Sejre i U/17 Ligaen og U/15 Ligaen

7. marts 2022 kl. 08:58 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-SønderjyskE 2-3

AaB’s U/19 Ligahold kom godt fra start i lørdagens kamp mod SønderjyskE, og efter 14 minutter snuppede Jakob Gaardsøe kuglen fra gæsternes målmand og fandt Oscar Meedom, som sendte nordjyderne foran.

Føringen blev fordoblet midt i første halvleg med et godt gennemspillet angreb, hvor Oscar Meedom denne gang assisterede Jakob Gaardsøe med et indlæg.

Desværre slog SønderjyskE tilbage kort efter med reduceringsmålet til 2-1, da AaB ikke lykkedes med at få clearet læderet. Dette blev fulgt op af en udligning i 37. minut på en opspilsfejl i eget straffesparksfelt, og tre minutter før pausen scorede SønderjyskE endnu en gang på en personlig fejl. Gæsterne kunne dermed gå til pause foran med 3-2.

AaB fik genfundet energien i anden halvleg, men trods flere gode muligheder, lykkedes det ikke at komme på scoringstavlen igen, og dermed endte det med et nederlag på 3-2.

- Vi startede rigtig fint med et godt tempo i de første 25 minutter, men så fik de en mulighed, da vi ikke var dygtig nok til at cleare, og inden pausen scorede de to gange yderligere på vores fejl. Så det var underligt at gå til pause og være bagud, når man følte, at man spillemæssigt havde været ovenpå, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

- Efter pausen fik vi igen lagt et tryk på SønderjyskE og kom frem til flere chancer, men vi manglede kvaliteten i scoringsmulighederne, og når vi så samtidig lukkede tre mål ind, så lykkedes vi ikke med at vinde en kamp, vi ellers burde have vundet, siger Kim Leth Andersen.

AaB ligger nu sidst i U/19 Ligaen før næste hjemmekamp mod Lyngby Boldklub. Kampen spilles på Hornevej kl. 13.00 på lørdag.

U/17 Ligaen: AaB-SønderjyskE 4-2

Også i U/17 Ligaen kom AaB godt fra start i lørdagens kamp mod SønderjyskE, og efter 12 minutter fandt et indlæg fra Emil Nymann vej til Magnus Velling Pedersen, som sendte 1-0-scoringen i nettet.

Midt i første halvleg fik AaB et straffespark, som SønderjyskE-målmanden dog parrerede ud til et hjørnespark. Dette hjørne havnede på kanten af feltet hos Nikolai Veilbæk, der sparkede AaB foran med 2-0.

I slutningen af første halvleg pressede gæsterne på for en scoring, men reduceringsmålet faldt først fem minutter efter pausen ved et nordjysk selvmål.

Fem minutter senere scorede Nikolai Veilbæk sit andet mål i kampen, da han udnyttede et nyt AaB-straffespark, men straks efter 3-1-scoringen halede SønderjyskE igen ind på AaB-mandskabet med et hovedstødsmål til 3-2.

AaB fik dog lukket kampen endegyldigt i 67. minut, da Emil Nymann i forbindelse med en tilbagelægning fik presset bolden over til Sebastian Lind, som scorede opgørets sidste mål og sikrede en sejr på 4-2.

- Det var rigtig fedt for drengene at få en god sejr oven på sidste uges nederlag, og i de første 20 minutter spillede vi også virkelig god fodbold, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- SønderjyskE ændrede sit spil efter de første 20 minutter, og derfra blev det lidt for meget på deres præmisser, så der skal vi være bedre til at justere vores spil. Men vi krigede den stærkt hjem i anden halvleg, siger Theis Larsen

AaB’s næste kamp i U/17 Ligaen spilles lørdag kl. 15.15 på hjemmebane mod Lyngby Boldklub. Inden opgøret ligger AaB på 11. pladsen i U/17 Ligaen.

