Akademinederlag mod FC Midtjylland

19. september 2022 kl. 08:55 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-FC Midtjylland 1-5

Trods en god start på kampen, tabte AaB’s U/19 Ligahold fredagens hjemmekamp mod FC Midtjylland.

Blot syv minutter inde i kampen bragte Remy Osagie Rasmussen flot AaB foran efter et langt AaB-opspil med 18 sammenhængende pasninger, inden Remy Osagie Rasmussen satte sin direkte modstander og sparkede AaB på 1-0.

I de følgende minutter kunne AaB have udbygget føringen, men skarpheden manglede, og i stedet udlignede gæsterne efter 17 minutter, inden de kort før pausen også sikrede sig en pauseføring med målet til 2-1.

Fire minutter efter pausen var FC Midtjylland på tavlen igen med målet til 3-1, og med to yderligere scoringer inden for opgørets sidste 20 minutter vandt udeholdet kampen med 5-1.

- Vi startede godt og kunne have været foran med to, inden FC Midtjylland kom bedre med i kampen. Men så længe vi havde kræfterne til det, bød vi dem godt op til dans. Derfor er det også ærgerligt, at vi ikke formåede at sætte en prop i, da kræfterne løb op, siger U/19 Ligatræner Lars Noer Madsen.

- Vores scoring er en meget god indikator på, at spillerne tager noget af det, vi arbejder på til træning, med ind i kampene. Spillemæssigt er vi også på rette spor, men som resultatet viser, så er der stadig et stykke vej, før vi kan måle os med de dygtigste hold i ligaen, siger Lars Noer Madsen.

På grund af landskampe spilles AaB’s næste U/19 Ligakamp først lørdag 1. oktober på udebane mod Brøndby I.F. Inden kampen ligger AaB på tiendepladsen med seks point efter seks kampe.

U/17 Ligaen: AaB-FC Midtjylland 1-3

Også i U/17 Ligaen løb AaB ind i et nederlag på hjemmebane mod FC Midtjylland.

Gæsterne kom foran allerede efter få minutter, og da opgøret rundede sit første kvarter gjorde FC Midtjylland det også til pausestillingen 2-0.

I begyndelsen af anden halvleg kom AaB til flere gode muligheder, der dog ikke blev omsat, og i stedet udbyggede FC Midtjylland mod slutningen til 3-0, inden AaB’s Marcus Bonde med en flot scoring reducerede til slutresultatet 3-1.

- Vi var for dårlige i felterne. Både til at forsvare vores eget mål og til at skabe og udnytte chancer i modsatte ende. Men spillet mellem felterne var ellers fint, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Efter en skidt start på kampen kom vi fra anden halvlegs egentlig start godt med og fik flere gode muligheder, men de blev ikke udnyttet, og så blev kampe lukket, da FC Midtjylland scorede deres tredje mål kort før tid, siger U/17 Ligatræneren.

AaB’s U/17 Ligahold ligger på 13. pladsen med to point efter seks kampe og spiller næste ligakamp lørdag 1. oktober på udebane mod Brøndby I.F.

U/15 Ligaen: AaB-FC Midtjylland 3-4

Heller ikke U/15 Ligaholdet lykkedes med at få point i weekendens målrige møde med FC Midtjylland.

Gæsterne kom foran inden for kampens første kvarter, men midt i første halvleg udlignede Jimmy Bihame Rukara for AaB, inden Valdemar Rubæk Vestergaard kort efter bragte AaB foran med 2-1.

En halv time inde i kampen udlignede FC Midtjylland til pausestillingen 2-2.

Denne stilling hold ind til otte minutter før tid, hvor FC Midtjylland kom foran med 3-2, før Valdemar Rubæk Vestergaard med sit andet mål i kampen og niende mål i sæsonen udlignede til 3-3 to minutter før tid.

Desværre scorede FC Midtjylland det afgørende sejrsmål til 4-3 på et langskud i tillægstiden.

AaB’s U/15 Ligahold spiller også først 1. oktober på udebane mod Brøndby I.F., og inden kampen indtager AaB fjerdepladsen i U/15 Ligaen med otte point efter fem kampe.

AaB TV: Sammendrag af AGF-AaB

18. september 2022 kl. 07:41 af Rasmus Estrup

AaB tabte i går 3-1 på udebane mod AGF efter en ganske chancefattig første halvleg, hvor Josip Posavec havde to fine redninger, mens Allan Sousa og Lucas Andersen misbrugte AaB’s bedste muligheder.

Seks minutter efter pausen gjorde Patrick Mortensen det til 1-0 for hjemmeholdet, og efter 63 minutter udbyggede AGF-anføreren også til 2-0 på et hovedstød.

