AaB TV: AaB-FC Midtjylland 0-0

7. marts 2023 kl. 06:19 af Rasmus Estrup

Trods en god præstation og et hav af store AaB-chancer måtte Hele Nordjyllands Hold mandag aften tage til takke med et enkelt point, da AaB og FC Midtjylland spillede 0-0 på Aalborg Portland Park.

AaB fik allerede efter otte minutter en kæmpe chance til Iver Fossum, der samlede en returbold op midt for mål, men desværre hamrede nordmanden kuglen på overliggeren.

Senere i første halvleg havde Nicklas Helenius to hovedstød i meget gunstige positioner tæt på mål, men i begge tilfælde blev bolden reddet på stregen.

Efter pausen var Nicklas Helenius tidligt tæt på endnu en gang efter en god stikning fra Lucas Andersen, men igen kom Jonas Lössl i vejen i målet.

For Allan Sousa var træværket i vejen på et farligt langskud, der tog ydersiden af trekantssamenføjningen, og 12 minutter før tid var det så Marco Ramkilde, der måtte se FCM-keeperen komme i vejen for en friløber efter en flot pasning fra Oliver Ross.

I modsatte ende tog Theo Sander sig sikkert af de forsøg FC Midtjylland sendte inden for rammen, og to minutter før tid var AaB så farlige en sidste gang, da Rasmus Thelander headede på overliggeren, hvorefter Marco Ramkilde sparkede returbolden over fra tæt hold.

Se et fyldigt sammendrag af kampen i videoen øverst.

Velspillet remis mod FC Midtjylland

6. marts 2023 kl. 20:51 af Rasmus Estrup

En intens, velspillet og underholdende kamp, der i anden halvleg var præget af tæt snefald, endte 0-0, da AaB på Aalborg Portland Park mandag aften tog imod FC Midtjylland.

Til synet af en imponerende tifo på Vesttribunen gik et veloplagt AaB-mandskab mandag aften på banen mod FC Midtjylland, men i en indledning med flere gode AaB-takter var det gæsterne, der sendte opgørets første afslutning afsted, da Gustav Isaksen sparkede et frispark langt forbi AaB-målet.

Efter otte minutter fik AaB kampens første meget store chance. Louka Prip tog selvtilliden fra torsdagskampen med ind i opgøret og sendte et knækkende langskud mod Jonas Lössl, der måtte halvklare og give en giftig returbold ud midt i feltet. Denne endte hos en helt fri Iver Fossum, der desværre hamrede kuglen på overliggeren.

En lille håndfuld minutter senere blev Theo Sander testet for første gang, men Gustav Isaksens forsøg fra en spids vinkel sad lige på den unge AaB-keeper.

I det 19. minut tilspillede AaB sig en ny, stor chance. Lucas Andersen kombinerede på kanten med Allan Sosua, der med en elegant detalje kom fri ved baglinjen til et indlæg. Dette sad mod kanten af det lille felt, hvor Nicklas Helenius steg til vejrs, men angriberens hovedstød havnede lige i hænderne på Jonas Lössl.

AaB fortsatte de gode takter, og efter 21 minutter fik Louka Prip en afslutning i feltet blokeret, inden gæsternes Gustav Isaksen tog sig af et nyt frispark, som han denne gang sendte i AaB-muren.

De næste ti minutter bød på en masse fight og dueller mellem felterne, inden Lucas Andersen ti minutter før pausen drev bolden frem og sendte en afslutning mod mål, hvor FC Midtjylland-målmanden dog stod i vejen. Det samme gjorde gæsternes Victor Bak, da Louka Prip efter et godt drev måtte se sin afslutning blokeret kort efter.

AaB's gode præstation i første halvleg var tre minutter før pausen meget tæt på at føre til en pauseføring, da et langt AaB-indkast fra Lucas Andersen blev forlænget af Rasmus Thelander i forreste område og ind midt for mål. Her headede Nicklas Helenius atter på kassen, men denne gang blev kuglen reddet på stregen.

I modsatte ende var gæsterne umiddelbart inden pausefløjtet farlige to gange ved Emam Ashour. Første gang tog Theo Sander sikkert fra på et forsøg fra kanten af feltet efter en omstilling, og i andet tilfælde fangede Emam Ashour den unge målmand på mellemhånd efter Theo Sanders hovedstødsclearing, men den efterfølgende afslutning gik forbi AaB-målet.

