: Lucas Andersen), Pedro Ferreira (70: Richard Odada), Diego Caballo, Tim Prica (70: Nicklas Helenius), Oliver Ross (79: Emmanuel Toku).

FC Helsingør (3-4-3): Frederik Ibsen, Tobias Elmelund, Frederik Helstrup (62: Emil Wass), Jakob Vadstrup, Mikkel Knudsen, Mathias Christensen, Kasper Enghardt, Mathias Brems, Monday Etim (90: Jayce Olivero), Frederik Rasmus Christensen, Oliver Drost (68: Jakob Johansson).

Dommer: Michael Rasmussen