Vidste du om pokalkvartfinalen?

1. marts 2023 kl. 10:10 af Rasmus Estrup

- AaB og Viborg F.F. dyster over to kampe om en plads i Pokalens semifinale? For AaB’s vedkommende var klubben senest i semifinalen i foråret 2020, hvorimod Viborg F.F. ikke har været så langt siden foråret 2007.

- det er tredje sæson med dobbeltopgør i Pokalens kvartfinaler?. Endnu er det ikke lykkedes en klub, der tabte første kvartfinaleopgør, at avancere til semifinalen efter det andet opgør.

- returkampen i Viborg spilles enten 6. eller 7. april?

- AaB har mødt Viborg F.F. otte gange tidligere i pokalturneringen, men torsdagens opgør er kun det andet afviklet i Aalborg? AaB vandt den første pokalkamp i Aalborg mellem AaB og Viborg F.F. med 2-0 på scoringer af Christian Lundberg og Martin Ericsson i april 2004.

- ud af de otte tidligere pokalopgør mod Viborg F.F. har AaB sejret i fem tilfælde og måttet inkassere et nederlag i de resterende tre kampe?

- AaB vandt den seneste pokalkamp mod Viborg F.F. i september 2017 med 5-1 efter 1-1 i ordinær spilletid? AaB’s fem scoringer blev i kampen sat ind af Yann Rolim, Jannik Pohl, Frederik Børsting, Pavol Safranko og Kasper Risgård. 

- de tre seneste pokalopgør mellem AaB og Viborg F.F. alle er endt uden vinder efter 90 minutter, og to af dem først blev afgjort fra straffesparkspletten?

- AaB’s allerførste kamp i pokalturneringen var i november 1954 mod netop Viborg F.F.? Kampen på Viborg Stadion endte med en hjemmesejr på 2-1 til holdet fra Jyllandsserien mod AaB’s mandskab fra 2. division.

- AaB historisk set har haft et godt tag på Viborg F.F. hjemme på Aalborg Portland Park, men de tre seneste besøg (2017, 2021 og 2022) fra Viborg F.F. er endt med sejr til udeholdet? 

- Viborg F.F. og AaB mødtes i finalen i DBU Pokalen i 2000? Dengang endte kampen med et nederlag til AaB på 0-1 på et mål af Hans Eklund mod bl.a. AaB’s nuværende administrerende direktør, Thomas Bælum, der blev skiftet ind sidst i kampen.

- AaB spiller sin første pokalkamp hjemme på Aalborg Portland Park siden kvartfinalen mod FC København i marts 2020, der blev vundet 2-0 efter scoringer af Mathias Ross og Oliver Klitten? Seneste nederlag i pokalturneringen på hjemmebane var for knap seks år siden, hvor FC Midtjylland vandt med 3-2.

- Morten Krogh dømmer sit første opgør mellem AaB og Viborg F.F.? Det er endnu ikke lykkedes AaB at vinde nogen af de syv 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park med Morten Krogh som dommer.

- du kan købe billetter til pokalkampen mod Viborg F.F. på www.billet.aabsport.dk eller i billethusene på Aalborg Portland Park, der åbner kl. 17.00 i morgen?

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

AaB TV: Vejen til kvartfinalen

1. marts 2023 kl. 08:13 af Rasmus Estrup

I morgen aften kl. 18.00 tager AaB imod Viborg F.F. i den første af to kvartfinaler i Pokalen. Køb billetter til kampen her. 

På vej til kvartfinalen har AaB besejret Vanløse I.F. med 3-1 og Middelfart Boldklub med 2-1 efter tre scoringer af Allan Sousa samt fuldtræffere af Marco Ramkilde og Louka Prip. 

Se alle fem mål i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Inside Systems er guldpartner i AaB

28. februar 2023 kl. 16:03 af Rasmus Estrup

Inside Systems er en lokal it-virksomhed med særligt fokus  socialt ansvar, miljø og datasikkerhed, og Inside Systems er netop blevet guldpartner i AaB.

I dette indslag fra AaB TV kan du blandt andet høre AaB's administrerende direktør Thomas Bælum sætte ord på, hvordan AaB bruger samarbejdet med Inside Systems, ligesom også Inside Systems administrerende direktør Niclas Rasmussen fortæller om samarbejdet.  

