Sousa-scoring i remis mod Lyngby Boldklub

11. september 2022 kl. 16:01 af Rasmus Estrup

Foran 8.657 tilskuere på Aalborg Portland Park spillede AaB søndag eftermiddag uafgjort mod Lyngby Boldklub. Gæsterne kom foran ved Kasper Jørgensen i slutningen af første halvleg, og straks efter pausen udlignede Allan Sousa til slutresultatet 1-1.

På et stemningsfyldt Aalborg Portland Park var det AaB, der lagde mest lovende ud, men de fine takter blev ikke omdannet til chancer i indledningen. Der gik således 18 minutter før første AaB-afslutning, som kom fra Louka Prip, da han fra distancen sendte bolden lige forbi fjerneste stolpe.

Efter 27 minutter måtte Lars Kramer udgå med en skade efter et sammenstød på midten, og dermed blev der kort efter AaB-debut til AaB Akademiets Sebastian Otoa, der overtog pladsen i midterforsvaret ved siden af Kristoffer Pallesen resten af kampen.

Som halvlegen skred frem, blev opgøret mere og mere jævnbyrdigt, og efter 34 minutter havde gæsterne deres første afslutning, da Alfred Finnbogason flugtede over AaB-målet fra en ellers fin position i feltet.

Efter 42 minutter var gæsterne igen på spil, da Sævar Magnusson sled sig til en afslutning midt for mål. Afslutningen sad dog lige på Josip Posavec.

To minutter senere fandt et indlæg fra Kilian Ludewig vej til Milan Makaric, der kastede sig frem i læderet på kanten af det lille felt. Desværre fik serberen dirigeret læderet forbi mål.

I tillægstiden til første halvleg fik AaB spillet sig frem til endnu en chance. Denne gang blev Allan Sousa sat op til afslutning i feltet, men brasilianeren ramte en blokade fra gæsterne.

Kort inden pausefløjtet kunne gæsterne så bringe sig i spidsen. Et indlæg fra AaB's højreside endte i bagerste område af feltet hos en fri Kasper Jørgensen, der sparkede Lyngby Boldklub foran til pausestillingen 1-0.

Fra anden halvlegs første fløjt kom Malthe Højholt på banen, og et minut efter pausen kunne Allan Sousa udligne til 1-1. Milan Makaric pressede Lyngby-målmand Mads Kikkeborg til at sende bolden lige ud i fødderne på Allan Sousa. Sidstnævnte trak ind i feltet og sparkede resolut udligningen i nettet ved fjerneste stang.

AaB sad godt på spillet i begyndelsen af anden halvleg, hvor Sebastian Otoa også kom til et hovedstødsforsøg efter en nordjysk dødbold. Headeren endte over målet, og det samme var tilfældet for et hovedstød fra udeholdet et par minutter senere.

Herefter fulgte indskiftninger af Younes Bakiz og Oliver Ross, men 63 minutter inde i kampen fik Lyngby-indskifter Frederik Gytkjær en friløber mod Josip Posavec, som angriberen sparkede forbi AaB-målet.

Straks efter fik AaB så tilkendt et straffespark i modsatte ende, da Oliver Ross blev stemplet, men et VAR-gennemsyn klarlagde, at forseelsen blev begået uden for feltet - og frisparket fik AaB ikke udnyttet.

Et kvarter før tid driblede Younes Bakiz sig flot frem til en spids afslutning, der blev blokeret, og kort efter sparkede Kasper Jørgensen først en afslutning i modsatte ende forbi mål, inden Mathias Kristensens hovedstød ligeledes gik forbi.

Frederik Gytkjær havde også et forbigående hovedstød, inden Jakob Ahlmann kom på banen for Hele Nordjyllands Hold fem minutter før tid.

I 90. minut fik Lyngby Boldklubs Mathias Kristensen en stor mulighed, som han hamrede op på 3F Tribunen, og hverken AaB eller Lyngby Boldklub fik i tillægstiden skabt den afgørende scoring. Dermed sluttede opgøret 1-1.