Ved anden halvlegs start begyndte sneen at dale, og seks minutter efter pausen fik AaB en giftig omstilling. Lucas Andersen førte bolden frem og fik med en skarp aflevering sat Nicklas Helenius op til afslutning, men hårdt presset sad angriberens afslutning lige på en fremadstormende Jonas Lössl.

FC Midtjylland-keeperen var også på plads kort efter på et langskud fra en hårdtarbejdende Louka Prip, og ti minutter efter pausen var det Allan Sousa, der forsøgte sig med en kompetent afslutning, der desværre gik i sidenettet lige ved siden af trekantssammenføjningen.

Lige forbi gik en flad afslutning fra Emiliano Martinez også efter et ellers afværget hjørnespark, inden AaB's første indskiftning fulgte, da Oliver Ross kom på banen i stedet for Iver Fossum.

Mens snefaldet tog til fik gæsterne midt i anden halvleg deres hidtil bedste mulighed i kampen, da et fladt cutback-indlæg fik lov at passerede ind omkring straffesparkspletten til en forholdsvis fri Emam Ashour, der dog sparkede sit flade forsøg forbi Theo Sanders mål.

Med et kvarter tilbage på stadionuret kom Stefan Gartenmann til afslutning i kølvandet på en dødbold for gæsterne, men Theo Sander greb sikkert fat om afslutningen, inden cheftræner Erik Hamrén skiftede både Pedro Ferreira og Marco Ramkilde ind. Sidstnævnte fik straks en stor chance alene med Jonas Lössl efter en præcis stikning, men gæsternes målmand vandt desværre duellen.

Mod slutningen måtte boldene skiftes fra hvide til gule, og på et frispark en håndfuld meter uden for feltet slog Allan Sousa den gule kugle ind på kanten af det lille felt, hvor Rasmus Thelander steg til vejrs og headede på overliggeren. Herfra faldt læderet ned til Marco Ramkilde, der sendte bolden over.

I 89. minut havde FC Midtjyllands Edward Chilufya så en farlig afslutning mod nærmeste stolpe, men Theo Sander var igen på plads ved stolperoden. Det blev kampens sidste afslutning, og dermed sluttede opgøret 0-0.

Pointdelingen betyder, at AaB nu har 15 point og dermed syv point op til AC Horsens på 10. pladsen i 3F Superligaen.

AaB's næste kamp i 3F Superligaen spilles fredag aften på udebane mod OB. Næste hjemmekamp spilles søndag 19. marts mod Randers FC. Køb billetter til det opgør her.

Matchfacts - 3F Superligaen, grundspil, 20. spillerunde,

AaB-FC Midtjylland 0-0 (0-0)
Advarsler AaB: Daniel Granli (24)
Advarsler FC Midtjylland: Gustav Isaksen (41), Henrik Dalsgaard (87)
6.396 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Theo Sander, Kilian Ludewig, Lars Kramer, Rasmus Thelander, Daniel Granli, Iver Fossum (63: Oliver Ross), Malthe Højholt, Lucas Andersen (78: Marco Ramkilde), Louka Prip (78: Pedro Ferreira), Nicklas Helenius, Allan Sousa.

FC Midtjylland (4-3-3): Jonas Lössl, Mads Døhr Thychosen (63: Erik Sviatchenko), Henrik Dalsgaard, Stefan Gartenmann, Victor Bak (82: Paulinho), Armin Gigovic (63: Aral Simsir), Emiliano Martinez (82: Edward Chilufya), Emam Ashour (72: Frederik Heiselberg), Gustav Isaksen, Kristoffer Olsson, Oliver Sørensen.

Dommer: Peter Kjærsgaard

AaB-truppen til aftenens opgør

6. marts 2023 kl. 13:24 af Brian Andersen

Følgende 19 spillere er valgt:

2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Lars Kramer, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 7 Allan Sousa, 8 Iver Fossum, 10 Lucas Andersen, 14 Malthe Højholt, 17 Nicklas Helenius, 18 Louka Prip, 19 Anosike Ementa, 22 Theo Sander, 24 Jonas Skulstad, 26 Rasmus Thelander, 29 Marco Ramkilde, 32 Kilian Ludewig, 38 Oliver Ross og 40 Nico Mantl.

Skadeslisten omfatter Kasper Jørgensen, Younes Bakiz, Andreas Poulsen og Jeppe Pedersen.

AaB og Arbejdernes Landsbank donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til alle 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2023 går ubeskåret til Café Parasollen – Aalborg, som efter forårets første hjemmekamp allerede er sikret en donation på 15.708 kr. Køb i forsalg billet til dysten mod FC Midtjylland her.

