Nyt AaB-nederlag mod Silkeborg I.F.

2. maj 2022 kl. 20:56 af Rasmus Estrup

Trods to scoringer af Louka Prip tabte AaB udekampen mod Silkeborg I.F. med 4-2 efter en pausestilling på 2-2. Dermed overhales AaB af Silkeborg I.F. i tabellen, hvor AaB nu er på fjerdepladsen med to point op til tredjepladsen. 

I opgørets første minut fik hjemmeholdet spillet sig igennem AaB-defensiven, og i bagerste område sparkede Lukas Engel bolden i nettet ved fjerneste opstander. Målet blev øjeblikkeligt annulleret for offside, men efter et VAR-tjek blev offside-kendelsen omstødt, og Silkeborg I.F. var foran med 1-0. 

Fem minutter efter scoringen havde AaB sin første mulighed i kampen, da Kasper Kusk headede et indlæg forbi den ene stolpe. 

Silkeborg I.F. satte sig på spillet i de følgende minutter, og i det 20. minut blev Sebastian Jørgensen spillet alene med Jacob Rinne på en stikning, men en stærk fodparade af den svenske målvogter holdt bolden fra at gå i nettet. 

Midt i første halvleg lykkedes det så AaB at udligne til 1-1. Efter et gennembrud i venstre blev bolden lagt ind til Milan Makaric, der i stedet for at sparke på mål lagde læderet til rette for Louka Prip, der flot sparkede udligningen op i målhjørnet. 

Den uafgjorte stilling holdt kun til det 32. minut. Her blev et indlæg fra højre sendt over mod bagrummet, hvor Louka Prip ikke lykkedes med at heade bolden væk. I stedet forlængede AaB-målscoreren kuglen ud til Lukas Engel, som tordnede 2-1-målet op i fjerneste hjørne bag en sagesløs AaB-keeper. 

Jacob Rinne kunne dog igen fem minutter senere komme i vejen for en chance til hjemmeholdet, da svenskeren med endnu en fodparade tog sig af en afslutning mod nærmeste opstander fra Nicolai Vallys. Kort efter var målmanden igen på plads på en afrettet afslutning fra Nicklas Helenius. 

De følgende par minutter kom både Nicolai Vallys og Sebastian Jørgensen frem til et par yderligere afslutninger, men begge forsøg sad uden for målrammen.

Det gjorde Louka Prips afslutning i det 44. minut ikke. Tværtimod. Efter en erobring af Iver Fossum kunne Milan Makaric nemlig igen servere bolden for Louka Prip, som sikkert sparkede læderet fladt i netmaskerne til pausestillingen 2-2 med sit 14. 3F Superligamål i denne sæson. 

Anden halvlegs første forsøg stod Iver Fossum for, da han i kølvandet på et hjørnespark trykkede fladt af fra distancen med et forsøg, der sad lige på Nicolai Larsen. 

Fem minutter efter pausen kunne hjemmeholdet for tredje gang i kampen bringe sig i front. Denne gang var det via et opspil igennem midten, at bolden endte for fødderne af Nicolai Vallys, som tog bolden med sig, inden han sparkede den fladt ind ved nærmeste stolpe til 3-2. 

Scoringen blev efterfulgt af et par store chancer til Tobias Salquist og Sebastian Jørgensen, men ingen af de to havde præcision i afslutningsmomentet. 

I 57. minut blev Oliver Ross og Kasper Høgh sendt på banen i stedet for Kasper Kusk og Milan Makaric. AaB's næste afslutning inden for rammen stod den dobbelte målscorer Louka Prip dog for, da han fra distancen sendte kuglen i favnen på Nicolai Larsen. 

Midt i anden halvleg blev Silkeborgs føring så udbygget til 4-2. Efter en kort dødbold sendte hjemmeholdet bolden ind i feltet. Her kom Daniel Granli i første omgang i vejen for kuglen, men andenbolden havnede på Silkeborg-fødder og lagt skråt tilbage til Tobias Salquist, der gjorde det til 4-2. 

Et kvarter før tid fulgte indskiftninger af Casper Gedsted og Magnus Christensen, som overtog pladserne fra Kristoffer Pallesen og Malthe Højholt. Straks efter steg en anden indskifter, Kasper Høgh, til vejrs og headede et indlæg på oversiden af overliggeren. 

Ti minutter før tid spillede hjemmeholdet sig til en chance, da indskiftede Stefan Thordarson kom afsted over kanten og afsluttede fladt forbi fjerneste stang, og kort efter prøvede hjemmeholdet lykken fra midten, da Jacob Rinne blev fanget langt ude af sit mål. Men det opportunistiske langskud gik over mål og lagde sig i nettaget.   

