9.000 har billet til søndagens lokalopgør

21. november 2023 kl. 10:10 af Rasmus Estrup

Årets sidste kamp på Aalborg Portland Park venter på søndag, hvor vi får besøg af Hobro I.K. 

Allerede nu har flere end 9.000 tilskuere billet til kampen, der spilles kl. 15.00. 

Har du endnu ikke billet til kampen, kan de købes på www.billet.aabsport.dk eller i billethusene på Aalborg Portland Park på søndag, såfremt der ikke bliver udsolgt. 

Billethusene åbner kl. 13.30 på søndag, hvor også dørene til tribunerne åbnes. Allerede fra kl. 12.30 vil der være aktiviteter i fanzonen. 

Tags på denne nyhed

Odada med i 5-0-sejr over Seychellerne

21. november 2023 kl. 08:01 af Rasmus Estrup

Vores kenyanske midtbanespiller var med i startopstillingen og spillede hele opgøret, da Kenyas A-landshold i går spillede sin anden VM-kvalifikationskamp mod Seychellerne. 

Opgøret endte med en 5-0-sejr til kenyanerne, der dermed har tre point efter to kampe. 

22-årige Richard Odada er oppe på 13 A-landskampe for hjemlandet. 

Tags på denne nyhed

Storstilet vision skal løfte Aalborgs idræts- og breddekultur til højeste niveau

20. november 2023 kl. 14:30

De otte organisationer og virksomheder er Erhverv Norddanmark, AaB, DBU, Aalborg Håndbold, Aalborg Pirates, SIFA, Spar Nord Arena – Aalborg Væddeløbsbane og Aalborg Kongres & Kultur Center, der nu er klar med en sammenhængende vision for fremtidens sports- og kulturliv i Aalborg.

- Udgangspunktet for visionen er, at Aalborg som regional hovedstad skal kunne løfte værtskabet for internationale sportsbegivenheder inden for alle store sportsgrene, ligesom Aalborg skal kunne afvikle koncerter og messer i stor skala, siger formand Rasmus Haugaard, Erhverv Norddanmark, der er én af initiativtagerne til visionen. Han uddyber:

- Det er ikke muligt i tilstrækkelig grad at udbygge de eksisterende faciliteter ved Aalborg Stadion, Gigantium eller Aalborg Kongres & Kultur Center. Derfor lægger visionen op til, at Spar Nord Arena – Aalborg Væddeløbsbane flyttes uden for bycentrum, så arealerne på og ved travbanen kan anvendes til etablering af et nyt fodboldstadion med en kapacitet på op mod 30.000 tilskuere. Foruden at være hjemmebane for AaB vil det nye stadion kunne trække landskampe på alle niveauer til Aalborg – og byen vil kunne afvikle storskalakoncerter.

Nye hjemmebaner
I visionen er der et ønske om en overdækket arena med kapacitet til minimum 12.000 tilskuere som fremtidig hjemmebane for Aalborg Håndbold og som multiarena til indendørs koncerter. Direktør Jan Larsen, Aalborg Håndbold, siger:

- Vi har de seneste år manifesteret os blandt Europas absolutte top inden for håndbold, og for os vil det være en drøm, der bliver til virkelighed, når vi vil kunne afvikle vores hjemmekampe i en arena med topmoderne faciliteter, der som minimum svarer til det, vi møder hos vores modstandere.

Også i bestyrelsen for AaB A/S ser man med stor interesse på projektet. Niels David Nielsen siger:

- På vegne af AaB, Aalborg og hele idræts- og kulturlivet i Nordjylland mener vi, at der er tale om en spændende og fremsynet vision, som vi kun kan bakke op om. For AaB’s vedkommende er vores ambitioner for fremtiden store og intakte. I den sammenhæng er planerne om i en samlet løsning at opføre et nyt og tidssvarende stadion vigtig for vores udvikling som klub, som by og som region.

Arena af international klasse
I visionen indgår en modernisering og opgradering af Aalborg Kongres & Kultur Centers eksisterende bygningsmasse ved Kildeparken samt etablering af yderligere messe- og koncertfaciliteter på enten travbanen eller den frigjorte stadiongrund.

- En storby som Aalborg fortjener et sted at kunne præsentere de helt store, internationale koncertnavne og sportsbegivenheder. Erhvervslivet i Nordjylland fortjener også de rigtige rammer til at afvikle store erhvervsmesser. Hvis det skal kunne lade sig gøre, er vi nødt til at have den rette messe- og kulturarena, som matcher international klasse. Det har vi ikke lige nu, men det vil vi få gennem dette projekt, som dermed vil føre utallige muligheder med sig både for Aalborg og Nordjylland, siger Nicolaj Holm, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Fra vision til realisering
Samtlige berørte arealer og bygninger i visionen er ejet af Aalborg Kommune. Den fornødne finansiering til gennemførelse af byggerierne i visionen skal komme ved salg af byggegrunde på travbanen og ved Aalborg Kongres & Kultur Center samt kapitalbidrag fra de direkte interessenter i de på gældende anlæg.