Der er kickoff kl. 19.00. Fanzonen åbner kl. 16.30, mens billethusene og indgangene til Aalborg Portland Park åbner kl. 17.30.

Sejr i U/19 Ligaen og U/15 Ligaen

6. marts 2023 kl. 08:55 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Vejle Boldklub-AaB 2-4
Lørdag tog U/19 Ligaholdet årets første sejr, da Patrick Allentoft samtidig scorede et hattrick i nordjydernes besøg hos Vejle Boldklub.

AaB lagde fra start et godt pres på hjemmeholdet, og den gode indledning blev fulgt op af to scoringer af Patrick Allentoft. Den ene gennem en stikning og den anden efter et godt gennembrudsspil med flot forarbejde af Gustav Dahl.

Efterfølgende fik Vejle Boldklub vendt kampbilledet og først reduceret til 2-1 og siden udlignet til 2-2.

Inden pausen scorede Patrick Allentoft sit tredje mål i kampen, og dermed kunne AaB gå til pause foran 3-2.

Efter pausen fik AaB vist et stærkt udtryk, hvor nordjyderne forsvarede sig komfortabelt mod de få muligheder fra hjemmeholdet, og Donovan Bagou efter en god omstilling i fællesskab med Anders Noshe afgjorde kampen med 4-2-målet.

- Det var dejligt at blive bekræftet i, at vi har udviklet os i vores spil på bolden især. Det så vi især i starten af kampen, hvor vi sad rigtig fint på spillet og leverede noget af det bedste spil i sæsonen. Og så var det fedt at få output på det, vi arbejder hårdt på, siger U/19 Ligatræner Lars Noer Madsen.

- I anden halvleg lignede kampen mere en voksenkamp, hvor vi spillede med stor modenhed, var i god kontrol og viste kynisme i forsvaret af eget felt. Og så skal jeg også huske at rose Patrick Allentoft for hans hattrick i første halvleg. Det er ikke ofte man ser det i U/19 Ligaen, siger Lars Noer Madsen.

AaB har nu 15 point og ligger på 12. pladsen i U/19 Ligaen inden næste weekends udekamp mod FC Midtjylland.

U/17 Ligaen: Vejle Boldklub-AaB 2-1
U/17 Ligaholdets udekamp mod Vejle Boldklub i lørdags gav desværre ikke point med sig trods en ellers fin præstation.

AaB gjorde det bedst i første halvleg, men fik ikke skabt mange chancer, og opgøret var derfor uden scoringer ved pausen.

I anden halvleg kom Vejle Boldklub bedst ud, og hjemmeholdet kom også i front 20 minutter før tid.

AaB’s Arif Loki fik udlignet fem minutter før slutfløjt, og dermed lignede det, at AaB kunne tage hjem med et point, men i tillægstiden scorede Vejle Boldklub det afgørende 2-1-mål.

- Vi var meget sygdomsramt, men alle kæmpede godt for tingene, og vi lykkedes langt hen ad vejen også med de ting, vi arbejder på både offensivt og defensivt. Især offensivt fik vi skabt flere chancer end senest, så det var med pil op, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Men til sidst er det frustrerende, at vi ikke får et point med hjem, når vi udlignede fem minutter før tid. Og det kan vi kun takke os selv for, fordi vi var for sjuskede og sløsede i at komme på plads i forbindelse med et indkast, som førte til Vejle sejrsmål. Det må ikke ske, siger Theis Larsen.

U/17 Ligaholdet spiller først sin næste ligakamp 1. april på hjemmebane mod FC Nordsjælland. Indtil da ligger AaB på 13. pladsen U/17 Ligaen.

U/15 Ligaen: Vejle Boldklub-AaB 0-2
AaB’s U/15 Ligamandskab kunne ligesom U/19 Ligaholdet tage hjem fra Vejle med en sejr i bagagen.

De nordjyske gæster kom foran med 1-0 efter 30 minutters spil, da Valdemar Rubæk Vestergaard fandt vej til nettet første gang.

Otte minutter efter pausen var Valdemar Rubæk Vestergaard så på pletten igen, da han med sin anden scoring i kampen sikrede AaB en udesejr på 2-0.

Sejren betyder, at AaB indtager femtepladsen i U/15 Ligaen med 25 point.

Næste uges planlagte udekamp mod FC Midtjylland er blevet udsat, og derfor er næste skemalagte U/15 Ligakamp for AaB 18. marts på hjemmebane mod Silkeborg I.F.