Med syv minutter igen tog Oliver Ross sigte på kanten af feltet i modsatte ende, men bolden sneg sig lige uden for målrammen. 

 

I 87. minut kom også Anosike Ementa på banen for AaB, men AaB formåede ikke at bringe yderligere spænding ind i kampen i slutminutterne. 

Dermed endte det med et nederlag på 4-2. Resultatet betyder, at Silkeborg I.F. går forbi AaB i tabellen og overtager tredjepladsen med 46 point, mens AaB på fjerdepladsen har 44 point. 

Næste kamp i 3F Superligaen spilles på søndag kl. 18.00 mod FC Midtjylland. Køb billetter til kampen her. 

Matchfacts - 3F Superligaen, Mesterskabsspil, 28. spillerunde

Silkeborg I.F.-AaB 4-2 (2-2)
1. min 1-0 Lukas Engel, 25. min 1-1 Louka Prip, 32. min 2-1 Lukas Engel, 44. minut 2-2 Louka Prip, 51. min 3-2 Nicolai Vallys, 68. min 4-2 Tobias Salquist
Advarsler Silkeborg I.F.: Rasmus Carstensen (71)
Advarsler AaB: Malthe Højholt (66)
6.551 tilskuere på Jysk Park

Silkeborg I.F. (4-3-3): Nicolai Larsen, Rasmus Carstensen, Tobias Salquist, Joel Felix, Lukas Engel (90: Oliver Sonne), Anders Klynge (78: Mads Kaalund), Mark Brink (88: Pelle Mattsson), Robert Gojani (88: Søren Tengstedt), Sebastian Jørgensen, Nicklas Helenius, Nicolai Vallys (78: Stefan Thordarson).

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen (75: Casper Gedsted), Daniel Granli, Anders Hagelskjær, Gudmundur Thórarinsson, Iver Fossum, Louka Prip, Malthe Højholt (75: Magnus Christensen), Kasper Kusk (57: Oliver Ross), Milan Makaric (57: Kasper Høgh), Lucas Andersen (87: Anosike Ementa).

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tre træffere i Silkeborg

2. maj 2022 kl. 10:59 af Rasmus Estrup

I aften kl. 19.00 gæster AaB Jysk Park i Silkeborg, når det gælder et vigtigt opgør i 3F Superligaens Mesterskabspil. 

I den anledning har vi fundet tre gamle AaB-scoringer frem fra Silkeborg. Der er en frisparksperle fra Louay Chanko, en elegant hælscoring af Kayke Rodrigues og et langskud af Kennetn Emil Petersen. 

Du kan købe billetter til dagens kamp her. Kampen vises også på TV3 Sport med optakt fra kl. 18.00. 

Tags på denne nyhed

Stuhr Ellegaard på kontrakt i AaB resten af sæsonen

2. maj 2022 kl. 10:00 af Brian Andersen

AaB’s øjeblikkelige andenvalg, 17-årige Theo Sander, skal fra 14. maj deltage for Danmarks U/17-landshold ved EM-slutrunden i Israel, hvorfor AaB i sæsonens sidste to eller tre betydende kampe mangler et kvalificeret  alternativ til førstekeeper Jacob Rinne.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Vi håber naturligvis ikke, at det bliver aktuelt at få brug for Kevin Stuhr Ellegaard på banen, men med ham har vi til nogle afgørende kampe sikret os en både dygtig og erfaren målmand, vi kan være trygge ved, hvis Jacob Rinne ikke kan spille.

- Det er glædeligt og ikke overraskende, at Theo Sander er blandt de allerbedste målmænd i sin årgang, men det har sat os i en lidt speciel situation, som vi nu har fået løst, og vi ser frem til, at have Kevin i vores klub i nogle få uger, siger Inge André Olsen.

Kevin Stuhr Ellegaard sluttede oprindeligt karrieren med 53 optrædener for FC Helsingør, mens det også er blevet til 269 kampe for svenske IF Elfsborg, 104 kampe for Randers FC, 30 opgør for hollandske SC Heerenveen samt blandt andet også tilbage i 2003-2004 syv officielle kampe for engelske Manchester City. Ligeledes indeholder CV’et 56 ungdomslandskampe for Danmark.

- AaB står i en nødsituation, og her har jeg sagt ja til at træde til, hvilket jeg også ser som en både interessant og spændende udfordring, siger Kevin Stuhr Ellegaard og tilføjer:

- Det er selvfølgelig et stykke tid siden, jeg har været i kamp, men konditions- og styrkemæssigt har jeg holdt formen ved lige, så min fysiske tilstand er jeg på den måde rolig ved.

Kevin Stuhr Ellegaard har første træning i AaB 16. maj.