Visionen er blevet præsenteret for borgmester Lasse Frimand Jensen (S) og rådmændene for de berørte forvaltninger – Jan Nymark Rose Thaysen (V) fra By og Land og Jes Lunde (R) fra Sundhed og Kultur – som over for initiativtagerne har tilkendegivet støtte til visionen.

- Jeg synes, at det er en rigtig flot vision. Det er helt vildt spændende både som borgmester og som borger, der elsker store sports- og kulturoplevelser. Hvis det her lykkes, vil det være med til, at vi også i fremtiden er på landkortet som en ambitiøs elitesports- og kulturkommune. Breddeidrætten vil også få stor glæde af projektet, da det vil give nye faciliteter og muligheder i for eksempel Gigantium, hvis Aalborg Håndbold rykker ind i ny arena, siger Lasse Frimand Jensen og fortsætter:

- Aalborg Kommune tilbyder at være tovholder i undersøgelsesfasen, for jeg kan høre på reaktionerne fra Aalborg Byråd, at der er opbakning til at afdække, hvad der skal til, for at projektet kan realiseres.

Stort potentiale
Jes Lunde er også begejstret og med på at tage næste skridt på vejen fra vision til realisering:

- Jeg ser et stort potentiale i visionen, som kan skabe bedre forhold for både breddeidrætten og den professionelle idræt i Aalborg Kommune. Foreningslivet er en vigtig del af Aalborgs DNA, og vi kan med visionen forbedre rammerne for rigtig mange idrætsudøvere og samtidig skabe endnu større oplevelser for publikum. På koncertområdet er der et potentiale for fantastiske koncerter med store danske og internationale navne. Vi skal derfor være parate til at tage fat på alt det, der skal afklares.

Jan Nymark Rose Thaysen ønsker også, at kommunen går med ind i projektet:

- Jeg kan se et stort bystrategisk perspektiv i visionen, og derfor skal kommunen gå konstruktivt ind i projektet og belyse de store muligheder og udfordringer, hvad enten det gælder infrastruktur, klima eller andet. Der er et stort arbejde forude, hvor vi skal finde ud af, hvordan det i sidste ende kan realiseres, men det vil være en kæmpe gevinst for byen og dens gæster, herunder både idrætsudøvere, fans på tribunerne, kulturlivet, sponsorer, konferencegæster og byens borgere.

Udgangspunktet for visionen ser således ud:

Tags på denne nyhed

Otoa og Ross i kamp for U/20-landsholdet

20. november 2023 kl. 09:20 af Rasmus Estrup

For anden gang på få dage mødte Danmarks U/20-landshold Sverige i en venskabskamp i Silkeborg, og igen i går var der spilletid til Sebastian Otoa og Oliver Ross.

Sebastian Otoa, der for anden gang i træk var i startopstillingen, spillede hele kampen, mens Oliver Ross, som i første opgør bar anførerbindet og scorede for danskerne, begyndte gårsdagens kamp mod svenskerne på bænken.

Danskerne kom bagud efter en halv times tid, og fra anden halvlegs start blev Oliver Ross skiftet ind.

Den danske udligning faldt fem minutter før tid, men i tillægstiden afgjorde Sverige kampen med sejrsmålet til 2-1.

Sebastian Otoa har nu spillet fem ungdomslandskampe for Danmark, mens Oliver Ross er oppe på 22 ungdomslandskampe og syv scoringer.

Tags på denne nyhed

Nederlag i U/17 Ligaen

20. november 2023 kl. 07:59 af Rasmus Estrup

Mens hverken U/19 Ligaholdet eller U/15 Ligaholdet havde kampe på programmet i weekenden, gæstede U/17 Ligaholdet i weekenden Silkeborg I.F. i et opgør, der blev tabt 3-1.

Hjemmeholdet kom foran allerede efter tre minutter, og vores U/17-mandskab havde i indledningen svært ved at få spillet til at flyde, hvilket også udmøntede sig i en 2-0 scoring til Silkeborg I.F. i det 19. minut.

Herefter lykkedes det AaB-holdet at sætte flere gode angreb sammen, og efter en halv time reducerede Gustav Andreasen til pausestillingen 2-1, da han med pandebrasken fulgte op på Bertram Skovgaards forsøg på overliggeren.

Efter pausen satte AaB sig på spillet, men i 58. minut kom hjemmeholdet igen på tavlen med en scoring til 3-1.

Trods et par store AaB-chancer mod slutningen endte det med et 3-1-nederlag.

Vores U/17 Ligahold ligger efter 12 kampe på femtepladsen med 22 point og spiller årets sidste U/17 Ligakamp lørdag 2. december kl. 15.00 mod FC København.

Tags på denne nyhed
'