U/15 Ligaen: AaB-SønderjyskE 3-2

Ligesom de to ældre akademihold lykkedes det også AaB’s U/15 Ligamandskab at bringe sig foran i weekendens duel mod SønderjyskE.

Victor Fjeldgaard kunne nemlig efter seks minutter sende nordjyderne på 1-0 efter oplæg fra Marcus Emil Sørensen, og ti minutter før pausen blev føringen udbygget til en pauseføring på 2-0, da Felix Nygaard Skovholm udnyttede en assist fra Georg Ejsing.

Kort inde i anden halvleg lagde Victor Fjeldgaard op til 3-0-scoringen af Marcus Emil Sørensen, men ti minutter senere kom SønderjyskE på tavlen med et reduceringsmål til 3-1.

I opgørets sidste minut fik SønderjyskE også pyntet på resultatet med endnu en scoring, men AaB snuppede de tre point med en sejr på 3-2.

U/15 Ligaholdet, der nu ligger på tiendepladsen, skal på lørdag spille på udebane mod Lyngby Boldklub kl. 13.30.

AaB TV: AaB-Vejle Boldklub 0-0

7. marts 2022 kl. 07:02 af Rasmus Estrup

AaB spillede i går 0-0 mod Vejle Boldklub på Aalborg Portland Park.

I en chancefattig første halvleg havde Louka Prip AaB's bedste afslutning, da han med et drøn fra distancen tvang Alexander Brunst til en stor redning.

I modsatte ende havde Allan Sousa og Edgar Babayan et par muligheder, der ikke for alvor truede Jacob Rinne.

Efter pausen havde AaB et par afslutninger fra Iver Fossum og Kasper Høgh, inden Iver Fossum kom tættest på en AaB-scoring med et frispark, der ramte stolpen.

Gæsterne fik sendt et par afslutninger mod mål, samt et hovedstød på oversiden af overliggeren, inden holdets bedste mulighed i tillægstiden, hvor Jacob Rinne reddede Denis Kolingers hovedstødsforsøg fra nært hold.

Se sammendrag af nulløsningen i videoen øverst.

AaB spiller igen mandag 14. marts på udebane mod OB, og næste hjemmekamp spilles søndag 20. marts mod Brøndby I.F. Køb billet til kampen her.

Målløs pointdeling mellem AaB og Vejle Boldklub

6. marts 2022 kl. 17:56 af Rasmus Estrup

AaB spillede søndag 0-0 mod Vejle Boldklub på Aalborg Portland Park. Dermed ligger AaB i skrivende stund på fjerdepladsen i 3F Superligaen.

Foran et veloplagt hjemmepublikum kom AaB ellers lovende ud af starthullerne, da Daniel Granli efter blot 30 sekunder modtog bolden i feltet og slog et nærgående indlæg, som sneg sig lige forbi fjerneste opstander.

Men i de følgende minutter overtog Vejle Boldklub spillet uden dog at blive farlige.

Første farlige afslutning i en chancefattig første halvleg stod Louka Prip til gengæld for efter 21 minutter, da han efter et par træk frem i banen tæskede et slangehug mod Vejle-målet, men målmand Alexander Brunst boksede flot forsøget til hjørne.

Fem minutter senere var den kommende AaB-spiller Allan Sousa på spil for gæsterne, da han fik plads i højresiden. Tæt på baglinjen slog bolden hårdt på tværs, men kuglen endte i området mellem AaB-stolpen og Edgar Babayan, der ikke nåede frem.

Efter et par blokerede langskud fra gæsterne tog Edgar Babayan sigte på kanten af feltet seks minutter før pausen, men venstrekantens afslutning gik forbi Jacob Rinnes mål.

AaB satte sig fra start på anden halvleg, og to minutter efter pausen spillede AaB sig frem til en fin mulighed, da Iver Fossum med panden lagde læderet til rette for Kasper Høgh, som sendte sin flade afslutning lige forbi.