20 minutter før tid sparkede Kevin Yakob hjemmeholdet foran med 3-0, inden indskiftede Jeppe Pedersen et kvarter før tid reducerede til slutresultatet 3-1.

Et sammendrag af kampen kan ses i videoen øverst.

AaB i fortjent nederlag i Aarhus

17. september 2022 kl. 19:33 af Brian Andersen

Dermed fik Erik Hamrén ikke i første omgang et vellykket comeback som cheftræner for Hele Nordjyllands Hold.

I forhold til hjemmekampen for seks dage siden mod Lyngby Boldklub havde AaB to ændringer i startformationen, hvor Malthe Højholt og Younes Bakiz afløste Pedro Ferreira og Milan Makaric.

Fra første minut var AGF det mest aggressive hold på grønsværen, og kun en stærk fodparade fra AaB-keeper Josip Posavec forhindrede i det sjette minut Mikael Anderson i at komme på måltavlen.

Kampen igennem fik AaB ikke meget sat sammen offensivt, men der var tilløb til en god mulighed, da Younes Bakiz efter 17 minutter fandt Lucas Andersen, men en sjældent set mislykket boldberøring fra anføreren gjorde, at chancen forduftede.

Efter 25 minutter leverede Josip Posavec endnu en god redning, da han viftede et langskud fra Kevin Yakob forbi stolpen.

AaB var under pres, men pludselig opstod der en mulighed den modsatte vej, men Allan Sousas afslutning var for tandløs og gav ikke AGF-målmand Jesper Hansen problemer.

De første 45 minutter forblev målløse efter en første halvleg, hvor AaB savnede tempo og præcision i den offensive del og fik vundet for få dueller på midtbanen, hvorimod den forsvarsmæssige del var godkendt.

Der gik imidlertid ikke længe af anden halvleg, før aarhusianerne bragte sig i front efter en retur fra Josip Posavec, så Patrick Mortensen få øjeblikke senere kunne score fra tæt hold.

Passiviteten var herfra stor hos AaB’erne, og samme Patrick Mortensen headede knap midtvejs i halvlegen også AGF på 2-0.

3-0 blev det efter 72 minutter ved Kevin Yakob, og i anden halvleg var reelt det eneste opløftende moment, da netop indskiftede Jeppe Pedersen efter en god tæmning og afslutning fik reduceret til 3-1.

Tættere på kom AaB ikke, hvorimod den forhenværende AaB’er Sebastian Grønning seks minutter før tid sendte et stort tilbud forbi målrammen.

Næste opgave for AaB er hjemme på Aalborg Portland Park mod OB fredag 30. september. Køb i forsalg billet her.

Matchfacts – 3F Superligaen, 10. spillerunde
AGF-AaB  3-1 (0-0)
52. min 1-0 Patrick Mortensen, 64. min 2-0 Patrick Mortensen, 72. min 3-0 Kevin Yakob, 76. min 3-1 Jeppe Pedersen.
Advarsel AGF: Nicolai Poulsen (74).
Advarsel AaB: Louka Prip (20).
16.233 tilskuere på Ceres Park.

AGF (3-5-2): Jesper Hansen, Thomas Kristensen, Frederik Tingager, Yann Aurel Bisseck, Anthony D’Alberto (68: Tobias Mølgaard), Kevin Yakob (75: Frederik Brandhof), Nicolai Poulsen, Mikael Anderson, Eric Kahl (68: Gift Links), Patrick Mortensen (85: Jelle Duin), Sigurd Haugen (75: Sebastian Grønning).

AaB (4-3-3): Josip Posavec, Kilian Ludewig, Kristoffer Pallesen, Lars Kramer, Andreas Poulsen (65: Jakob Ahlmann), Malthe Højholt, Iver Fossum, Louka Prip, Allan Sousa, Lucas Andersen (65: Oliver Ross), Younes Bakiz (75: Jeppe Pedersen).

Dommer: Aydin Uslu.

AaB TV: Seneste AaB-sejr over AGF

17. september 2022 kl. 08:06 af Rasmus Estrup

I dag kl. 17.00 gæster AaB Ceres Park og AGF, og inden kampen kan du i denne video få et gensyn med sidste sæsons AaB-sejr over dagens modstander.

I august 2021 vandt AaB nemlig 2-0 på Aalborg Portland Park efter scoringer af Iver Fossum og Mathias Ross.

Har du ikke mulighed for at støtte Hele Nordjyllands Hold på Ceres Park, kan opgøret følges på TV3 Sport med optakt fra kl. 16.30.