Akademinederlag mod FC Midtjylland

2. maj 2022 kl. 08:45 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-FC Midtjylland 0-5

Med en udvisning i første halvleg løb AaB’s U/19 Ligahold ind i et stort nederlag, da FC Midtjylland lørdag gæstede Hornevej.

FC Midtjylland gjorde det bedst i opgørets første kvarter, hvor gæsterne efter 13 minutter også kom foran med 1-0 direkte på et kantfrispark.

Herefter fulgte en god AaB-periode, hvor Christoffer Ravn blandt andet havde en god hovedstødschance, men ca. ti minutter før pausen blev Casper Gedsted udvist for en nødbremse. Det efterlod AaB-holdet med 10 spillere på banen resten af kampen.

Allerede inden pausefløjtet var det blevet udnyttet to gange, og dermed lød pausestillingen på 3-0.

Efter pausen fik AaB’erne bedre styr på spillet, men en time inde i opgøret udbyggede gæsterne til 4-0, og med et kvarter igen blev det også 5-0 til FC Midtjylland på et hjørnespark.

- Inden udvisningen var der takter til en fed kamp, fordi vi fik spillet vores spil og fik budt FC Midtjylland op til dans, men udvisningen ændrede alt, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

- Egentlig synes jeg, at vi spillede en hæderlig anden halvleg, men jeg er frustreret over, at vi skulle spille i undertal, og at vi indkasserede tre mål på dødbolde. Det skal vi gøre bedre, siger U/19 Ligatræneren.

AaB’s U/19 Ligamandskab indtager 13. pladsen i U/19 Ligaen. Næste ligakamp spilles først tirsdag 10. maj på hjemmebane mod Randers Freja FC.

U/17 Ligaen: AaB-FC Midtjylland 0-2

Trods en fin start med en stor AaB-mulighed efter syv minutter formåede nordjyderne ikke at besejre FC Midtjylland i weekendens U/17 Ligakamp.

Den gode indledning blev fulgt af en periode, hvor FC Midtjylland kom lidt for nemt til deres muligheder, men første halvleg endte målløst.

Efter små 60 minutter fik gæsterne dog hul på bylden, og med et frisparksmål ti minutter før tid vandt FC Midtjylland kampen 2-0.

- Vi startede kampen godt, men efter ti gode minutter blev vi lidt udfordret i forsvaret af vores eget felt, hvor vi gav dem for mange chancer, men vi havde egentlig en god fornemmelse ved pausen, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Overordnet set leverede vi en okay præstation, men vi skal have fokus på, hvordan vi får konverteret vores fine opspil til større chancer, og så skal vi blive bedre til at forsvare vores felt, siger Theis Larsen.

AaB’s U/17 Ligahold ligger nu på 10. pladsen inden næste U/17 Ligakamp, der spilles fredag aften på udebane mod Randers FC.

U/15 Ligaen: AaB-FC Midtjylland 0-3

Heller ikke i U/15 Ligaen lykkedes det AaB at få point ud af weekendens kamp mod FC Midtjylland.

Gæsterne kom foran allerede efter seks minutter, og inden det første kvarter var spillet stod der 3-0 til FC Midtjylland.

Herfra bød opgøret ikke på flere scoringer, og dermed endte det med et nordjysk nederlag på 3-0.

AaB’s U/15 Ligahold ligger på 13. pladsen inden næste kamp, der spilles fredag aften på udebane mod Randers Freja FC.

Tags på denne nyhed

Magnus Christensen tilbage efter skade

1. maj 2022 kl. 14:34 af Brian Andersen

AaB skal forsøge sig at revanchere sig for sidste uges 2-1 nederlag mod samme modstander.

Før 28. spillerunde skiller et point de to mandskaber i tabellen i 3F Superligaen.

Efter søndagens træningspas har AaB-cheftræner Lars Friis udtaget følgende 19 navne:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 5 Daniel Granli, 8 Iver Fossum, 9 Milan Makaric, 10 Lucas Andersen, 14 Malthe Højholt, 15 Anders Hagelskjær, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Louka Prip, 19 Anosike Ementa, 24 Vladimir Prijovic, 26 Rasmus Thelander, 32 Casper Gedsted, 36 Gudmundur Thórarinsson, 38 Oliver Ross, 39 Kasper Høgh og 40 Theo Sander.

Jakob Ahlmann og Mathias Ross har karantæne, mens Pedro Ferreira og Rufo er ukampdygtige.

Der er i morgen aften kickoff i Silkeborg kl. 19.00. Opgøret kan ligeledes følges på TV3 Sport fra kl. 18.00 og i Liga på P4.

Tags på denne nyhed
'