Ny t-shirt hylder AaB-fans

7. marts 2023 kl. 11:00 af Rasmus Estrup

I AaB skabes legender ikke kun på banen, men også uden for banen. Denne t-shirt er en hyldest til Bjarne ’Istedgade’ Andreasen og en hyldest til klubbens fans.

T-shirten er lavet i samarbejde med klubbens fans og er tilgængelig et begrænset oplag fra i dag på aabshoppen.dk. Køb ‘Istedgade’-t-shirten for 199 kr.

I AaB Support Club starter medlemsnumrene fra nummer 100. Bjarne ’Istedgade’ Andreasen havde medlemsnummer 0102. En foregangsmand i sin tid på fanscenen og en legende blandt AaB-fans.

Når hyldestsangen til daværende AaB-anfører Ib Simonsen blev sat i gang på Vesttribunen, stod nye stadiongængere og kiggede forbavsede rundt, for at finde ud af hvorfra lyden af en entusiastisk og høj stemme med lungernes fulde kraft råbte ‘’NUMMER IB, NUMMER IB, NUMMER IB’’. Garvede stadiongængere var ikke i tvivl. De vidste godt, at det var Bjarne, og han var i mange år lyden af at komme på tribunen til AaB’s kampe.

Bjarne residerede i Istedgade, et stenkast fra stadion. Det kunne ikke være anderledes, for udover stadion lå stamværtshuset Munken også i Vestbyen. Skulle man have fat i Bjarne telefonisk, skulle der ringes på Munken. Så fik Bjarne beskeden på sit daglige besøg på værtshuset på hjørnet af Absalonsgade og Helgolandsgade.

Bjarne var fast inventar på ASC´s away-ture. Han var et naturligt samlingspunkt med sit gode humør og entusiastiske vokal. Når deltagerne i fanbussen på hjemturen anede Aalborg i horisonten, kunne man taktfast høre Bjarne synge: "Vi har hjemme, ja vi har. Vi har hjemme, ja vi har. Vi har hjemme hvor AaB hører til..’’

Først når sangen var sunget, var man rigtigt hjemme. Hjemme hvor AaB hører til.

Bjarne ‘Istedgade’ Andreasen. Medlem 0102. 1949-2011.

Køb trøjen her.

Tags på denne nyhed

Alle mand til Odense!

7. marts 2023 kl. 09:45 af Rasmus Estrup

Navn: Nature Energy Park
Kapacitet: 15.790 
Placering udebaneafsnit: 3F Tribunen 
Indgang udebaneafsnit: D1 - Gæstesupport. Portene åbnes en time før kampstart. 

Billetpriser i forsalg 
Børn u/14: 60,- 
Voksen: 100,- 
Pensionist: 80,-  
Køb din billet her: https://ob.eventii.dk/  

Billetpriser på kampdag 
Børn u/14: 100,- 
Voksen: 140,- 
Pensionist: 120,-  

Transport til og fra Nature Energy Park 

Fælles: 
AaB Support Club arrangerer bus til kampen. Læs mere og bestil her.

Deadline for tilmelding til ASC’s bustur er onsdag d. 8. marts klokken 20.00. 

Kør selv: 
Højstrupvej 7B, 5200 Odense 

Nature Energy Park er kontantløst 
Der tages ikke mod kontanter, men derimod betalingskort, mobilepay eller OB Pay. OB Pay er en løsning, hvor man kan erhverve et kort til en værdi af 100 kr. Ved køb at et OB Pay-kort vil et engangsgebyr af 10 kr. blive opkrævet. 

Priser i boderne: 
Sodavand 0,5L 30,- 
Egekilde 0,5L 25,- 
Fadøl 0,5L 50,- 
6 x Fadøl 0,5L 250,- 

Kaffe/kakao kr. 20,- 
Kaffe/kakao inkl. Mars/Snickers/twix 30,- 
Mars/Snickers/twix 15,- 
Chips 25,- 
Slikposer 25,- 

Fransk hotdog 30,- 
Ristet pølse m brød 30,- 
Frankfurter m brød 40,- 
Kyllingesandwich (kun udebanen) 35,-  

Fransk hotdog + Sodavand 0,5L 50,- 
Frank hotdog + Fadøl 0,5L 70,- 
Frankfurter + Sodavand 0,5L 60,- 
Frankfurter + Fadøl 75,- 

Fans og tifo: 

Liste over tilladte materialer (ikke udtømmende): 
Små flag 
Megasize (3x3 meter og opefter) 
Trommer 
Megafoner 
Bannere - gruppebannere, 
Tribunebannere m.fl. i 1,5 meters højde 
Creperuller 
Balloner 
Papirark: A4, A3, A2, A1, A0 

Ekstra "naturlige" remedier som:  
Strips, gaffatape, malertape m.fl. 

