Blandet start for AaB Akademiet

15. august 2022 kl. 08:44 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Lyngby Boldklub-AaB 5-0

AaB’s U/19 Ligahold åbnede den nye sæson på udebane mod Lyngby Boldklub, og sæsonpremieren fik en jævnbyrdig indledning på kampen.

Midt i første halvleg fik Patrick Allentoft også bolden over stregen for AaB, men der blev vinket for offside i situationen, og de hold kunne gå målløse til pause.

Efter pausen fik AaB skabt et par fine chancer, inden Lyngby Boldklub et kvarter før tid slog til på en omstilling efter et AaB-hjørnespark og gjorde det til 1-0.

Herfra gik det stærkt, og hjemmeholdet scorede yderligere fire gange inden slutfløjt, hvorfor opgøret endte med et nordjysk nederlag på 5-0.

- Kampen kan deles op i to dele, for de første 70 minutter var vi godt med, og tingene kunne være faldet ud til fordel for os. Der var også perioder, hvor vi ramte det topniveau, vi ville kunne forvente at se på nuværende tidspunkt, men i de sidste 20 minutter ramte vi til gengæld et bundniveau, som vi skal arbejde med, siger U/19 Ligatræner Lars Noer Madsen.

-  Vi gav dem nogle nemme mål til sidst, og det er ærgerligt, at vi på den måde knækkede efter 70 minutter ovenpå en langt hen ad vejen god præstation og en god opstart, siger Lars Noer Madsen.

U/19 Ligaholdets næste kamp spilles på lørdag på udebane mod AC Horsens.

U/17 Ligaen: Lyngby Boldklub-AaB 1-0

Også i U/17 Ligaen indledte AaB sæsonen med et nederlag efter en ellers jævnbyrdig kamp.

Lyngby Boldklub kom bedst ud til opgøret, og efter 13 minutter bragte hjemmeholdet sig foran efter et hjørnespark.

I anden halvleg havde AaB tre gode mulighede for at udligne, men chancerne blev ikke udnyttet. Da AaB mod slutningen satsede lidt mere i spillet for en udligning, gav det muligheder i modsatte ende, men opgøret bød ikke på flere scoringer og endte derfor med en hjemmesejr på 1-0.

- Vi kom lidt skidt ud til kampen og var lidt for passive i vores pres, men vi fik justeret til i pausen og kom frem til tre gode chancer i anden halvleg, men desværre fik vi ikke puttet den ind, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Overordnet set var det en lige kamp, og vi gjorde også flere ting rigtigt, og derfor er det ærgerligt, at det var dem og ikke os, der fik scoret, siger U/17 Ligatræneren.

Lørdag skal U/17 Ligaholdet en tur til Horsens i næste U/17 Ligakamp.

U/15 Ligaen: Lyngby Boldklub-AaB 0-5

I U/15 Ligaen tog AaB en storsejr over Lyngby Boldklub med samme cifre som i U/19 Ligaen - bare med modsat vinder.

AaB’s Valdemar Rubæk Vestergaard bragte de nordjyske gæster foran med 1-0 på et straffespark midt i første halvleg, og ca. midtvejs i anden halvleg slog han til yderligere to gange, hvilket sikrede ham et hattrick og AaB en føring på 3-0.

Fem minutter før tid udbyggede Georg Ejsing til 4-0, og i opgørets sidste minut lukkede Alvar August Jensen målkontoen med 5-0-målet.

Næste U/15 Ligakamp spilles først lørdag 27. august på udebane mod Farum Boldklub.

AaB TV: AaB-FC Nordsjælland 0-0

15. august 2022 kl. 07:13 af Rasmus Estrup

AaB spillede i går 0-0 på Aalborg Portland Park mod 3F Superligaens nuværende førerhold, FC Nordsjælland.

Anosike Ementa stod for opgørets første afslutning inden for rammen, men Andreas Hansen tog fra i målet.

I modsatte ende fik gæsterne bolden over stregen efter 20 minutter, men målet blev straks annulleret for offside.

I anden halvleg havde FC Nordsjælland et par muligheder, og de fik også testet Josip Posavec, inden AaB i en periode pressede hårdt på. Her var Oliver Ross meget tæt på en scoring, men en flot redning i FCN-målet kom i vejen.

Mod slutningen havde gæsterne igen et par afslutninger, men opgøret sluttede målløst. I videoen øverst kan du se et sammendrag af opgøret.

AaB spiller sin næste kamp i 3F Superligaen på søndag kl. 18.00, hvor Brøndby I.F. gæster Aalborg Portland Park. Køb billetter til kampen her.