AaB's næste kamp spilles lørdag kl. 17.00 på udebane mod AGF. Næste hjemmekamp venter fredag 30. september mod OB. Køb billetter til kampen her.

Matchfacts - 3F Superliga, grundspil, 9. spillerunde

AaB-Lyngby Boldklub 1-1 (0-1)
45. min 0-1 Kasper Jørgensen, 47. min 1-1 Allan Sousa
Advarsler AaB: Allan Sousa (72)
Advarsler Lyngby Boldklub: Magnus Kaastrup (57), Marcel Rømer (58), Totchi Chukwuani (66)
8.657 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Josip Posavec, Kilian Ludewig, Kristoffer Pallesen, Lars Kramer (29: Sebastian Otoa), Andreas Poulsen (85: Jakob Ahlmann), Iver Fossum, Pedro Ferreira (46: Malthe Højholt), Lucas Andersen (60: Younes Bakiz), Louka Prip, Milan Makaric (60: Oliver Ross), Allan Sousa.

Lyngby Boldklub (4-4-2): Mads Kikkenborg, Kasper Jørgensen, Marcel Rømer, Pascal Gregor, Adam Sørensen, Magnus Westergaard (90: Lucas Hey), Alfred Finnbogason (60: Frederik Gytkjær), Tochi Chukwauani (68: Casper Winther), Magnus Kaastrup (68: Rasmus Thellufsen), Sævar Magnusson, Mathias Kristensen.

Dommer: Peter Kjærsgaard

Alle siddepladser er udsolgt

11. september 2022 kl. 10:23 af Rasmus Estrup

Aalborg Portland Park bliver fyldt godt op til dagens 3F Superligakamp mod Lyngby Boldklub. Alle siddepladser er nu udsolgt til opgøret, og der er færre end 1.000 pladser tilbage på Vesttribunen. Skal du have en af de pladser, kan du købe billet på www.billet.aabsport.dk.

Kampstart i dag er kl. 14.00, og fanzonen åbner med en masse aktiviteter allerede kl. 11.30. Dørene til Aalborg Portland Park åbner en time senere.

Er du sæsonkortholder, men forhindret i at komme til dagens 3F Superligaopgør, kan du frigive din plads på www.billet.aabsport.dk. Læs mere om, hvordan du gør her.

AaB TV: To 4-0-sejre over Lyngby Boldklub

11. september 2022 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

I dag kl. 14.00 tager AaB imod Lyngby Boldklub, når AaB samtidig holder Partnerklubbernes Dag på Aalborg Portland Park, og du kan købe billet til opgøret på www.billet.aabsport.dk.

Inden dagens duel i 3F Superligaen kan du i dette tilbageblik få et gensyn med vores to seneste kampe mod netop Lyngby Boldklub. Begge opgør blev vundet med 4-0 efter scoringer af blandt andre Lucas Andersen, Milan Makaric og Iver Fossum.

Fanzonen åbner allerede kl. 11.30 i dag, og dørene til Aalborg Portland Park åbnes kl. 12.30. Kampstart er kl. 14.00.

I fanzonen er der masser af aktiviteter som fodbolddart, Goal Station, AaB-hoppeborg, sparkestation og ansigtsmaling.

U/16-landsholdsdebut til Bertil Grønkjær

11. september 2022 kl. 07:57 af Rasmus Estrup

Lørdag var der U/16-landsholdsdebut til Bertil Grønkjær, der er målmand på AaB Akademiets U/17 Ligahold.

Det danske U/16-landshold spillede i går sin anden venskabskamp mod Skotland på holdets tur til Spanien, og Bertil Grønkjær vogtede buret i hele kampen, der blev tabt med 1-0.

Efter en målløs første halvleg scorede Skotland sejrsmålet i 66. minut.

Næste landsholdssamling for U/16-landsholdet er i oktober, hvor der venter kampe mod Belgien, Tyrkiet og Portgual.