Få flere informationer om udebaneafsnittet her.

AaB takker alle for jeres støtte til Hele Nordjyllands Hold. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB-FC Midtjylland 0-0

7. marts 2023 kl. 06:19 af Rasmus Estrup

Trods en god præstation og et hav af store AaB-chancer måtte Hele Nordjyllands Hold mandag aften tage til takke med et enkelt point, da AaB og FC Midtjylland spillede 0-0 på Aalborg Portland Park. 

AaB fik allerede efter otte minutter en kæmpe chance til Iver Fossum, der samlede en returbold op midt for mål, men desværre hamrede nordmanden kuglen på overliggeren. 

Senere i første halvleg havde Nicklas Helenius to hovedstød i meget gunstige positioner tæt på mål, men i begge tilfælde blev bolden reddet på stregen. 

Efter pausen var Nicklas Helenius tidligt tæt på endnu en gang efter en god stikning fra Lucas Andersen, men igen kom Jonas Lössl i vejen i målet. 

For Allan Sousa var træværket i vejen på et farligt langskud, der tog ydersiden af trekantssamenføjningen, og 12 minutter før tid var det så Marco Ramkilde, der måtte se FCM-keeperen komme i vejen for en friløber efter en flot pasning fra Oliver Ross. 

I modsatte ende tog Theo Sander sig sikkert af de forsøg FC Midtjylland sendte inden for rammen, og to minutter før tid var AaB så farlige en sidste gang, da Rasmus Thelander headede på overliggeren, hvorefter Marco Ramkilde sparkede returbolden over fra tæt hold. 

Se et fyldigt sammendrag af kampen i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed

Velspillet remis mod FC Midtjylland

6. marts 2023 kl. 20:51 af Rasmus Estrup

En intens, velspillet og underholdende kamp, der i anden halvleg var præget af tæt snefald, endte 0-0, da AaB på Aalborg Portland Park mandag aften tog imod FC Midtjylland. 

Til synet af en imponerende tifo på Vesttribunen gik et veloplagt AaB-mandskab mandag aften på banen mod FC Midtjylland, men i en indledning med flere gode AaB-takter var det gæsterne, der sendte opgørets første afslutning afsted, da Gustav Isaksen sparkede et frispark langt forbi AaB-målet. 

Efter otte minutter fik AaB kampens første meget store chance. Louka Prip tog selvtilliden fra torsdagskampen med ind i opgøret og sendte et knækkende langskud mod Jonas Lössl, der måtte halvklare og give en giftig returbold ud midt i feltet. Denne endte hos en helt fri Iver Fossum, der desværre hamrede kuglen på overliggeren.

En lille håndfuld minutter senere blev Theo Sander testet for første gang, men Gustav Isaksens forsøg fra en spids vinkel sad lige på den unge AaB-keeper. 

I det 19. minut tilspillede AaB sig en ny, stor chance. Lucas Andersen kombinerede på kanten med Allan Sosua, der med en elegant detalje kom fri ved baglinjen til et indlæg. Dette sad mod kanten af det lille felt, hvor Nicklas Helenius steg til vejrs, men angriberens hovedstød havnede lige i hænderne på Jonas Lössl. 

AaB fortsatte de gode takter, og efter 21 minutter fik Louka Prip en afslutning i feltet blokeret, inden gæsternes Gustav Isaksen tog sig af et nyt frispark, som han denne gang sendte i AaB-muren. 

De næste ti minutter bød på en masse fight og dueller mellem felterne, inden Lucas Andersen ti minutter før pausen drev bolden frem og sendte en afslutning mod mål, hvor FC Midtjylland-målmanden dog stod i vejen. Det samme gjorde gæsternes Victor Bak, da Louka Prip efter et godt drev måtte se sin afslutning blokeret kort efter. 