Iver Fossum kunne minuttet senere selv tage sigte uden for feltet, men nordmandens afslutning voldte ingen besvær for Vejle-målmanden, og i modsatte ende forsøgte Edgar Babayan sig med et langskud, som sad lige på Jacob Rinne.

En halv time før tid var Iver Fossum tæt på at bringe Hele Nordjylland Hold foran direkte på frispark, men det giftige forsøg fra nordmanden ramte stolpen, og Magnus Christensen fik ikke noget ud af returbolden.

Herefter fulgte minutter uden chancer, og i 73. minut foretog AaB sin første udskiftning i kampen, da Mathias Ross blev sendt i aktion.

Efter 78 minutter fik gæsterne en stor mulighed midt for mål, men muligheden løb ud i sandet og endte ud i et hjørnespark. Dette førte til et hovedstød fra Denis Kolinger, som headede læderet på oversiden af overliggeren.

Tre minutter senere fik Louka Prip en afslutning blokeret, inden indskiftninger af Anosike Ementa og Frederik Børsting. Straks efter fik Iver Fossum en afslutning afrettet til hjørne, og dette headede Mathias Ross forbi fjerneste stolpe.

I 90. minut sparkede indskiftede Kevin Custovic et langskud i handskerne på Jacob Rinne, og kort efter blev også Kasper Kusk sendt på banen for AaB-holdet.

Fem minutter inde i tillægstiden lykkedes det heller ikke Iver Fossum at score på et langskud, og kort før slutfløjt headede Denis Kolinger et hovedstød i handskerne på Jacob Rinne. Dermed sluttede kampen 0-0.

Pointdelingen betyder, at AaB i skrivende stund ligger på fjerdepladsen i 3F Superligaen med 32 point efter 20 kampe.

AaB spiller igen mandag 14. marts på udebane mod OB. Næste hjemmekamp spilles søndag 20. marts på hjemmebane mod Brøndby I.F. i grundspillets sidste spillerunde. Du kan købe billet til det opgør her.

Matchfacts - 3F Superliga, 20. spillerunde

AaB-Vejle Boldklub 0-0 (0-0)
Advarsler AaB: Anders Hagelskjær (31), Magnus Christensen (49), Anosike Ementa (90), Daniel Granli (90)
Advarsler Vejle Boldklub: Raul Albentosa (32), Thomas Gundelund (60), Miiko Albornoz (90), Ebenezer Ofori (90), Mouhamadou Drammeh (90)
7.340 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (3-5-2): Jacob Rinne, Daniel Granli, Rasmus Thelander, Anders Hagelskjær (73: Mthias Ross), Kristoffer Pallesen (90: Kasper Kusk), Malthe Højholt (83: Frederik Børsting), Magnus Christensen, Iver Fossum, Jakob Ahlmann (83: Anosike Ementa), Louka Prip, Kasper Høgh.

Vejle Boldklub (4-3-3): Alexander Brunst-Zöllner, Thomas Gundelund (63: Tobias Mølgaard), Denis Kolinger, Raul Albentosa, Heron Crespo da Silva (85: Kevin Custovic), Mouhamadou Drammeh, Arbnor Mucolli (85: Miiko Albornoz), Ebenezer Ofori, Allan Sousa, Andreas Ponce (72: Dimitrios Emmanoulidis), Edgar Babayan (73: Jerome Opoku).

Dommer: Sandi Putros

AaB TV: Fem AaB-mål mod Vejle Boldklub

6. marts 2022 kl. 08:28 af Rasmus Estrup

I dette tilbageblik kan du se blandt andet se Jakob Ahlmanns forrygende langskudsmål samt fire andre AaB-scoringer mod Vejle Boldklub i 2021.

Foruden perlen af Jakob Ahlmann, er der også mål af Rufo, Iver Fossum og to scoringer af Tom van Weert.

Dagens kamp mod Vejle Boldklub fløjtes i gang kl. 16.00. Køb billet til kampen her, eller i billethusene på Aalborg Portland Park, der åbner kl. 15.00.