Målløs remis mellem AaB og FC Nordsjælland

14. august 2022 kl. 17:56 af Rasmus Estrup

Det endte uden scoringer og dermed med et point til hver, da AaB søndag eftermiddag havde besøg af FC Nordsjælland, der inden dagens kamp havde vundet samtlige kampe i denne sæson.

AaB viste lovende takter i de første ti minutter, selvom gæsterne fra FC Nordsjælland i opgørets andet minut kom frem til kampens første afslutning, da Daniel Svensson sparkede et langskud over mål.

Anosike Ementa stod i det niende minut for AaB's første forsøg, da han løb forbi Adamo Nagalo, men fra en spids vinkel måtte se sin flade afslutning reddet af den tidligere AaB-målmand Andreas Hansen.

Resten af første halvleg sad FC Nordsjælland på spillet, men det blev sjældent farligt. Første gang var 20 minutter inde i kampen, hvor gæsterne også fik bolden over stregen, men straks efter røg flaget i vejret for offside på Ernest Nuamah, og offsidekendelsen stod fast efter et kort gennemsyn i VAR-vognen.

Kort inden pausefløjet forsøgte Mads Hansen sig med et hug lige uden for feltet, men læderet strøg over Josip Posavec' mål. Dermed var det målløst ved pausen.

Begyndelsen af anden halvleg bød heller ikke på mange chancer, og efter 58 minutter blev Jakob Ahlmann sendt på banen i stedet for Andreas Poulsen.

Små 20 minutter efter pausen var gæsterne nærgående ved et indlæg, og kort efter testede Andreas Schjelderup AaB-målmand Josip Posavec, der dog sikkert greb fat om afslutningen fra kanten af feltet.

Midt i anden halvleg fik udeholdet endnu en afslutning, men denne gang var Lars Kramer i vejen med en blokering. Kort efter foretog AaB en dobbeltudskiftning, da Oliver Ross og Daniel Granli erstattede Malthe Højholt og Mathias Ross.

Straks efter sparkede Iver Fossum et frispark fra en god position i muren, og efter flere farlige AaB-dødbolde var Oliver Ross tæt på at heade AaB foran i 75. minut, men hovedstødet fra tæt hold blev reddet af Andreas Hansen.

Efter 81 minutter foretog AaB sine sidste to udskiftninger, da Louka Prip og Kasper Høgh overtog pladserne fra Kasper Kusk og Anosike Ementa, og fire minutter senere kom Iver Fossum til en afslutning efter et godt AaB-opspil, men nordmanden ramte en nordsjællandsk blokade.

To minutter før uret rundede 90 fik gæsterne med fikse kombinationer sat indskiftede Benjamin Nygren op til en afslutning tæt på mål, men AaB-defensiven kom stærkt i vejen. Dermed sluttede opgøret 0-0.

AaB's næste kamp spilles på søndag kl. 18.00 på hjemmebane mod Brøndby I.F. Køb billetter til kampen her.

Matchfacts - 3F Superliga, grundspil, 5. spillerunde

AaB-FC Nordsjælland 0-0 (0-0)
Advarsler AaB: Mathias Ross (50), Lars Kramer (80)
Advarsler FC Nordsjælland: Lasso Coulibaly (10), Kian Hansen (69), Jacob Steen Christensen (87)
5.749 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Josip Posavec, Kilian Ludewig, Lars Kramer, Mathias Ross (70: Daniel Granli), Andreas Poulsen (59: Jakob Ahlmann), Malthe Højholt (70: Oliver Ross), Pedro Ferreira, Iver Fossum, Allan Sousa, Anosike Ementa (82: Kasper Høgh), Kasper Kusk (82: Louka Prip).

FC Nordsjælland (4-3-3): Andreas Hansen, Daniel Svensson, Kian Hansen, Adamo Nagalo, Martin Frese, Jacob Steen Christensen, Lasso Coulibaly (46: Mario Dorgeles), Mads Bidstrup (77: Mohammed Diomande), Mads Hansen (82: Oliver Antman), Andreas Schjelderup (82: Benjamin Nygren), Ernest Nuamah.

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen

AaB TV: Sidste sæsons to sejre over FC Nordsjælland

14. august 2022 kl. 07:26 af Rasmus Estrup

I dag kl. 16.00 tager AaB i mod FC Nordsjælland, og du kan købe billetter til kampen her.

Inden opgøret kan du i videoen øverst gense de fire AaB-mål, der blev scoret i de to møder mellem AaB og FC Nordsjælland i sidste sæson. To møder der begge blev vundet af AaB.

Iver Fossum scorede i hver af de to kampe, mens også Tim Prica og Rasmus Thelander kom på tavlen i opgørene.

AaB's fanzone åbner kl. 13.30 i dag, og kl. 14.30 åbner dørene og billethusene til Aalborg Portland Park.