AaB's gode præstation i første halvleg var tre minutter før pausen meget tæt på at føre til en pauseføring, da et langt AaB-indkast fra Lucas Andersen blev forlænget af Rasmus Thelander i forreste område og ind midt for mål. Her headede Nicklas Helenius atter på kassen, men denne gang blev kuglen reddet på stregen. 

I modsatte ende var gæsterne umiddelbart inden pausefløjtet farlige to gange ved Emam Ashour. Første gang tog Theo Sander sikkert fra på et forsøg fra kanten af feltet efter en omstilling, og i andet tilfælde fangede Emam Ashour den unge målmand på mellemhånd efter Theo Sanders hovedstødsclearing, men den efterfølgende afslutning gik forbi AaB-målet. 

Ved anden halvlegs start begyndte sneen at dale, og seks minutter efter pausen fik AaB en giftig omstilling. Lucas Andersen førte bolden frem og fik med en skarp aflevering sat Nicklas Helenius op til afslutning, men hårdt presset sad angriberens afslutning lige på en fremadstormende Jonas Lössl. 

FC Midtjylland-keeperen var også på plads kort efter på et langskud fra en hårdtarbejdende Louka Prip, og ti minutter efter pausen var det Allan Sousa, der forsøgte sig med en kompetent afslutning, der desværre gik i sidenettet lige ved siden af trekantssammenføjningen. 

Lige forbi gik en flad afslutning fra Emiliano Martinez også efter et ellers afværget hjørnespark, inden AaB's første indskiftning fulgte, da Oliver Ross kom på banen i stedet for Iver Fossum. 

Mens snefaldet tog til fik gæsterne midt i anden halvleg deres hidtil bedste mulighed i kampen, da et fladt cutback-indlæg fik lov at passerede ind omkring straffesparkspletten til en forholdsvis fri Emam Ashour, der dog sparkede sit flade forsøg forbi Theo Sanders mål. 

Med et kvarter tilbage på stadionuret kom Stefan Gartenmann til afslutning i kølvandet på en dødbold for gæsterne, men Theo Sander greb sikkert fat om afslutningen, inden cheftræner Erik Hamrén skiftede både Pedro Ferreira og Marco Ramkilde ind. Sidstnævnte fik straks en stor chance alene med Jonas Lössl efter en præcis stikning, men gæsternes målmand vandt desværre duellen. 

Mod slutningen måtte boldene skiftes fra hvide til gule, og på et frispark en håndfuld meter uden for feltet slog Allan Sousa den gule kugle ind på kanten af det lille felt, hvor Rasmus Thelander steg til vejrs og headede på overliggeren. Herfra faldt læderet ned til Marco Ramkilde, der sendte bolden over.

I 89. minut havde FC Midtjyllands Edward Chilufya så en farlig afslutning mod nærmeste stolpe, men Theo Sander var igen på plads ved stolperoden. Det blev kampens sidste afslutning, og dermed sluttede opgøret 0-0. 

Pointdelingen betyder, at AaB nu har 15 point og dermed syv point op til AC Horsens på 10. pladsen i 3F Superligaen. 

AaB's næste kamp i 3F Superligaen spilles fredag aften på udebane mod OB. Næste hjemmekamp spilles søndag 19. marts mod Randers FC. Køb billetter til det opgør her. 

Matchfacts - 3F Superligaen, grundspil, 20. spillerunde,

AaB-FC Midtjylland 0-0 (0-0)
Advarsler AaB: Daniel Granli (24)
Advarsler FC Midtjylland: Gustav Isaksen (41), Henrik Dalsgaard (87)
6.396 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Theo Sander, Kilian Ludewig, Lars Kramer, Rasmus Thelander, Daniel Granli, Iver Fossum (63: Oliver Ross), Malthe Højholt, Lucas Andersen (78: Marco Ramkilde), Louka Prip (78: Pedro Ferreira), Nicklas Helenius, Allan Sousa.

FC Midtjylland (4-3-3): Jonas Lössl, Mads Døhr Thychosen (63: Erik Sviatchenko), Henrik Dalsgaard, Stefan Gartenmann, Victor Bak (82: Paulinho), Armin Gigovic (63: Aral Simsir), Emiliano Martinez (82: Edward Chilufya), Emam Ashour (72: Frederik Heiselberg), Gustav Isaksen, Kristoffer Olsson, Oliver Sørensen.

Dommer: Peter Kjærsgaard

Tags på denne nyhed
'