Tags på denne nyhed

Spar 20% på AaB's klubtrøje og andentrøje

28. februar 2023 kl. 09:50 af Rasmus Estrup

Til fordel for Børnecancerfonden støtter AaB op om FodboldtrøjeFredag på fredag, og i den forbindelse kan du i resten af denne uge købe AaB's klubtrøje og andentrøje fra Macron til 20 procents rabat. 

Find trøjerne på www.aabshoppen.dk eller i AaB Fanshop på Aalborg Portland Park i forbindelse med torsdagskampen, hvor fanshoppen åbner både i foyeren og i fanzonen kl. 16.30. 

FodboldtrøjeFredag er et initiativ, der er startet af Danske Spil til fordel for Børnecancerfonden, som ubeskåret modtager alle donationer for gennem støtte, forskning og forebyggelse at kunne gøre en mærkbar forskel for kræftramte børn og deres familier.

AaB opfordrer alle fans til at trække i en AaB-trøje på fredag, for så er du med til at støtte kræftramte børn og deres familier gennem den måske sværeste tid i deres liv.

AaB’s indsamling til FodboldtrøjeFredag kan støttes med et valgfrit beløb via MobilePay-nummer 191848.

Læs mere om, hvordan AaB støtter FodboldtrøjeFredag her. 

Tags på denne nyhed

AaB støtter FodboldtrøjeFredag

28. februar 2023 kl. 08:45 af Rasmus Estrup

På fredag er der FodboldtrøjeFredag, som er Børnecancerfondens årlige landsindsamling, og denne støtter AaB op om i samarbejde med torsdagens kamppartner, Danske Spil.

FodboldtrøjeFredag er et initiativ, der er startet af Danske Spil til fordel for Børnecancerfonden, som ubeskåret modtager alle donationer for gennem støtte, forskning og forebyggelse at kunne gøre en mærkbar forskel for kræftramte børn og deres familier.

AaB opfordrer i den forbindelse alle AaB-fans til at trække i en AaB-trøje på fredag, for så er du med til at støtte kræftramte børn og deres familier gennem den måske sværeste tid i deres liv.

AaB’s indsamling til FodboldtrøjeFredag kan støttes med et valgfrit beløb via MobilePay-nummer 191848.

Derudover har AaB og Danske Spil til torsdagens pokalkvartfinale mod Viborg F.F. inviteret 10 familier fra børneafdelingen i Aalborg ind i en skyboks på Aalborg Portland Park, hvor de kan nyde kampen og få besøg af AaB-spillere og Theodor. Ansatte og pårørende til indlagte på børneafdelingen er også inviteret gratis på Aalborg Portland Park. 

To af de kampbrugte spillertrøjer fra kampen vil blive signeret og komme på auktion dagen efter. Og alle de indsamlede kroner fra auktionen går ligeledes ubeskåret til Børnecancerfonden.

Opbakning fra Sanistål
En af de samarbejdspartnere, der også gør noget særligt ud af FodboldtrøjeFredag i år er Sanistål, der har besøgt børneafdelingen på sygehuset med en af Saniståls elever, Asbjørn Overlade (billede), som selv har været ramt af kræft som barn.

Virksomheden, der har hovedsæde på Håndværkervej i Aalborg, går all-in og donerer på forhånd 25.000 kr., foruden den medarbejderindsamling, der begyndte i går.

Alle Saniståls medarbejdere opfordres til at bære en fodboldtrøje på fredag, og på Saniståls kontorer i både Aalborg og Billund vil der på fredag være fodboldfest til frokosten i kantinen. I Aalborg serveres gourmet-hotdogs og afholdes en fodboldquiz, hvor medarbejderne blandt andet kan vinde præmier fra AaB. 

Endelig vil flere af Saniståls butikker rundt omkring i landet støtte op om FodboldtrøjeFredag gennem forskellige konkurrencer, og på tværs af alle Saniståls kontorer vil der være en konkurrence om, hvem der kan tage det bedste holdbillede. 

Så gør ligesom AaB, Danske Spil og Sanistål, tag en fodboldtrøje på og støt op om FodboldtrøjeFredag til gavn for kræftramte børn og deres familier.

Støt AaB’s indsamling på Mobilepay via 191848.

Asbjørn Overlade fra Sanistål og sygeplejerske Stinne Just Bauditz. Foto: Lars Horn (2023)

'